Сряда, 10 ч., спецпрокуратурата: Викат Цветанов на разпит

Не се притеснявам, знам, че съм невинен, твърд е той
Обновена: 7 юни 2013 13:48 | 7 юни 2013 12:31,
145
Сряда, 10 ч., спецпрокуратурата: Викат Цветанов на разпит
Цветан Цветанов Снимка: БТА

В сряда, 12 юни, от 10 часа е призован за разпит от Специализираната прокуратура бившият вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка с делото за незаконното подслушване. Това съобщи самият Цветанов пред журналисти в парламента.

Той подчерта, че вече е получил призовка и ще се яви в прокуратурата. В сряда ексминистърът се отказа от депутатския си имунитет. Очаква се Цветанов да бъде обвинен за това, че с бездействието си е допуснал предпоставки за незаконо подслушване в СДОТО.

Цветанов отново обяви, че не се притеснява от интереса на прокуратурата към него. „Защото знам, че съм невинен“, отсече за пореден път Цветанов.

Той отново отправи серия критики към главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски и намекна, че двамата са обвързани, но не отправи директни обвинения.

Още по темата
Аз знам, че те са много близки, каза Цветанов на въпрос на Dnes.bg дали обвинява Цацаров в обвързаност с Пеевски.  Ексминистърът отказа да коментира какво значи „много близки“. 

Вижте колко пъти в изкаванията на главния прокурор присъства моето име и колко пъти имена на хората от организираната престъпност, заяви още Цветанов. Той отново засипа и с критики Делян Пеевски. По думите на Цветанов депутатът дошъл на работа два пъти в 41-вото Народно събрание – на откриването и на разпускането.

Според ексминистъра Пеевски си позволил недопустимо поведение от трибуната в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
12
 
6
 
! Отговори
удри преди 11 години
за едно беше прав Борисов като каза че в България има много некачествен материял.Самоче ВИЕ нему разбрахте контекста.
44
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Отдъхнах си". Сега Цветанов като влезе в "панделата" България ще стане Швейцария на Балканите. МРЗ ще стане хиляди евро, а пенсиите поне една хилядарка. Пеевски и Доган ще проектират електроцентрали, които да ни топлят в дългите зимни вечери. В България няма да има бедни деца, нелечимо болни без лекарства, хората ще се усмихват всеки ден с красиви усмивки, заради безплатните стоматологични услуги. Вече в 21-век селата ни ще имат канализация, а къщите им бани. И това всичкото с един арест!
43
8
 
5
 
! Отговори
удри преди 11 години
Вие сте от БСП и ДПС а ние сме чисти пред съвеста си
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Цецо има само два варианта защото е събирателната брънка във веригата от зулуми. Единият е по-здравословен от другия. Една добра финансова ревизия на бившето правителство може да изкара на бял свят доста обяснения за дейността му като силов министър. Кой вариант ще избере това си е негова работа, но и в двата случая ще омекне.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли кой да заведе Сотир на психодиспансер. Иначе се радвам че прокурата работи и дано на дневен ред излезе не само незаконното подслушване, но също така контрбандата, звеното за мокри поръчки в МВР и фалшификацията на вота на Българите, което нокой до сега не си е позволявал. Посегателствата срещу демокрацията да спрът, защото следващия път хората ще искат главите на Бойко и Цветанов.
40
15
 
6
 
! Отговори
удри преди 11 години
Цветанов е еднинственния Вътрешен Министър от началото на прехода който се усмели да се опъне на Октопода.Самоче неполучи подкрепа и те ще го вкарат в затвора.Вие сте кухи ***
39
4
 
12
 
! Отговори
are_kulata преди 11 години
Влезе ли този премачкан чаршаф в панделата до 2 месеца, каня всички на стабилна почерпка на и директно в езерото Ариана на 15 август след 20:00. Ще ме познаете по смачканите тикви и орнажевия сок сред краката ми.
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко в сряда с прангите и полека към панделата!
37
10
 
3
 
! Отговори
удри преди 11 години
Баш майсторе......Вие от началото на прехода си избирате БСП и ДПС те са винаги първа или втора политическа сила а ти ги избра за 5 път и мрънкаш че си беден и безработен? Така ти се пада Ти си го заслужаваш
36
6
 
3
 
! Отговори
Сотир преди 11 години
нашия космос изначало си е крив, пък ракетите като строят пияни руснаци.. кво да говорим
35
4
 
4
 
! Отговори
удри преди 11 години
Да ама на времето пръв оставката поиска на Цветанов Ахмед Доган.тодава разбрах че човека си върши работата.самоче мафията пак ви победи а вие ще си останете пак заблудени ***.така ви се пада вие си го заслужавате
34
7
 
7
 
! Отговори
Сотир преди 11 години
министър Цв. си е свършил работата, "майсторе" или по-точно подчинените му :)Има наложени присъди на последна инстанция, пък че са избегали е плод на калпави закони, съд и Охрана на съдебната властНо там Цв. е толкова виновен, колкото всичките преди него през последните 24 години
33
6
 
13
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Дами и господа, ще последват и още обвинения срещу лицето Цветан Генчев Цветанов.1.За обвинението в убийство отправено към лекарите от една болница и то от Парламентарната трибуна.2.За несправяне със служебните задължения в качеството си на Министър.Има и още ,но е под достойнството ми да коментирам заедно с платените писачи от медийния мониторинг на ПП"Герб"!!!
32
10
 
6
 
! Отговори
sten преди 11 години
Практиките на ФАШИСТИ, КОМУНИСТИ и ИСЛЯМИСТИ е ясна на цял свят....да се съдят честните и да властва мафията.Да изритаме гнусните *** от ПЕС, ФЕС и СС....неделя -12 часа ,всички по площадите...!!!
31
3
 
15
 
! Отговори
бг преди 11 години
До удри: Значи според теб двама български президенти )Плевнелиев и първанов), както и българският еврокомисър Кр.Георгиева са престъпници, щом ги е подслушвал любимият ти ЦЦ?!? Дори по-голям демагог от тебе не може да оправдае незаконните му подслушвания основно заради личен и политически интерес...
30
12
 
7
 
! Отговори
удри преди 11 години
Пуснахте Маргините от затвора с чисти досиета,дадохте на Доган орден стара планина на времето а искате да вкарате Цветанов в затвора че си е вършил работата? Помислете колко прости сте но неслучайно сте и най бедни и нещасти в европа.така ви се пада вие си го заслужавате
29
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водете в тъмницата тази крива кратуна !!!
28
5
 
20
 
! Отговори
дора преди 11 години
Нали никой не се съмнява, че Цецо е най-"невинният" - първо въобще отричаше да има такива подслушвания (даже искаше оставката на Станишев), после избута на светло марионетния собственик на подвижен пеленгатор да си прави гаргара с медиите.... Кълнеше се, че МВР не е "плод и зеленцук" (не може всеки да си прави каквото си иска)! Пък се оказа, че и подслушвания е имало, и МВР под негово ръководство било бостан...
27
2
 
3
 
! Отговори
Spec преди 11 години
Vse edno, az da si suzdam spec prokuratura, da si naznacha prokurorite i te da me vikat posle na razpit. Az na tova mu vikam - ela da se vidim da izpiem po edno kafe.
26
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искам АЗ да му платя раирания костюм.