8 г. решетки за Жоро Милионера, ще лежи обаче само 7

Няма сила, която да го накара да върне парите, призна адвокатът му
Обновена: 31 юли 2013 15:53 | 31 юли 2013 14:36,
95
8 г. решетки за Жоро Милионера, ще лежи обаче само 7
Георги Енев в съда. Снимка: Булфото

Присъда от 8 години затвор издаде Пловдивският окръжен съд на охранителя Георги Енев за кражбата на близо 1 милион и половина лева от инкасо автомобил през лятото на миналата година.

Станалият известен като Жоро Милионера трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Магистратите освен това наложиха и конфискация на собствеността на Енев, която в случая е само един мотор. Издадена му е и забрана да заема отговорна длъжност, както и за в бъдеще да охранява пари и ценни предмети.

От присъдата му ще бъде приспадната едната година, излежана в следствения арест. По прости сметки излиза, че през 2020 година, когато ще е на 41 години, Енев ще излезе от затвора.

Още по темата
Сутринта съдът в Пловдив даде ход на делото заради кражбата в размер на 1 милион 482 хиляди 18 лева и 18 стотинки от инкасо автомобил. Неочаквано самият Енев се призна за виновен и така делото бе разгледано по съкратената съдебна процедура. Заради самопризнанията магистратите намалиха наказанието му с една трета.

"Няма сила, която да го накара да върне парите. Аз го посъветвах да ги върне, но това е негов избор, аз не зная къде са", заяви адвокатът му Георги Кутрянски.

По думите му подсъдимият е извършил кражбата, защото е видял пропуските в системата.

Прокурорът по делото каза в пледоариите си, че Енев е извършил крупния обир, за да накаже банковия сектор у нас.

"Той е искал да се облагодетелства, да накаже банковите институции и фирмата, в която е работил, заради наложена му финансова санкция", съобщи пред Dnes.bg прокурор Дилян Пинчев.

С решението на Енев да се признае за виновен не бяха разпитани призованите за днес 39 свидетели, няма да се събират и повече доказателства.

Колегата на Енев – Манчо Юруков, който е бил с него в деня на обира призна, че е бил изпратен за дюнер, като охранителят се е възползвал от този момент, за да пренесе чувалите с пари в собствената си кола.

Застрахователите вече са покрили липсващата сума, но фирмата настоя, че ще си търси парите от Енев. Това обаче ще се случи в друго дело.

"Няма как да познавам 1500 души, които работят във фирмата, важното е, че се призна за виновен", съобщи управителят на охранителната фирма Юли Димитров.

Според прокуратурата полицията ще продължи да търси задигнатия милион и половина лева, въпреки осъдителната присъда на Георги Енев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До prokurora И не ми говори за Европа, щото знаем как наглите *** и араби без да работят и да са от ЕС имат повече права от нас.И ЗАЩО ИМАТ ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ ВАС ,ЗАДАВАШ ЛИ СИ ТОЗИ ВЪПРОС ?! АМИ ЗАЩОТО НА ВАС КАТО ВИ ДАДАТ ПРАВА ,ВИЕ СЕ САМОЗАБРАВЯТЕ ! ТОЗИ СЛУЧАЙ С ГЕРОЯ В НОВИНАТА ГО ДОКАЗВА ,ХОРАТА СА ГО НАЗНАЧИЛИ НА РАБОТА ,МАЛКО ИЛИ МНОГО ЗАПЛАТА ПОЛУЧАВА ,А ТОЙ ВЕДНАГА ДА НАПРАВИ НЯКОЯ БЪЛГАРСКА РАБОТА,ДА ОТКРАДНЕ ! АМИ КАТО НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ЗАПЛАТАТА СИ .....
57
0
 
0
 
! Отговори
dimitar.nikolov.sf преди 10 години
Нали сутринта пишеше от 10 до 20???
56
0
 
2
 
! Отговори
онуфри преди 10 години
да не ги дава и без тва ще лежи,а му идва един хубав надник от по 500 кинта на ден!
55
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 10 години
До BetaДраги/а, кое по-точно е комплексарско в изказванията на хората? Нима не е хитър? Това че в системата ни зеят дупки не го прави глупав. Никой не казва, че това е начина, но ако се вгледаш в ситуацията ще осъсзнаеш колко умело използва тия дупки. Ако има нещо комплексарско то това е да се гледа повърхностно на нещата и да се плюе чуждото мнение!
54
3
 
0
 
! Отговори
Jojo преди 10 години
Защо си мислите, че ще му бъде много лесно? До тук добре - мълчи! Щом влезе в затвора ще бъде "най-ухажваната" персона - отвсякъде! Дори и да си плати за охрана сред затворниците, кой ще работи 5 години без заплата ( ако лежи толкова) и ще чака да му ги даде при условие, че застрахователи и полиция ще го дебнат навсякъде!
53
0
 
1
 
! Отговори
shapka78 преди 10 години
The shawshank redemption - Bg version :)
52
4
 
9
 
! Отговори
Beta преди 10 години
Умен бил, велик бил. Мале, мале колко коплексари има в България. Тоя преход ни превърна в някакви изчадя дето мислят само как да забогатеят и как ще живеят като вишата класа. Това го няма и в т.н. бели страни. Там се бачка здравата и богатите не се фукат като наще гъзарчета. Тука фукарята ще ни затрие като народ. Очовечете се малко бе хора!
51
2
 
10
 
! Отговори
Искам и Аз преди 10 години
Аз ще лежа 10 години за милион и половина! ИСКАМ И АЗ!Браво ЖОРО СМАЗА ГИ!
50
4
 
33
 
! Отговори
666 преди 10 години
Aз пък на тоя евала му правя! Подигра се със съдебната ни система и отново ни напомни колко е неефективна! Простата сметка показва, че за да изкара 1500000 за 7 години трябва да прави 214285 на година, което ще рече 17857 на месец. Мислите ли че взима толкова?! Да не забравяме, че ще натрупа тази сума ако не харчи и стотинка от тях. Демек, невъзможно! А тези 7 години ще лежи на топло и държавата ще го храни. Бих нарекал това страхотна сделка! Умен е!
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 58Ако ти дадът работа, ама то и в затвора трябват връзки за работа, а и дори да успее и запази в тайна къде са парите, след това ше му е много трудно да ги харчи, да не кажа че ще му е почти невъзможно, всяка транзакция на него и семейството му ще се следи, всяка по-голяма покупка, всяко пътуване в страната и извън страната ......
48
5
 
0
 
! Отговори
Иван-Хасан- Розата преди 10 години
ООООО богата булка ни пращат на топло ще е хита на сезона!
47
1
 
4
 
! Отговори
Beta преди 10 години
До 58Мислиш ли че ще ти се размине само със затвора?
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недейте да си мислите че толкова лесно се пази подобна тайна в продължение на 7-8 години още повече в затвора сред престъпници, рецидивисти и корумпирано надзиратели
45
2
 
9
 
! Отговори
хх преди 10 години
Парите са в лева. Лева е надценен около 4 пъти.При едно излизане от борда .........делено на 4 ри....какво остава ? Като прибавим и инфлацията за 7 години ? ,а ако настъпи и хипер инфлация ? Да го пуснат да ходи да си ги обмени в долари !
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОТВРАТЕНОтвратен ти си отвратителен...мишкоооо
43
7
 
21
 
! Отговори
Adela преди 10 години
Момчето не е престъпник! Най-после някой да го "сложи" на банките както заслужават, защото същите банки на запад дават кредити срещу 3%, а тук най - малко срещу 9% и какво излиза, че както си му е реда от бедните българи печелят двойно повече отколкото от богатия западняк. А тези, които го наричат престъпник да знаят, че престъпниците НЕ крадат от банките, а от скапаняци като коментиращите и бабите им.
42
3
 
4
 
! Отговори
гошо тъпото преди 10 години
Имаше един филм : Делото свърши . Забравете... Защо му е на Съдията да търси парите и ако ги намерят ,да назначава експертизи , да проверява служебно това ли са те ,кои е собственика им ,не са ли фалшиви и прочее. А момчето са го възпитали вижда се от снимката и сами ще им ги върне ако не е ги върнал вече защото застрахователите още режят уши освен когато сами не се крадят......
41
10
 
23
 
! Отговори
Beta преди 10 години
Много проси хора има в Българя. И тези коментари го доказват. Няма страх от бога, няма страх от закона. Българина е станал абсолютен неверник. Пие здрават, гази хора по улиците, краде милиони, а другите му ръкопляскат и викат - евала брато, да си жив и здрав. като ви чета коментарите ми смърди на джибре, чесън и кисела пот.
40
7
 
13
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 10 години
ПАРИТЕ СА В СЪДИИТЕ ,,,,!! *** С МРЪСНИЦИТЕ Е ЕНЕВ ,А ТУК ВИЖДАМ ХОРА ,КОИТО ДОРИ СЕ РАДВАТ НА ПРЕСТЪПНИКА ЕНЕВ ,,,,!!СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ ,ЗАЩИТАВАЩА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ,,,,
39
3
 
3
 
! Отговори
bravo преди 10 години
samo taka