Пуснаха от ареста и Куката

Срещу него имало само косвени доказателства, отчетоха от съда
Обновена: 23 дек 2011 12:43 | 23 дек 2011 12:35, Красимир Ангелов
113
Пуснаха от ареста и Куката
Владислав Николов скри лицето си от медиите. Снимка: БТА

Софийският градски съд пусна от ареста 33-годишния Владислав Николов -Куката и му наложи най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

Това стана само 3 дни, след като Софийският районен съд го остави в ареста, но защитата на Николов обжалва мярката пред по-горна инстанция.

Николов беше задържан преди дни за палеж на коли в столичния квартал "Западен парк".

По думите на съдията единственото косвено доказателство срещу Николов са намерени следи по ръцете му от бензин и дизел.

Още по темата

Според магистратите обаче на базата на това не могат да бъдат направени категорични изводи, че именно той е извършил престъплението.

По данни на МВР той има съпричастност към палеж в нощта на 10 срещу 11 декември. Николов е криминално проявен. Той има регистрации за кражби, шофиране в нетрезво състояние и разпространение на наркотици, както и условна присъда за кражба.

Решението на съда е окончателно.

Преди 3 дни съдът пусна под парична гаранция и още един от сочените за подпалвачи - 27-годишния Радослав Стоянов, който бе задържан за палеж на лек автомобил в столичния кв. "Захарна фабрика".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
Селчо преди 12 години
Съдът съди според законите.. а те са калпави. И ми е чудно.. след като могат тези депутати (мнозинство от ГЕРБ) по 2 пъти годишно да променят закона за застрахователното дело - задължителна гражданска, каско, застраховки на работещите и т.н. , по 2 пъти поне годишно да променят закона за Защитените територий (и да си строят хотели и лифтове на Банско и Боровец) как така един път не промениха законите свързани с Наказателното право? А известни с прякори хора да са на свобода и да парадират с това
4
3
 
36
 
! Отговори
John преди 12 години
Хора родната полиция не може да предостави нито едно годно доказателство за пред съда! Това е истината, просто са некадърни.
3
1
 
16
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Ха, така пускайте ги...По Коледа в София явно пак ще горят коли. Няма да се изненадам ако подпалят и шейната на дядо Коледа...
2
2
 
12
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Да се стопява този сняг защото искам пак палежи!!Въпрос на време.Ох, на влажно, както не могат да се вземат отпечатъци ,а счупено стъкло с камък също:)Ама то само в България е така с отпечатъците де.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Какво друго да кажа... Какви доказателства да има, то кога е имало изобщо за нещо доказателства?