Минимални присъди по делото за трагедията в Симеоновград?

Защитниците поискаха отвод на съдията по делото
Обновена: 26 яну 2012 22:05 | 26 яну 2012 22:05,
87
Минимални присъди по делото за трагедията в Симеоновград?
Подсъдимите Данаил Георгиев (л) и Живко Желев Снимка: Булфото

Втори ден продължава делото за катастрофата в Симеоновград, при която навръх Великден загинаха 6 души.

След като вчера бяха разпитани 15 свидетели, през днешния ден нови 20 разказаха пред Хасковския окръжен съд за Черния Великден в Симеоновград. Показания пред съда за жестоката катастрофа дадоха хората, които са се озовали на мястото на произшествието.

Голяма част от свидетелите не успяха да си спомнят подробности, които са се случили в злополучната нощ. Това според адвокатите на шофьора Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев дава основание единият да бъде оневинен, а другият да получи минимална присъда.

Според прокуратурата и частните обвинители дребните подробности в показанията на свидетелите не би трябвало да повлияят на изхода от процеса и двамата подсъдими да се отърват без или с минимални присъди.

Още по темата

"Ако се стигне до там, за пореден път правосъдието в България ще бъде сринато, а хората ще си свалят доверието от това правосъдие", коментира Ваня Георгиева, която е леля за загиналия при катастрофата Крисимир.

Междувременно единият от защитниците на подсъдимите адвокат Бойчо Бойчев поиска да бъде назначена графологична експертиза.

Съдия Красимир Димитров не уважи искането. Това даде основание на защитниците на Данаил и Живко да поискат отвод на съда с мотива, че делото се води тенденциозно в полза на обвинението. И това искане обаче не беше уважено.

Така делото продължава и утре с разпит на вещите лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
23
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Престъпниците имат права Престъпниците имат право да крадатПрестъпниците имат право да убиватПрестъпниците имат право да карат пияниПрестъпниците има право да лъжат Бандите на сорос работят за разложението в обществата по цял свят.
29
2
 
27
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Едно време новините за съдебни процеси с толкова жертви завършваха с изречението "Присъдата е изпълнена."
28
2
 
33
 
! Отговори
Томас преди 12 години
При такива престъпления трябва да има сериозни присъди - поне по 15 години. И не да лежат 15 години -а да работят в полза на обществото - да копаят канали, пътища, в мини и т.н. За наказание и назидание на останалите престъпници. Но Проблема е, че преди да осъдят тия - има още много за съдене - трябва да почнат от парламента.
27
4
 
37
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Тези алкохолизирани *** ако не получат подобаващи присъди и ако аз съм родител на загинало дете ей богу заклевам се, ще ги застрелям без да ми мигне окото и ще си понеса след това присъдата.Вижте ги как гледат само,утрепвам ги с удоволствие,даже може да им резна и кратуните.
26
1
 
37
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
В САЩ и двамата щяха да получат по 100-150 години затвор... тук май ще са с условна
25
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е няма такава държава писна ми писна ми крещя но няма кой да ме чуе.Порнография е цялата ни съдебна система.Толкова много ми се гади от тази държава чуствам се толкова омърсен, но най лошото е, че всички мълчим и докато правим това заслужаваме съдбите си.
24
3
 
23
 
! Отговори
мак преди 12 години
Не очаквам адекватни присъди за тези двама. Ще се измъкнат, както много други шофьори-убийци. Докато не се промени закона, съдът ще ги пуска, тоя е млад, да не му съсипваме живота, оня-нали е велик спортист. Оправдания винаги могат да се намерят.
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
макаров със заглушител е правилното решение.
22
32
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
На всеки може да му се случи в дадени обстоятелства да пийне едно две,да се качи на колата и да направи белята.Това е божа работа,можеше да утрепе младежите и без да е пил.Такива процеси са доста особенни защото от една страна е налице масова смърт а от друга страна неволноста и това че на всеки може да се случи(да пази господ) подобно нещастие.Реалното наказание е отнемане на книжката за много дълаг период от време и плащане на адекватна кръвнина съобразена с материалното положение на момчето
21
2
 
8
 
! Отговори
Детектифф до 29 преди 12 години
Кому е нужен обременен с разрушаването на алкохол черен дроб, или сърце на мижитурка?
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за по 30 години да ги пратят ежедневно по 12 часа на ден да полагат тежък ръчен труд на някоя каменна кариера. Да са в полза на обществото, не в тежест на данъкоплатеца в затвора.
19
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тия двамата още ли са живи бе... На стадиона линч за такива ***. Смърт за смърт. Тия съдии какво още умуват. Тоя *** пил 3-4 водки и решил да се направи на мъж, другият още по-голем *** му дал ключа и се качил до него в колата. Точно, ясно и кратко. Нема такава държава...
18
0
 
13
 
! Отговори
Генича преди 12 години
Хора , като пиете не карайте ! Последствията невинни стават жертва на шофьорската простотия ! И хората с Вас , ако наистина са Ви приятели , то те първи ще Ви спрат да не го правите !
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6 убити деца! Спрете бе! При 6 убити деца, да се говори за минимална присъда е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Долу продажната съдийска ***!
16
1
 
35
 
! Отговори
R. преди 12 години
Тези на снимката сигурно никога няма да разберат какво е да погребеш приятел. Какво е да отидеш на погребението му и да видиш кърпа , там където е било лицето му , просто защото от него не е останало нищо. Да видиш родителите му на ръба на силите си .... Дано има накой горе, който да ви съди , защото ние хората сме без души.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато всички простаци и пошли хора не разберат, че АЛКОХОЛЪТ Е ТЕЖЪК НАРКОТИК, нищо съществено няма да се промени!.. Долнопробни хора пият и карат, долнопробни депутати пият пишат закони, долнопробни съдии пият и съдят пияници като тях. Нека всички, без шофьорите, да пият, но да се обяви и признае официално научният факт, че самият алкохол е тежък наркотик и всички злоупотребяващи СА ПАРЕКСЕЛАНС НАРКОМАНИ! Всеки от четящите тук като надига чаша с алкохолна напитка, да знае че това е наркотик!
14
3
 
11
 
! Отговори
ан преди 12 години
в такива случаи се чувствам безсилна и казвам дано господ им го върне на съдии,адвокати,следователи и те да почувстват как се чувстваме ние потъпканитеПосле си казвам защо и каква ползапо добре престъпниците убийци на пътя да си понесат наказанието за назидание на останалитеи да се дисциплинира това обществомного плява ни донесе тази безумна демокрация.Нямам доверие на никого вече, думите нищо не значат вечеизмислят и фантазират лъжат младите хора,нямат морал...НЕ ВСИЧКИ
13
3
 
15
 
! Отговори
някой преди 12 години
и двамата на колове в центъра на града за назидание но да не ги убиват ами да ги оставят да умрат от глад и жажда а после като пукнат да оставят телата им да изгният
12
2
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Няма, защото Марин пудела помилва този, който посочи доносник Гоце, а той си пада по убийци и рецедивисти, които да може да използва после срещу ГЕРБ. Тези пикльовци за какво са му на Гоце Мезонета?
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АНГЕЛ МАРИН ЩЕ ГИ ПОМИЛВА