Затворник се яви в съда със... зашити очи и уста

Ангел Паспалев протестира срещу ужаса в затвора в Бобов дол
18 яну 2012 20:52,
52
Затворник се яви в съда със... зашити очи и уста
Снимка: архив Булфото

Затворник хвърли в смут магистратите от Районния съд в Гоце Делчев, след като днес се появи със зашити с черен конец очи и уста.

Подсъдимият 33-годишен Ангел Паспалев е от Самораново и излежава присъда за грабеж. Настоящият процес срещу него отново е за извършени кражби.

Въпреки неговото желание охраната не му позволи да обясни каква е причината за странния му акт.

Адвокатът и съпругата му обаче обясниха пред медиите, че той сам е зашил очите и устата си си преди около 10 дни, а в момента е в гладна стачка.

По техните думи причината за тези негови действия е протест срещу режима и администрацията в затвора в Бобов дол.

Адвокатът му Ирина Пелтекова обясни: "Нарушават му се правата изцяло. Изрично ми заяви, че след като го върнат обратно след днешното съдебно заседание, ще го преведат в психиатрията в Ловеч".

По думите й той предприел ужасното си самобичуване в знак на протест след 14-дневен карцер, изтърпян в отделението на кюстендилските роми, където бил зверски пребит.

Паспалев се прочу още преди две години, след като правозащитници от Хелзинския комитет алармираха медиите за затворник, който "в яда си се е самонаранявал като протест", зашивал устата, очите, ушите и носа си, и заковавал ръката си. Стоял така в продължение на часове.

Днес бе даден ход по делото му за кражба, бяха разпитани и двама свидетели, след което обаче бе насрочена нова дата по процеса - 29 февруари, а Паспалев отново бе отведен към затвора в Бобов дол със защити очи и уста.

Мъжът е в затвора от десетина години с прекъсвания – за кражби, чиято обща щета е около пет хиляди лева.

Рецидивистът започнал грабежите си още като момче с едно църковно менче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Значи за кражби в размер на около 5 хиляди лева, този лежи в затвора 10 години с прекъсвания, а убийци, изнасилвачи, и присвоили милиони са на свобода с условни присъди! Просто не е откраднал достатъчно за да си купи правосъдие!
41
1
 
33
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
е кажете колко е откраднал де че тука за някакви 16 000лв и злопутребая със служебно положение дават услона присъда на ковачки за 120 000 000лв услона а сега искам сички да си припомнят хита :За милиони няма закони за кокошка няма прошка !!!
40
3
 
6
 
! Отговори
Дж.Лено преди 12 години
До 12: от най-мъчителна смърт да умреш, ти и цялата ти фамилия,в гроб да не те заровят кучета трупа ти да разнасят ......
39
0
 
1
 
! Отговори
?????? преди 12 години
6tom krade tam mu e mqstoto,kazvat 10 godini s prekusvaniq,demek 6tom izleze gepi ne6ti4ko zatova trqbva da si za6ie otzad 6okoladoviq CEH che sus tiq kustendilski perli za zagoreli kato indianski ***...
38
6
 
75
 
! Отговори
с. преди 12 години
Никой не иска в затвора да е като в спа,но ние сме в ЕС и не е редно затворите ни да са като в Третия свят!Я си представи да те вкарат за 2 седмици при дружинка озверели ***!В крайна сметка това е дребен крадец,а не убиец!От десетина години кисне в панделата за няма и 5 бона!Стависки уби човек и осакати друг пил и не лежа и ден!Така е в Бантустана!
37
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не краде и няма да е в затвора, хем не му изнася там ,а като го пуснат на свобода и пак търси да открадне. Какво очаква от затвора - да е като в спа хотел ли.
36
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава е демокрацията навсякъде по света " за кокошка няма прошка"
35
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
malko my e ,...........
34
7
 
37
 
! Отговори
Candy преди 12 години
Някакъв мързелив тип с лепкави пръсти и склонност към мазохизъм, няма що...
33
2
 
5
 
! Отговори
ДРИС,БГ преди 12 години
ДРИСЪЦИТЕ НЕ ЛЪЖЕТЕЕЕЕЕЕ--В ЗАЛА НИКОЙ ОТ СЪДА НЕ ГЛЕДА ПОДСЪДИМИТЕЕЕ
32
0
 
71
 
! Отговори
xaxaaxa преди 12 години
В БГ джебчиите стоят десетки години по затворите, а крадците на милиони проповядват как да се живее по телевизиите. В резултат - пълна разсипия :)
31
8
 
9
 
! Отговори
SIN PRIVARJENIK NA K преди 12 години
PASPALA NA SVOBODA ,Boko i Traktora v zatvora.
30
3
 
8
 
! Отговори
xmxm преди 12 години
Politicite ograbili BG za milioni sa na svoboda ...Za kokoshka nyama proshka , za milioni - nyama zakoni v BGNarkobaroni , sutenyori i tem podobni sa nedosegaemi...
29
9
 
70
 
! Отговори
РРР преди 12 години
За 5000 лева да лежи 10 години с прекъсвания за някакви си дребни кражби и да го вкарат за 2 седмици в отделението на кюстендилските *** да го бият и еб*т на почивки... Е нямам думи просто. На негово място изляза ли си правя план и го убивам този който ме е вкарал при ***. За такива гаври се затриват и цели родове даже...
28
0
 
25
 
! Отговори
напушен преди 12 години
ПРАВОСЪДИЕ. как звучи само. хем истинско хем лъжливо, някак си заслужено, но дали е? как тази дума ни дели на бедни и богати.
27
4
 
21
 
! Отговори
weisse wolfe преди 12 години
Всичката долнопробна *** от turkey (пуйка) и махалата да не се обажда !
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 12 ей циганино долен мръсен криещ се зад монитора не можещ да пише грамотно ОТ ТАЗИ ЗЕМЯ СИ ОТИВАШ ТИ *** НЕНУЖНА *** ДОЛНА ГНУСНА! Смърт за теб и за ***
25
0
 
4
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 26Хахах искрено ме разсмя! :))
24
1
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свещена глупост! 5000 лв кражба за 10 години затвор ли е? А Максим дето уби дете и осакати друго? А "***" убил Мирослава? А убиеца на Яна от борисовата? А арабина изнасилил момиче близо до НБУ? А РАШКОВ ?? А РАШКОВ ПИТАМ АЗ ДАЛИ ЩЕ МУ ДАДАТ И ГОДИНА ЗА ДЕТО *** И Е МАМИЛ И ДОРИ СТИГНА И ДО УБИЙСТВО... ТЦ ТЦ
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Екстра предлагам да го приложим на всички престъпници това!!!