Оневиниха мъжа, обвинен, че е намушкал бореца Михаил Ганев

Габровският окръжен съд отхвърли и исканото от спортиста обезщетение
30 май 2012 16:06, Красимир Ангелов
24
Оневиниха мъжа, обвинен, че е намушкал бореца Михаил Ганев
Обвиненият за нападението над Михаил Ганев мъж бе оправдан. Снимка: Булфото

32-годишният Владимир Иванов, който бе обвинен за нападението с нож над световния шампион по борба Михаил Ганев в нощен клуб в Габрово, бе оправдан окончателно на втора инстанция.

Окръжният съд в Габрово постанови решение, с което признава за невинен 32-годишния мъж по обвинение на нанасяне на средна телесна повреда с намушкване с нож в корема на именития ни спортист. Решението не подлежи на касационна жалба или протест, съобщиха от съда.

Гражданският иск от 30 хиляди лева обезщетение, предявен от Михаил Ганев за нанесената телесна повреда, също е отхвърлен от съда.

Оправдателната присъда за обвинения Владимир Иванов от Габрово беше постановена преди шест месеца на първа съдебна инстанция, но по-късно беше образувано ново съдебно дело заради протест на Габровската районна прокуратура.

Dnes.bg припомня, че инцидентът, който прерасна в сбиване, между компанията на Михаил Ганев и местни мъже в бар "Текила" в Габрово стана на 26 декември 2010 година. В мелето световният шампион по борба бе намушкан с нож.

Още по темата

Първоначално имаше опасност за живота му, а след това Михаил Ганев бе стабилизиран и оставен под наблюдение в реанимацията на габровската болница, след което беше транспортиран в "Пирогов".

Час след инцидента в бара Владимир Иванов е бил задържан, при което се е оказало, че той е бил бит, ритан и има порезни рани по ръцете и по гърба, уточняват магистрати.

Съдът е установил по категоричен начин чрез факти, че след размяна на обидни думи между Иванов и човек от компанията на шампиона по борба е последвала намеса на Михаил Ганев, брат му и други мъже от компанията им. С юмруци и ритници те съборили Владимир Иванов на земята, извлекли го извън тесния бар, където продължили да го бият.

В мелето се намесили и други мъже, някой извадил нож и го насочил срещу Иванов, но той успял да го издърпа. С този нож, ненамерен като веществено доказателство, Иванов заплашил мъжете, които го биели.

В съдебните документи е отбелязано, че не може да се установи по категоричен начин деянието да е извършено от Иванов. Обвинението е било изградено само върху предположенията, изказани от Михаил Ганев и неговия брат, че тъкмо Иванов е нанесъл прободната рана на националния ни състезател по борба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пореден път оневинят престъпник. Но какво може да очакваме от "некорумпирания" и "независим" български съд, прокуратура и следствие, които се явяват адвокатура на престъпниците и законите, които депутатите създадоха изцяло в полза на мафия, престъпници, измамници и убийци. Чудя се, ако боя се беше случил между обикновенни хора, дали съда щеше да оневини побойника? Не вярвам, обикновенните хора нямат достатъчно пари, нито познават Красьо черния, който предава парите на съдии, прокурори и т.н.
19
1
 
4
 
! Отговори
Bravo ! преди 11 години
Beshe yasno, che arestuvaniyat e nevinen . Sega da osudi tozi samozabravil se bandit za 10 000 000 lv. Da znae , che zavedeniyata ne sa tepihi ! Sram , Michaile ! Stiga s tezi c.iganski nomera !
18
2
 
43
 
! Отговори
акуд преди 11 години
и така трябва да бъде , когато насраните ни борци и боксьори и разни други комплексирани силови спортисти се научат да се бият на ринга, какво очакват 5,6 спортиста срещу един човек.Това са селски комплекси
17
1
 
34
 
! Отговори
Поздравления ! преди 11 години
Правилно са решили съдиите.
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чалгарски истории...Колят се с ножове като ориенталци...Друго си е с пистолет като интелигентни хора!
15
1
 
37
 
! Отговори
до Георги преди 11 години
Слушай бе кво като сте били с Макавеев бе, правихте се на мъже и накрая ви клаха като прасета в Текила, ами другият път като излизате в други градове си имайте едно на ум. "Няма Батман, Няма Супер Мен, пред ножа всички са равни. ;)
14
3
 
62
 
! Отговори
БРАВО !!! преди 11 години
Възхитен съм ! Помня как хвърчаха държавни хеликоптери за да возят мутрата-борец ! Голям шампион ! 6 човека срещу един, но си намериха майстора !Сега Владимир Иванов моментално да заведе контра-дело срещу българската прокуратура ! За неимуществени вреди, набеждаване, опетняване на доброто име. Да осъди държавата България свирепо ! За колосално обещетение !!!
13
7
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
големи мъже са, да се оправят по мъжки с бой и ножове, а не да се съдят като ***
12
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички роми са пичове- борци, боксьори, оздравяват нацията....
11
3
 
72
 
! Отговори
Selfdefence преди 11 години
Адекватно решение. Браво на съдийския състав, че не се е "впечатлил" от невероятния спортист - самозабравил се ***. Крайно време е всички да разберат, че в такива ситуации не винаги най-тежко раненият е невинен "потърпевш".
10
9
 
35
 
! Отговори
Секси преди 11 години
Жалко че не е заклал *** ***. П.п-Въпрос към ГЕЙберите-Бойколина и с тоя ли е излизала?????
9
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на съда!Айде сега реверсивен иск срещу мутрата-борец,и искане за 10 000 обезщетение за нанесени морални щети и уронване на доброто име!
8
26
 
5
 
! Отговори
Georgi преди 11 години
Ot Zlatarica sam . Misho bi zdravo tozi gabrovlia zaedno sas 8-ta si priateli,ediniq ot Sevlievo ot koito cql grad treperi. Ne znaem tozi Vladimir kak e dokopal noja da se zashtiti,no nie *** sme zadrujni. Niama da vi prostim gqu...ri. I az sam 4len na mestniq klub na Gerb v Zlatarica zaedno s Misho.
7
20
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Сега оправдан,но скоро ще е осъден.........никой който посяга на член на нашата партия Герб не остава ненаказан.........Ние не забравяме.......
6
8
 
60
 
! Отговори
стг преди 11 години
браво на съда, не се поддаде на гербаджийския натиск в случая, след като целия град прекрасно знаеше че човека просто се е защитавал от мутрите
5
3
 
73
 
! Отговори
браво преди 11 години
Браво на българският съд.А кой беше тоя Михаил Ганев?Явно е авер на Багата.Сега могат да разсъждават на тема ,,кво става аджаба,когато са прайш на оборотен,,.
4
42
 
4
 
! Отговори
29 преди 11 години
Тея са луди.Сам се е намушкал нали.
3
37
 
4
 
! Отговори
даам преди 11 години
Нямам търпение да се начета на злобните ви коментари! Давайте !
2
2
 
74
 
! Отговори
Даниел преди 11 години
Бореца си го е заслужил. Така, че браво на съда.
1
8
 
73
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Михаил Ганев- ром от Златарица,член на П.П. ГЕРБ. Сметнал че всичко му е позволено,да убива,коли и бие. Нали си е "наше герберче"