Още седмица Гери у нас, САЩ обаче си я искат

Отложиха делото за екстрадиция на Червенкова
Обновена: 19 юли 2013 11:39 | 19 юли 2013 11:39, Камелия Цветанова
143
Още седмица Гери у нас, САЩ обаче си я искат
Стотици близки и приятели на Червенкова отново окупираха Съдебната палата. Снимка: Булфото, архив

Делото за екстрадиция на Гергана Червенкова беше отложено за 25 юли от 9:30 часа. Причината за това е, че исканите от съда доказателства от САЩ са постъпили в деловодството снощи в края на деня и рано тази сутрин.

Става дума за писмо от главния прокурор на САЩ и клетвена декларация от съдия в Ню Йорк.

Червенкова очаква доказателствата, които тя и адвокатите й събират да бъдат разгледани от САЩ и те да се откажат от екстрадирането й. Младата жена казва, че делото срещу нея се дължи на грешка.

До следващия четвъртък в съда трябва да е постъпило и копие от делото срещу неизвестен извършител, което се води в специализираната прокуратура. То е за пране на пари. Целта е да се запознаят страните с това дали и какви доказателства има събрани срещу Червенкова.

Още по темата
Преди заседанието пред съда се събраха нейни близки и познати, които се обявиха против екстрадицията на Червенкова в САЩ, където тя е обвинена за онлайн търговия с непозволени медикаменти.

На излизане от залата Гергана Червенкова каза, че продължава да се иска нейната екстрадиция от САЩ, но не се е запознала с нейните доказателства.

Тя вярва не само на своите адвокати, които са приели защитата й като своя кауза, но и на българското правосъдие.

Междувременно парламентарната правна комисия започна разглеждането на договора за екстрадиция, сключен между правителствата на България и САЩ.

Самата Червенкова съобщи, че е получила писмо от председателя на парламента Михаил Миков, свързано с работата на правната комисия. Тя обаче е песимист, че до вземането на решение от българския съд правната комисия няма да е приключила работата си.

Младата жена беше арестувана у нас по искане за екстрадиция от САЩ. На първа инстанция Софийският градски съд позволи предаването й. Сега Червенкова и адвокатите й обжалват. След престоя в ареста от известно време тя е на свобода срещу парична гаранция.

Около 200 души се събраха днес пред Съдебната палата, за да я подкрепят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоо агент на DEA ПОД ПРИКРИТИЕ купува ОТ НЕЯ ЗАБРАНЕНИ продажба медикаменти! ТЯ подписва, ТЯ ЗАБОГА Е ШЕФАЗА 500 000! ПОЛОВИН МИЛИОН СИНТЕТИЧНА ДРОГА и амфетаминиТова E ПОД СТРОГ КОНТРОЛВ БГ куха фирма ТЯ с 2-*** служители пере $$$Тая е глава на българсия отдел и е МАТЕРЯЛНО ОТГОВОРЛНО ЛИЦЕ в клон в БГ от няколко човекаТя ако не знае нормативите и какви ги върши кой да ги знае АЛООО чистачката ли да е отговорна?Поредната мутреса а вие СТОЙТЕ И Я ЗАЩИТАВАЙТЕ! Обаче номера и не минаОт Сидни
44
1
 
12
 
! Отговори
И.Ф. преди 10 години
СиДянков, още по-добре да им дадем целия парламент, барабар с президентството, ВСС и ДАНС.
43
6
 
20
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Протестиращите 36-ти ден на дали ще се включат в каузата да спасим Гери от лапите на Цецо и мама им ***..... Просто Американците финансират протестите !!! Спомнете си Цецо стоя 1 месец в САЩ за инструкции преди 1 година !
42
6
 
29
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Не може ли да им дадем Цветан Цветанов вместо Гери ?
41
3
 
30
 
! Отговори
... преди 10 години
То ние по-скоро ще я откараме с правителствения ни самолет ,отколкото да се опълчим на САЩ.Те ти капитализъм и демокрация!
40
4
 
19
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
До Анонимен номер 40и така да е , това означава че български гражданин е извършил престъпление, това не означава, че трябва да бъде дадена като парче месо. Нека бъде съдена и вкарана в затвора ( ако е виновна) , но на българска територия, на чиято територия тя е гражданка!!! И от Сидни, искаме да ви помолим да не давате съвети вие сами сте избрали екстрадацията си... стойте си там...
39
7
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
Тази ако я екстрадират предлагам да се екстрадира веднага и Цвъки към Нигерия, там имат още смъртно наказание.
38
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде протестиращите да отбият маршрута и да протестират пред Събедната палата 1-2 седмици! Защото собствениците на американските частни затвори са гладни за парички. Това е новата дойна крава на Америка, жалко за милионите невинни ...
37
5
 
19
 
! Отговори
DiDi преди 10 години
До До 26 - Аз едно немога да си обясня. Защо всички са невинни в България, пък в съдилищата на нормалните държави се оказват - виновни?
36
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоо агент на DEA ПОД ПРИКРИТИЕ купува ОТ НЕЯ ЗАБРАНЕНИ продажба медикаменти! ТЯ подписваЗА 500 000! ПОЛОВИН МИЛИОН СИНТЕТИЧНА ДРОГАамфетамини и СИНЕТИЧНА ДРОГАЗАТОВА E ПОД СТРОГ КОНТРОЛА в БГ куха фирма от 3-*** служители пере $$$Тая е глава на българсия отдел и е МАТЕРЯЛНО ОТГОВОРЛНО ЛИЦЕ в клон в БГ от няколко човекаТя ако не знае нормативите и какви ги върши кой да ги знае АЛООО чистачката ли да е отговорна?Поредната мутреса а вие СТОЙТЕ И Я ЗАЩИТАВАЙТЕ! Обаче номера и не минаОт Сидни
35
7
 
25
 
! Отговори
Ъ преди 10 години
САЩ искат да и бият инжекцията,а вие им се кланяйте на пингусите-аборигени,не виждате ли,че са *** на 21 век!!
34
3
 
10
 
! Отговори
един от 7000000 преди 10 години
До ПАНТЕЛЕИМОНТи не си достоен да се наречеш човек.Едва ли в живота ти е провървяло с тази злоба която носиш в себе си..
33
3
 
6
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Не мога да се въздържа: толкова други престъпници има тук, вихрили спекула в света и в САЩ, как пък американското правосъдие не се поинтересува от тях ?
32
0
 
10
 
! Отговори
В.Марков преди 10 години
На едно от двете места- САЩ и България, действа някакъв извратен морал и ценности- човек, който на едното място според всички е невинен като майска роса, в другата държава искат да го тикнат за десетилетия в пандиза, ха сега де :)
31
5
 
18
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 10 години
26, Ти *** ли си или да? Дай Боже на тебе да ти се случи такова нещо, в основата на което е мизерникът ЦвъЦвъ и продажните държавни власти, които са се съгласили американците да искат екстрадиране БЕЗ ДА ПРЕДСТАВЯТ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. А твоят приятел - *** Цвъко само по наличието на e-mail е натопил жената, за да отчете дейност. Защо американските власти въобще не пипат собственика на фирмата във Финландия? Без него няма как да стават врътките. Защото знаят, че там номерът няма да мине
30
3
 
12
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Какъвто и да е съдебният казус правилното е да бъде разгледан тук, в България. Тази жена живее и работи тук, независимо, че дейността се е извършвала по интернет.Имала съм възможност да наблюдавам как дори супер интелигентни американци разсъждават по проблеми, свързани с България и Балканите - като че ли са им промити мозъците.
29
6
 
14
 
! Отговори
rtty преди 10 години
Престъпление, ако има такова е извършено на територията на България, и основание за екстрадиране няма
28
4
 
23
 
! Отговори
До 26 преди 10 години
Нищо не си прочел приятелю хейтър. Как не те е срам да говориш така без дори да си се запознал. Никога не е била материално отговорно лице, не е имала съсобственост във фирмата. Била е на трудов договор. Има интервюс управителя на фирмата дори, който го потвърждава. Дори не е синтетична дрога, лекарства с рецепта от съвсем друго естество. Страшен *** си да си измисляш неща ЕЙ ТАКА, колкото да спамиш във коментарите. Недей си боже ще стане с някой твой близък. Какъв човек трябва да си...
27
4
 
3
 
! Отговори
WANTED преди 10 години
Костоф, Когурга, Буда, Станишев + Доган и техните слуги
26
2
 
21
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 24Има десетки примери как в САЩ осъждат невинен човек на екзекуция и след като е изпълнена и човека са го убили се разбира по-късно че е абсолютно невинен, папагал!