Алексей Петров излиза под "домашен арест"

По Коледа стават чудеса, коментира прокурорът
13 дек 2012 17:53,
90
Алексей Петров излиза под "домашен арест"
Снимка: архив Impact press group

Софийският градски съд измени мярката на Алексей Петров и пусна бившата барета под “домашен арест“. Петров е подсъдим заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудвания.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Още по темата

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

През септември пък братът на бившия сътрудник на ДАНС – Огнян Петров, опроверга показанията на Устинов, а секретарката му Вяра Петрова опроверга показанията на Донка Матева. Пред съда бившата барета на няколко пъти заяви, че не е се опитвал да влияе на свидетели и заяви, че очаква справедливост.

Според съдебния състав по процеса срещу него опасността Петров да извърши ново престъпление, да повлияе върху свидетели е отпаднала.

Твърденията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева, че върху тях е бил оказван натиск от Петров, не са получили подкрепа от доказателства, смятат съдиите.

Фрапиращо е, че прокуратурата в Тетевен, която разследва твърденията на двамата, не е приключила проверката си за периода май – ноември, заяви съдия Румяна Ченалова.

По Коледа стават чудеса, коментира решението на съда наблюдаващият прокурор по делото Светлозар Костов. Той допълни, че не знае дали обвинението ще протестира решението на СГС.

Костов обачи изрази съмнения, че сигналът за бомба в Съдебната палата, който беше подаден днес и отложи заседанието, е имал за цел да спре разпитът на свидетели по делото.

Разпитът на свидетелите се отложи, тъй като подсъдимият Цеко Йорданов и адвокатът му не се явиха в съдебната зала, след като палатата бе затворена за проверка на сигнала. Защитниците по делото коментираха, че отсъствието им е разбираемо, тъй като служители на Върховния касационен съд са информирали на входа на сградата, че тя остава затворена за 24 часа.

Днешното решение на СГС не е изненадващо, защото Петров неколкократно обжалва задържането си, а защитата му дори обяви, че ще съди България в Страсбург.

Адвокатите му обявиха, че решението показва предубеденост, защото съдиите на този етап не могат да преценят кои свидетели казват истината – Донка Матева и Устинов или свидетелите на защитата.

Бившата барета все пак не прекара всички тези месеци в ареста, защото през октомври съдът го пусна да се лекува в Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 38Душа е изпил ..за там, ---БРАВО!
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МенТа Стоянова ,...го очаква съЗ любов!Ще им принася ,...царица Костадина и крал Киро *** !
35
10
 
21
 
! Отговори
ДЕ ДА ВИДИМ преди 11 години
Мастото му е зад решетките в клетката на павияна в зоопарка . . . ето това е домашен арест за него ..
34
1
 
10
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
че съда е независима от парламента институцияНезависима независима, колко да е независима, все пак парламента гласува законите, включая този за съдебната власт. Много удобно оправдание е това с независимите институции у нас. Тя и прокуратурата независима и изпълнителната власт и тя. С една дума от всички тях нищо не зависи. Че за какво са ни тогава. Явно престъпниците ще решават срещу малко кеш. Ако има политическа воля всичко може да е различно, до тогава така. От никой нищо няма да зависи.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 31Кажи ,какъв е ---ИЗХОДЪТ ,другото го знаем !
32
5
 
15
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
За някои съдии това няма да е наказание, а удоволствие. А Алексей има толкова противна помашка проста физиономия, само си го представете в селската кръчма с един фес на главата. Перфектен ще е.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Бг,3-ната коалиция, си избра свой ---Бг-СЪД.СИСТЕМА---,ТЯ е само ТЯХНА ,ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ---СЪЩО ,ЗАТОВА НЯМА И ОСЪДЕНИ ,...за 23г.!КОЛКО Е ПРОСТА ---ЛОГИКАТА!
30
9
 
5
 
! Отговори
БСП=ГЕРБ преди 11 години
НЕ СЕ ЛЪЖИ НАРОДЕ!!....СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ Е 100% БЛИЗНАК НА БОЙКО БОРИСОВ!!..ЗАПАДА НЯМА НИКОГА ДА ДОПУСНЕ ЧЕСНИ И ДОСТОЙНИ ХОРА НАЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ!!..ВИЖТЕ ПОДКРЕПАТА ИМ ЗА ПРЕДАТЕЛИ И ХОРА С МРЪСНО МИНАЛО КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ БЕРБАТОВ И СЕ СТИГНЕ ДО КРИСТАЛИНА!!..ЦЕЛТА КАТО В СЛУЧАЯ С БОЙКО Е АБСОЛЮТНО ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА РАЗБЕРЕ ЗА МРЪСНОТО МУ МИНАЛО ЗА ДА МОЖЕ НАРОДА ДА ОБВИНЯВА САМО СЕБЕ СИ ЗА НЕЩАСТИЯТА СИ!!..АМЕРИКАНЕЦ ГО Е КАЗАЛ ЧЕ ТОВА Е ОБИЧАЙНО ЗА ПОМОЩА НА САЩ!.ПРИ ТОВА Е УМИШЛЕНО И НАСОЧЕНО
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---"НАГЛА МУТРА" ,....това му е ---АВТОБИОГРАФИЯТА !
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пожелавам на съдията да седне по погрешка на вибратор с размерите на пожарогасител :D
27
2
 
6
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
//Алексей Петров излиза под "домашен арест"По Коледа стават чудеса, коментира прокурорът///...........избори се задават и ще ни трябва да е на свобода,пък и нали няма достатъчно доказателства срещу него
26
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-големите ку.ви в българия са съдебната система . Без чест , достойнство , нищо мъжко ....
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много мутренска физиономия мааму :D бих му дал 18 години за физиономия само . И на другите деца на БСП като него
24
3
 
5
 
! Отговори
Митака преди 11 години
Петров по празниците съм в отпуска
23
11
 
23
 
! Отговори
do 12 преди 11 години
ГЕРБ няма властта да реформира съда. Там е пълно с червени гадини . За това няма оправия ,И сега на тези които ще започнат да отговарят с глупости , да им каза че съда е независима от парламента институция
22
5
 
14
 
! Отговори
някой преди 11 години
Айдеее каква стана тя.Много думи празна работа.Айде после пак,че прокуратурата и съдът не били корумпирани.Абе,Българска му работа бетер ***.
21
8
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
До сътворено от ГЕРБТи нормален ли си, бе човече? Да не би Борисов и Цветанов да го пускат! Да си чул за нещо за БСС (българската съдебна система ) Наистина, може да е платил, но тогава накъде сме тръгнали? В Европа? Краставици на търкалета!
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големия мафиот от филма под прикритие го псунаха под домашен арест ся и тоя . Генерал първанов си е свършил работата :D
19
8
 
15
 
! Отговори
до кога преди 11 години
Сигурно е ходил в Банкя да си лекува навехнатото кутре. Един калашник и 240 откоса, кога?!?
18
2
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Дядо Коледа или Снежанка са свършили доста работа . Чудесата също си имат еквивалент . През последните дни и тези , които не знаеха разбраха , че в прокуратурата са настанени почти 70 % хора обслужващи властта , но толкова бездарни , че и за това не ги бива . От друга страна се видя , че те са вече доста охранени и имото оборотни . От даващите мило и драго техни клиенти да се отърват са разбрали и за схемите с офшорките и други банкови благинки , които вече не са им чужди .А бе учат се хората