Още седмица Гери у нас, САЩ обаче си я искат

Отложиха делото за екстрадиция на Червенкова
Обновена: 19 юли 2013 11:39 | 19 юли 2013 11:39, Камелия Цветанова
143
Още седмица Гери у нас, САЩ обаче си я искат
Стотици близки и приятели на Червенкова отново окупираха Съдебната палата. Снимка: Булфото, архив

Делото за екстрадиция на Гергана Червенкова беше отложено за 25 юли от 9:30 часа. Причината за това е, че исканите от съда доказателства от САЩ са постъпили в деловодството снощи в края на деня и рано тази сутрин.

Става дума за писмо от главния прокурор на САЩ и клетвена декларация от съдия в Ню Йорк.

Червенкова очаква доказателствата, които тя и адвокатите й събират да бъдат разгледани от САЩ и те да се откажат от екстрадирането й. Младата жена казва, че делото срещу нея се дължи на грешка.

До следващия четвъртък в съда трябва да е постъпило и копие от делото срещу неизвестен извършител, което се води в специализираната прокуратура. То е за пране на пари. Целта е да се запознаят страните с това дали и какви доказателства има събрани срещу Червенкова.

Още по темата
Преди заседанието пред съда се събраха нейни близки и познати, които се обявиха против екстрадицията на Червенкова в САЩ, където тя е обвинена за онлайн търговия с непозволени медикаменти.

На излизане от залата Гергана Червенкова каза, че продължава да се иска нейната екстрадиция от САЩ, но не се е запознала с нейните доказателства.

Тя вярва не само на своите адвокати, които са приели защитата й като своя кауза, но и на българското правосъдие.

Междувременно парламентарната правна комисия започна разглеждането на договора за екстрадиция, сключен между правителствата на България и САЩ.

Самата Червенкова съобщи, че е получила писмо от председателя на парламента Михаил Миков, свързано с работата на правната комисия. Тя обаче е песимист, че до вземането на решение от българския съд правната комисия няма да е приключила работата си.

Младата жена беше арестувана у нас по искане за екстрадиция от САЩ. На първа инстанция Софийският градски съд позволи предаването й. Сега Червенкова и адвокатите й обжалват. След престоя в ареста от известно време тя е на свобода срещу парична гаранция.

Около 200 души се събраха днес пред Съдебната палата, за да я подкрепят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
9
 
! Отговори
Знаещ Суахили преди 10 години
А, бе, знаещият англи, ти някога чел ли си обвинителен акт, в който някой е невинен? ОБВИНИТЕЛЕН Акт (идва от обвинявам, т.е. вменявам вина)! Пиша ти го по-едро та белким зацепиш. Според мен си виновен в престъпна тъпота, ако заведа дело и срещу теб ще има обвинителен акт - това значи ли автоматично, че си виновен? Нямам нищо против да ти дадат виза за САЩ - колкото по-малко такива като тебе тука, толкова по-добре.
64
4
 
5
 
! Отговори
знаещ английски преди 10 години
Що да си стои тук? За теб също е добре престъпниците да са в затвора.
63
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майната им на визите! Иде ли там е ОБРЕЧЕНА! Ако е сгазила лука да си я съдят и лежи в България!
62
4
 
13
 
! Отговори
SS преди 10 години
До знаещ английскиДа го ду..ш боклучак. Даже и да е виновна трбва да си стои ток. А такива като тебе продажници трябва да ги гласят от време на време е така за назидание.
61
4
 
9
 
! Отговори
До "Знаещ англи преди 10 години
Нямам думи за този ултра *** коментар, и тъй като няма да я дадем, и скоро визи няма да има, що не пробваш през Мексико
60
30
 
9
 
! Отговори
знаещ английски преди 10 години
Виновна е, четох обвинителния акт - затова не ще да отиде там да се защити.Загазила е здраво.Дано я пратят бързо, щото точно от такива случаи зависят визите ни за САЩ.
59
6
 
13
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Няма да дадем Гергана
58
3
 
17
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Стойте възможно най - далеч от тази клоака , иначе рискувате да бъдете продаден на някой частен затвор
57
3
 
14
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Протестът вечер да минавата и оттам! Но в челните редици на протеста са много американски *** и не вярвам.
56
9
 
20
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
САЩ е свръх - фашистка държава , която търгува с живота на хората в полза на частните затвори , собственост на корпорации . В тази клоака може да бъдеш арестуван за абсурдни неща като например : имаш куче , но не му махаш мъртвата козина или не му изрязваш ноктите и това се води насилие срещу животните , а наказанието е от 1 до 3 години затвор !!! Да не говорим , че си имат и полиция за борба с порока (в ислямските страни има морална полиция , колко сходно) и ако те хванат с *** - 1 год.
55
7
 
9
 
! Отговори
До 57 преди 10 години
Нета не в американски, но когато продаваш на американци си има определени закони. Като сгазиш тези закони- Америка те преследва. Не е задължително престъплението да е в двете държави. В Америка за разлика от България законите се спазват и като не ги спазваш- има последствия. Жената не е виновна (поне за мене), но нея са я хванали- ще обяснява. Американците не са ***- на тях им е ясно че тя не е виновна- просто искат следващия по веригата. Вика му се "систематично разследване".
54
3
 
11
 
! Отговори
Непротестиращ преди 10 години
Е това вече е повод за протести !!!!! От де на къде тя ще плаща за игрите на големите риби ! Ай сиктир !
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да е виновна, може и да не е. Определено не се държи като виновна.И в двата случая обаче, екстрадират ли я, няма да я видим повече...
52
7
 
10
 
! Отговори
Locust преди 10 години
Сега е момента тази жена да изчезне .... от Американското "правораздаване" . Шереметево , транзитна зона.
51
2
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 10 години
Пич, ти лично ли свети в момента на закупуването или нЕкой близък приятел от милицията ти го сподели на ушенце?!!FYI: реди няколко години Маджо трябваше спешно да зачезне от Швейцария и затова набързо се записа за осведомител на същата тази ***. Срещу безхаберно пребиваване в САЩ. Писания по темата из разните новинарски сайтове бол.Кибичи си на воля в "дънито" и ни остави да се оправяме. Правната комисия едва ли ще потърси сметка от подписалите от 3-ната коалиция, но надеждата умира последна
50
0
 
2
 
! Отговори
до 50-ти преди 10 години
И с кметовете барабар!
49
2
 
18
 
! Отговори
льольо преди 10 години
Лично ЦЦ го договори още през февруари.А той защо още е на свобода?
48
4
 
10
 
! Отговори
Цецо с големите уши преди 10 години
Представям си след 40 години, дъщерята пораснала пита побелелия си баща "Тате, мама още ли в командировка?" Бащата отвръща : "Да дъще, в командировка, скоро ще се върне"
47
3
 
22
 
! Отговори
Килюминати преди 10 години
Да го духа Империята на Злото и цялата ***-масонска-ционистка ***
46
1
 
6
 
! Отговори
LoL преди 10 години
До АнонименТвърденията ти са толкова жалки, безпочвени и неверни, че дори не знам защо се хабиш да ги пишеш...