Внасят обвинителния акт на Цветанов до три дни

Прокуратурата има още доказателства срещу Филип Златанов
36
Внасят обвинителния акт на Цветанов до три дни
Снимка: БТА, архив

До два-три дни обвинителният акт срещу Цветан Цветанов ще влезе в Софийски градски съд, съобщи  главният прокурор Сотир Цацаров.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и настоящ депутат от ГЕРБ е обвинен за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Адвокатът му Менко Менков вече коментира, че специалните разузнавателни средства е трябвало да бъдат приложени "спрямо хора, които са откраднали една пързалка и една катерушка" от село Първомайци.

Мярката за неотклонение на бившия министър е "подписка".

Още по темата
Цацаров съобщи още, че не е показан пълният обем доказателства, с които разполага Софийска градска прокуратура, по отношение на случая с бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, който е привлечен като обвиняем по чл. 282 по НК – длъжностно престъпление.

„Ако някой си мисли, че прокуратурата ще влезе в съд с обвинителен акт и тефтерче, се лъже. Не виждам защо това тефтерче предизвика толкова много емоции. Ако това тефтерче е помощ в атаката срещу президента Росен Плевнелиев, това сигурно е помощ в атаката срещу Найден Зеленогорски, Емил Димитров, кмета на село Медковец, Димана Ранкова и кой ли още не, който фигурира в това тефтерче“, коментира Цацаров.

„Думите на Росен Плевнелиев оценявам като призив за обективно разследване, а не като сигнал, че има натиск. Самият държавен глава заяви, че е изпълнил всички изисквания по Закона за предотвратяване и установяване конфликт на интереси, следователно за натиск не можем да говорим. Не говорим и за това, че има нарушение от страна на хората, които са били предмет на проверка на тази комисия; говорим за това, че по-късното внасяне на преписките, непроизнасянето по определени преписки, несъобщаването на прокуратурата и неизпълнението на ред задължения по закона са довели до ситуация, при която множество преписки са били във висящо състояние. Когато една преписка, дори на държавен глава, е във висящо състояние, това не е много правилен подход”, обясни Цацаров.

Той добави, че в момента се прави проверка дали Златанов е действал по собствена инициатива, както той твърди, или е действал по нечие разпореждане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
66 преди 10 години
АПЕЛ КЪМ ЦАЦАРОВ-НЕ СЕ ЧУДИ ,ЦЕЛИЯ НАРОД ИСКА ТИЯ ДВАМКАТА В ЗАТВОРА!БОЙКО И ЦВЪЧКО В ЗАТВОРА!!!!!!!!ГЛАС НАРОДЕН-ГЛАС БОЖИЙ!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ. ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ В БГ СА БЕЗНАКАЗАНИ ПОНЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ. ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЯНИЯ.
28
4
 
13
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
Айде по бързи да го вкарват тоя *** в дизципа и ГЕРБ да се закрива,като партия,че ми писна на оная работа
27
4
 
16
 
! Отговори
MaMa преди 10 години
Повдигнато обвинение!? Осъден политик!? Това ще е стъпка напред! Ще следя новините. Надявам се, че тогава и протестите ще спрат, понеже няма да има кой да плаща на протестиращите.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ako se okaje nas Ceco pregresil dali ste go zatvoriat a apartamentite mu zape4atatCeco pusni apartamentite na aukcion- da vidis kaf lev ste drapnes
25
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
Напънала се планината и родила дори не мишка а една тънка пръдня. Но много миризлива. Полвин година се напъват, ровят,съчиняват и егати некадърниците-щели да съдят ЦЦ за някаква си ръждива катерушка.Поне да си бяха мълчали. Като им знам заплатите, бонусите и пр. тази катерушка сигурно вече ни струва 20-30 милиона. Политиците ни не са стока, знаем но тъй наречените правораздаватели са истинска ***, която 25 г. трови обществото.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започвам да си мисля , че българския народ е повреден.Всички знаеха, откъде произлиза ББ или повечето хора, знае се и как си направи пи ара като главен секретар чрез медиите /те имат голяма вина/ и масово гласуваха за него.Надяваха се, че е новия месия и с магическа пръчка ще им оправи положението.Но истината е друга -само с омайващи приказки и с езика на народа нищо не се постига.Когато си неграмотен, ограничен, некомпетентен и подчиняващ управлението си пак само на пиар, от това страда нароа.
23
4
 
9
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
само да не излезе че наистина става въпрос за катерушка и пързалка
22
1
 
10
 
! Отговори
бай колю-полицая преди 10 години
Ей, я да не псувате началнико ,оти запалим патрулката и у кауша.Ми то наш Цецо -шлифера за т;ва е учил бре Митко/24пост/.Само за даскало.
21
6
 
8
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Цацаров като човек ми е по симпатичен. Цветанов трябваше да го пратят в някоя от школите на МВР да преподава без да го съдят и прочие.
20
8
 
43
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
Ако го приберат в ареста него и Тикуна протестите веднага ще секнат.
19
29
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
дръж се цецо, скоро ще има нови избори и наш боко ще дойде пак на влас!
18
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внасят обвинителния акт на Цветанов до три дниПО-ДОБРЕ ЩЕШЕ ДА ЗВУЧИ ДО ТРИ ДНИ ТОЗИ ГАД И БОРИСОВ ДА СА В ЗАТВОРА.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно ,че е действал по собствена онициатива.Нали ако каже обратното И.Ф. ще му седне на нелицеприятната митра.
16
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама този като обвиняем с две висящи дела защо не е с постоянна мярка "задържане под стража"?Нали самият той обвиняваше съса че ги ПУСКАЛ?!Сега той ЗАЩО Е ПУСНАТ????ЗАЩОоооооо????
15
19
 
52
 
! Отговори
Ая преди 10 години
ДОЛУ ГЕРБ! СЪД ЗА БОКО, ЦВОКО, ФИДОСКА, ФЛОРОВ, ПЛЕВНЯТА И СИЕ!!!
14
27
 
15
 
! Отговори
rkdp преди 10 години
Серго ще го направиме директор на затвора в Белене! Да гледа закопаните НИ милиарди в АЕЦ Белене!
13
16
 
20
 
! Отговори
rkdp преди 10 години
Серго ще го направиме директор на затвора в Белене! Да гледа закопаните НИ милиарди в АЕЦ Белене!
12
18
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A Boko Tukvunia koga?
11
31
 
31
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Това с подслушването се преекспонира твърде много. Съвременнните технологии позволявват подслушването да става много по лесно. Трябват връзки и пари за да си платиш на оератор в мобилната мрежа.Все едно комунистите не подслушват. *** ние пасем трева ,и не разбираме;-)Ще ме скъсате от смях с това напъване. Тоя бил открадал 6 апартамента пък вие като ограбихте целия народ нищо не казвате. Присмял се хърбел на щърбел