Алексей Петров излиза под "домашен арест"

По Коледа стават чудеса, коментира прокурорът
13 дек 2012 17:53,
90
Алексей Петров излиза под "домашен арест"
Снимка: архив Impact press group

Софийският градски съд измени мярката на Алексей Петров и пусна бившата барета под “домашен арест“. Петров е подсъдим заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудвания.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Още по темата

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

През септември пък братът на бившия сътрудник на ДАНС – Огнян Петров, опроверга показанията на Устинов, а секретарката му Вяра Петрова опроверга показанията на Донка Матева. Пред съда бившата барета на няколко пъти заяви, че не е се опитвал да влияе на свидетели и заяви, че очаква справедливост.

Според съдебния състав по процеса срещу него опасността Петров да извърши ново престъпление, да повлияе върху свидетели е отпаднала.

Твърденията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева, че върху тях е бил оказван натиск от Петров, не са получили подкрепа от доказателства, смятат съдиите.

Фрапиращо е, че прокуратурата в Тетевен, която разследва твърденията на двамата, не е приключила проверката си за периода май – ноември, заяви съдия Румяна Ченалова.

По Коледа стават чудеса, коментира решението на съда наблюдаващият прокурор по делото Светлозар Костов. Той допълни, че не знае дали обвинението ще протестира решението на СГС.

Костов обачи изрази съмнения, че сигналът за бомба в Съдебната палата, който беше подаден днес и отложи заседанието, е имал за цел да спре разпитът на свидетели по делото.

Разпитът на свидетелите се отложи, тъй като подсъдимият Цеко Йорданов и адвокатът му не се явиха в съдебната зала, след като палатата бе затворена за проверка на сигнала. Защитниците по делото коментираха, че отсъствието им е разбираемо, тъй като служители на Върховния касационен съд са информирали на входа на сградата, че тя остава затворена за 24 часа.

Днешното решение на СГС не е изненадващо, защото Петров неколкократно обжалва задържането си, а защитата му дори обяви, че ще съди България в Страсбург.

Адвокатите му обявиха, че решението показва предубеденост, защото съдиите на този етап не могат да преценят кои свидетели казват истината – Донка Матева и Устинов или свидетелите на защитата.

Бившата барета все пак не прекара всички тези месеци в ареста, защото през октомври съдът го пусна да се лекува в Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
16
 
! Отговори
Хохохо преди 11 години
Не разбирам само за какво го съдят,сигурно знае и има доказателства за убийства от Б.Б.
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не забравяйте, че няма просто правосъдна система, а правоохранителна - полиция, следствие, прокуратура и чак накрая съд. Ако първите са некадърници, то и работата на съда е нахалост.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DR.BORISOV TREBVA DA RESHI KVO SHTE PRAVI S TRAKTORA SHTOTO SLED IZBORITE NEMA DA E PREMIER A TRAKTORA SHE E SVOBODEN I KATO SE ZNAE KOLKO E OTMUSTITELEN...LE-LE-E-E-E, DR.BORISOV TREBVA DA SE KRIE NEKUDE ILI DA SPI V NEKOI BUNKER,A-A-, ZABRAVIH ZA DJUDJETO OT LOVECH, GRISHATA GANCHEV, ZA ZLATKO BARETATA SE NEGOVI STARI DRUGARI OT DALAVERITE EDNO VREME DETO GI IZPOARESTUVA I DELESHE PARICHKITE . AMI ZA JOCO AMSTERDAMSKI...SHE E INTERESNO SLED IZBORITE DOGODINA STIGA DA IZKARAME ZIMATA.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трактора пак ще бръмчи.тоя трябва в землянка да го сложат
53
3
 
2
 
! Отговори
Граждански протест преди 11 години
"Призовавам ви да предприемете адекватни мерки, за да гарантирате на българските граждани, че ще могат да се възползват от разнообразната и плуралистична медийна среда, която заслужават", казва Крус в писмото си.България е в опасност основна ценност като свободата на медиите, смята тя.По време на посещението си в България през септември еврокомисарят определи насилието на журналисти като неприемливо, а автоцензурата като притеснителна.У нас има ли представителни политици? Защо Крус , трябва да каже това? Представителните политици не забелязаха ли това?Защо бездействат представителните политици за този основен въпрос? "Свобода на словото' е основно право на Гражданите, и ако го няма до Сега, защо съществуват още представителните политици у нас!На кого интересите защитават представителните политици тогава!!!
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
malko TRAGI-KOMEDIA mi idva 4algaria ve4e,abe napravo "sladko-kisel sos"V ob6ti linii dobre,4e ne sam tam!stanahme za smiah pred cial sviat sas SPIA6TATA KRASAVICA!abe vseki den ne6to novo,ama ne hybavo!i da ne zabravite pak da go izberete za fytbaler na godinata ,maj na godinata i tnt.kratyn spa pred celia sviat,a Vie spete pak po izborite!!!
51
6
 
4
 
! Отговори
Petar Petrov преди 11 години
Traktore zapo4vai da ore6 da mu mislat TIKVI;ZVINOKIO i GERbadjii.O4akvame ***!!!!!
50
2
 
2
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
Ню лайн синема трайстър пикчърс представя....До Банкя и назадС послание се чувства в болницата в Банкя по-добре..Там ще е по-добра крепост от Бастион,даже *** са съмнителни))))А като идат камери,той ще е на легло и на системи и едвам ще мълви за тъмните сили полицаите,които са го затворили...избори идат))) студио хикс...Пуснете реклами))
49
6
 
18
 
! Отговори
живко сталев преди 11 години
Тоя човек го съдят 3 години вече. Ако е виновен и е извършил престъплние съгласно НК - да гние в затвора.Но ако не е - пуснете го. Такъв процес и такива разхищения на държавни средства?!!!
48
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми то си беше ясно, че цялото дело е въздух под налягане.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой го пусна ? Той му е дал задача
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле малеее ! Ами сега кой ли ще пречукат,
45
4
 
6
 
! Отговори
! преди 11 години
И този сочи! Боко сочи, Петров сочи, а народа се пресвива все по- надолу и по- надолу и що ли да пита човек?
44
2
 
10
 
! Отговори
sante_dog преди 11 години
Джаро излиза в домашен арест - Неделя в "Под прикритие".
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джаро и той е под домашен арест. Всички видяхте как става!
42
9
 
18
 
! Отговори
Кукурбита преди 11 години
Какво ли щеше да е сега, ако на времето Царя беше избрал Трактора да го охранява ..... може би щехме да имаме по умен, учен и неспящ ръководител ..... еее пак от Ъндърграунда ама по ..... а на тракторовото место кой ли щеше да е ....????
41
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България трябва да се създаде наказателен отряд извън закона който тихомълком със зарин например да изтребва мършите мутри, съдии, дс агенти...!!!
40
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е Цецко , да каже кой е виновен,кой за затвора и т.н.Къде си Цвъки да се изцвъкаш ?
39
5
 
12
 
! Отговори
Ханко преди 11 години
Много мафии ни минаха. Синята, червената, царската , а сега и милиционерската. Боже пази България.
38
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лазар Груев, *** Куцкова, съдия Тодорова, последната я уволниха, защото цели 4 години не й стигнаха да напише едни мотиви и то по 2 дела. БСП и Гоце нарочно сложиха все свой проверени другари на отговорни постове в Съдебната ни система за да блокират демокрацията години напред! През последните 15 години сложените от тях висши магистрати защитаваха повече престъпниците, а не гражданите. Тези магистрати само гледаха как крими босовете и техните подчинени престъпници да спасят кожата и да не влязат в затвора. Те самите се превръщаха в престъпници, защото делеха с тях парите, натрупани от престъпления изнудване, рекет, наркотици, проституция и т.н. Докато МВР ги лови, престъпниците-магистрати само повтаряха, че нямало достатъчни доказателства и даваха условни присъди и пробации. А реално даването на присъда, макар и условна е доказателство за вината на престъпника, така че доказателства има бол, но не и за корумпираните магистрати съдии и прокурори! Аз не знам на друго място по света да се дават условни присъди на хора от тежката криминална престъпнист! Това е подигравка с всичка нас и тези престъпници в тоги трябва да бъдат изхвърлени от съдебната ни система, но не заради Брюксел, а заради нас хората, гражданите на тази държава, които отгоре на всичко им плращаме и заплатите!