8 г. решетки за Жоро Милионера, ще лежи обаче само 7

Няма сила, която да го накара да върне парите, призна адвокатът му
Обновена: 31 юли 2013 15:53 | 31 юли 2013 14:36,
95
8 г. решетки за Жоро Милионера, ще лежи обаче само 7
Георги Енев в съда. Снимка: Булфото

Присъда от 8 години затвор издаде Пловдивският окръжен съд на охранителя Георги Енев за кражбата на близо 1 милион и половина лева от инкасо автомобил през лятото на миналата година.

Станалият известен като Жоро Милионера трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Магистратите освен това наложиха и конфискация на собствеността на Енев, която в случая е само един мотор. Издадена му е и забрана да заема отговорна длъжност, както и за в бъдеще да охранява пари и ценни предмети.

От присъдата му ще бъде приспадната едната година, излежана в следствения арест. По прости сметки излиза, че през 2020 година, когато ще е на 41 години, Енев ще излезе от затвора.

Още по темата
Сутринта съдът в Пловдив даде ход на делото заради кражбата в размер на 1 милион 482 хиляди 18 лева и 18 стотинки от инкасо автомобил. Неочаквано самият Енев се призна за виновен и така делото бе разгледано по съкратената съдебна процедура. Заради самопризнанията магистратите намалиха наказанието му с една трета.

"Няма сила, която да го накара да върне парите. Аз го посъветвах да ги върне, но това е негов избор, аз не зная къде са", заяви адвокатът му Георги Кутрянски.

По думите му подсъдимият е извършил кражбата, защото е видял пропуските в системата.

Прокурорът по делото каза в пледоариите си, че Енев е извършил крупния обир, за да накаже банковия сектор у нас.

"Той е искал да се облагодетелства, да накаже банковите институции и фирмата, в която е работил, заради наложена му финансова санкция", съобщи пред Dnes.bg прокурор Дилян Пинчев.

С решението на Енев да се признае за виновен не бяха разпитани призованите за днес 39 свидетели, няма да се събират и повече доказателства.

Колегата на Енев – Манчо Юруков, който е бил с него в деня на обира призна, че е бил изпратен за дюнер, като охранителят се е възползвал от този момент, за да пренесе чувалите с пари в собствената си кола.

Застрахователите вече са покрили липсващата сума, но фирмата настоя, че ще си търси парите от Енев. Това обаче ще се случи в друго дело.

"Няма как да познавам 1500 души, които работят във фирмата, важното е, че се призна за виновен", съобщи управителят на охранителната фирма Юли Димитров.

Според прокуратурата полицията ще продължи да търси задигнатия милион и половина лева, въпреки осъдителната присъда на Георги Енев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Момчето просто е подписало трудов договор за 8 години с месечна заплата 15 625 леа. Като общо взето трудовата му характеристика вклучва повече лежане и спане. Повечето българи дори плащат за лежане и спане!
37
6
 
13
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Гурбетчия, не говори глупости. Ако плащаха европейски заплати, на момчето нямаше да му хрумне да прави тази постъпка. За една и съща работа в БГ и в някоя държава от западна държава разликата е в пъти. Храната на същата цена, само дето в бг е с по-лошо качество. И какво ние можем да направим, че *** злепоставят в Европа. И не ми говори за Европа, щото знаем как наглите *** и араби без да работят и да са от ЕС имат повече права от нас.
36
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 10 години
play the playerpimp the pimp :)
35
3
 
10
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
В крайна сметка единствено нечии оядени банково/застрахователни *** ще пропуснат един-друг тлъст бонус. Така, че нищо не е откраднал де факто. Бръкнал е в кацата предназначена само за богоизбрани и си е взел. Лошо няма.
34
2
 
15
 
! Отговори
вергил преди 10 години
Дон Кихот го е казал:"Свободата Санчо е от най-ценните блага,с които небесата са дарили хората.С нея не могат да се сравняват нито богатствата,които крие земята,нито тези,които таи морето".Ако ще да ми дават и 100 милиона не бих предпочел затвора.Може и да нямам много пари,но поне живея свободно.
33
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 10 години
еми супер................за такова нещо само 7год........а някои ги съдят за глупости много повече...........
32
14
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
КАТО ВИ ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ СИ ДАВАМ СМЕТКА ЗАЩО НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ ВИ УВАЖАВАТ И НЕ ВИ ИСКАТ ! "БРАВО НА МОМЧЕТО" ?! КВО БРАВО БЕ ,КРАДЛИВИ БЪЛГАРИ ! *** ВИ ЗЛЕПОСТАВЯЛИ В ЧУЖБИНА , А ?! ЩОМ ТУРЦИТЕ ЗА 500 Г. НЕ МОЖАХА ДА ВИ ОТУЧАТ ОТ ТОЗИ ПОРОК ,ЗНАЧИ И ГОСПОД НЯМА ДА МОЖЕ ! АКО ЩЕТЕ МИ ИЗТРИЙТЕ КОМЕНТАРА ,НО ТОВА Е ГОРЧИВАТА ИСТИНА !
31
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, че робувате на банките, си е ваш избор. Искате хората да ви завиждат за новите придобивки, а пари нямате.Суетата ще ви погуби!
30
2
 
28
 
! Отговори
malta преди 10 години
хаха е защо да ги връща, след 7г ще си ги харчи
29
3
 
37
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Хахах! Браво на момчето. Кой от вас може да изкара 1.5 милиона за 8 години? И то без да работи? Човека прави по 200 000 на година :))) Това си е една доста добра заплата, както и да го погледнеш...
28
4
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ -ХУБАВА РАБОТА ,АМА БЪЛГАРСКА РАБОТА !!! "НЯМАЛО СИЛА В БЪЛГАРИЯ ,КОЯТО ДА ГО НАКАРА ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ "?! АМИ КАК ЩЕ ИМА ТАКАВА СИЛА КАТО ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ СА ПРИ МИНИСТРИТЕ -МУТРИ ,А СИГУРНО ОКОЛО 100 000 СА У НЕГО СКРИТИ НА СИГУРНО ! СТРУВА СИ ЗА 100 000 ДА ЛЕЖИ 7 Г. И ПОСЛЕ ЩЕ СИ ЖИВУРКА !АКО ТОВА БЕШЕ В ГЕРМАНИЯ ,НЕ САМО ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ АМИ И ПТИЧЕ МЛЯКО ЩЯХА ДА ГО НАКАРАТ ДА ДОНЕСЕ ! А НЯКОИ ПИШАТ ТУК ГЛУПОСТИ ,ЧЕ ЗАРАДИ *** СТЕ БИЛИ БЕДНИ !
27
3
 
38
 
! Отговори
123 преди 10 години
Всички на оръжие и да последване примера на модерният ХАЙДУТИН Георги Енев! Един истински ЧОВЕК, решил да открадне от крадците, които загробиха половината български народ!!!
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юли Димитров, ти си *** гнида. Ще си платиш за подигравката с труда на момчетата. Дебел ***! Райфайзен и кауфланд бяха само началото. Ще будеш съден за геноцид спрямо работниците ти. Всичко се връща *** нещастна.
25
8
 
5
 
! Отговори
доброто старо време преди 10 години
Хора защо подражавате на хамериканците? От тях нищо не можете да научите, освен да висите на орлов мост като сополи, разпиляли листчета и бира по асфалта. Как не видяхте нещо хубаво от тези през-атлантически "братя"? Та дори наште *** са по-умни и красиви от тях!
24
1
 
2
 
! Отговори
Petko преди 10 години
Dobroto staro vreme da te pitam koi dokara naroda do tuka ta da se 4udat kvo da otkradnat za da qdat ne go poznavam 4oveka ama kak re6i 4e e utrepka ?
23
33
 
8
 
! Отговори
доброто старо време преди 10 години
Ако това се беше случило по времето на комунизма, тоя *** досега да е изял бати боя, семейството му също, докато не си признае и парите къде е скрил, и спермата си де я фърлял че и майчиното си мляко щеше да изпее, а след като открият парите - директно в Белене!Само така можем се отървем от такива ***.ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СТАНИШЕВ!
22
3
 
7
 
! Отговори
Petko преди 10 години
Koi she mu prusne halkata 4e ne se se6tam mnogo filmi gledate tva da ne se zatvorite ot filmite a pa tiq sme6ni zastrahovateli 6e mu prudnat na samo pi6ete tuka gluposti i si vervate
21
8
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 години
От съда може да скрие парите, от пандизчиите-никога.Няма начин за 6 години непрестанен ежедневен тормоз, да издържи и да не пропее.Надзирателите също участват в делимото и от утре нататък дупе да му е яко.
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз на негово място щях да разшира цирка, ще прата полицаите да копат некъде из родопите за зелен хайвер и после ще викам че те са ги намерили и присвоили или някаква друга глупост :)))В края на краищата живеем в държава, в която минава декиша че И.Ф е Ирина Флорин
19
0
 
27
 
! Отговори
колега охрана преди 10 години
Можеше да се очаква че ще си признае, макар всички да мислехме, че ще се протака и ще се разчита,че прокуратурата няма да успее да докаже, че той е изнесъл парите.Но явно Жоро е направил сметката - по-добре присъда 8 г, от които се приспада 1, а като работи в затвора ще излезе след 6, а за добро поведение - може и 4 год + 2 г. изпитателен срок. А, ако се протака - може 5 години да го влачат по съдилища. А за халката и здравето му не се притеснявайте. Жоро е здраво момче - 1.80 на 100 кг.