Разследват Бисеров за данъчни престъпления и пране на пари

Прокуратурата погва и доведения му син Ивайло Главинков
Обновена: 7 ное 2013 18:03 | 7 ное 2013 11:29,
212
Разследват Бисеров за данъчни престъпления и пране на пари
Христо Бисеров Снимка: архив, Булфото

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Христо Бисеров. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че шефът на ДАНС е подал в прокуратурата сигнал срещу Бисеров.

От държавното обвинение уточняват, че става въпрос за писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система, която е получена на 6 ноември следобед.

Получените данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна с титуляри Бисеров и Главинков.

Още по темата
Последвали са извършване на влогове /срочни депозити/, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони /Сейшелските острови/.

По разпореждане на главния прокурор информацията незабавно е изпратена по компетентност на Софийската градска прокуратура.

С постановление от днес е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров - представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата.

Разследването е възложено на Следствения отдел при градската прокуратура – София.

Разпоредено е възлагане на пълни данъчни проверки на двете физически лица и на търговски дружества. Постановено е разкриване на данъчната и банковата тайна.

Предстои отправяне на запитвания по реда на международната правна помощ до компетентните власти на поне две европейски държави относно основанията за откриване на банкови сметки, движението на суми по тях, извършването на преводи, източниците на доходи и т. н.

От ДАНС ще бъдат изискани всички налични материали по случая, включително и данни относно постъпили предни сигнали за лицата и предприетите действия по тях.

С оглед на това, че част от информацията в изпратената до главния прокурор справка е класифицирана, към този момент прокуратурата няма да представи повече факти от изложените в това съобщение до медиите, се казва в съобщението на държавното обвинение.

По-рано днес парламентът прекрати днес депутатските пълномощия на Христо Бисеров от ДПС. Изненадващо оставката на Бисеров мина през пленарната зала без никакви дебати и разисквания.

Бисеров подаде оставка като зам.-председател на ДПС и член на ръководството на партията в неделя в късния следобед.

Припомняме, че през февруари т.г. тогавашният икономически министър Делян Добрев откри, че доведеният син на Бисеров - Ивайло Главинков, се е водил на щат в ЧЕЗ. От дружеството  обаче уточниха, че Главинков не е заемал ръководни позиции в компанията, а се е занимавал с енергийна ефективност до април 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: Христо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 10 години
Бе Иван Костов е виновен-не трябваше да го гони ог СДС.
178
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
До abcabe sicki kradat bez izkliucenie samo omrelite ne kradat
177
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
До Анонименsickite si barkat v zadnicite parvo tia kadeto sa vatre posle itia koito sa odvanka a nanas kakvo ..............
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мосад и ЦРУ дават на ДАНС и МВР досие,събрано от спецове в агентурата с факти и обстоятелства и опустошителни изводи за съфинансиране и разпространяване на Ислямски тероризъм в България и Европа с пари на радикални ислямски терористични фондации клонове на АлкайдаПарите са свързани с политическият елит у нас на БСП и ДПС и минават от ислямистки фондации към ДПС лидера през поставените проксита в случая Бисеров
175
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
тази шайка отдавна вече е напуснала българия добре че чужди служби ни вършатработата откриват сметки и убийци а нашите искат увеличение на заплатите ибонуси
174
0
 
4
 
! Отговори
задник преди 10 години
куче влаяи рейс ,, диря няма,, всичко в тази държава е 5 пъти над нормата,, осрано без надежда за почистване,,
173
0
 
7
 
! Отговори
frogyg преди 10 години
Самият факт, че ДПС открадна десетки милиарди с благословията на БСП означава, че вторите са не по-малки мафиоти от първите. Те затова винаги са заедно, де...
172
1
 
4
 
! Отговори
Х. Стоянов преди 10 години
Колкото повече, толкова повече - казал Мечо Пух, и умрял от свръх доза... Като гледам какво става в България, чак ми се плаче... Много ми е мила родината, но бъобще не виждам бъдеще в държавата. Идва ми да емигрирам, докато е време...
171
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От парламента, който и да почнеш да разследваш, до същия резултат ще стигнеш. Правителството - също. Свински черва.
170
0
 
8
 
! Отговори
ОХ преди 10 години
Гледай ти, аз пък си мислех, че този освен да си бърка в носа друго не умее..
169
3
 
3
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Едно не ми е ясно. Как така разбират че в Швейцарска сметка имаш пари, нали има банкова тайна в Швейцария, как така някой си разбира уж случайно че някой си прави преводи от Швейцарска сметка която е световно призната за най- сигурната банкова тайна в света. Според мен само човек който има друга банка може да има достъп до такава информация, например човек като Цветелина Бориславова която работи с еврейските банки. Как не разбират когато някой германец превежда 10млн към някоя Офшорна банка. Хмм
168
0
 
12
 
! Отговори
abc преди 10 години
За съжаление българите крадят много повече от ромите . Дори да открадне един ром колко ще открадне 1000-2000 лв. А българите крадат милиарди , крадат бъдещето на младите хора , крадат щастието и бъдещето на своя народ.
167
0
 
14
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
Случайно или не, ЧЕЗ, зад която стои криминалното еврейство, официално предупреди България, че ако се отнеме лиценза на фирмата-***, респективно ако Бисеров и син бъдат линчувани, България ще бъде дадена на международен съд. Правете си сами изводите какво сме длъжни като нормални и достойни хора да правим и с ЧЕЗ, и с Бисеров...
166
0
 
13
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
Схемата е изключително проста и разработена от криминалното еврейство още в началото на 20-ти век. Срещу процентно участие политик на ключов пост в държава, определена за донор на паразита (das Judentum) стратегически дял от икономиката се предоставя под символична аренда за експлоатация на дъщерна еврейска фирма. Фирмата изцежда ресурсите на отрасъла, отмъква ограбеното на сигурно място, и под нова форма се насочва към нов отрасъл или държава.
165
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо само Бисеров?Трябва да се разследва цялото ДПС-всички негови ръководители, начело с Доган.Оставка!!!!
164
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А някой го съжаляваха, че сигурно се е разболял щом пуска кокала без бой...Крадливи ***...Народе не ги чакайте повече държавата отива по дяволите.ОСТАВКА *** ***!!
163
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател 1 преди 10 години
Няма да го докоснат с пръст !Доброто и лошото ченге ИГРА НА ВЕЧНА ВЛАСТБСП ДПС СДС властваха циркулярно и методично обираха българският народ.Естествено е че нямаше осъдени защото имаха една и съща цел.Едните бяха лоши, другите добри с една единствена банкова сметка на сейшелите.ГЕРБ се опита да размаже модела и беше наказан.Пълна смяна на правораздавателната система. Всеки участвал във властта да се разследва и вече да не бъде допускан
162
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доган си изми ръцете с тоя потурчен ***...сега ще си останат само оригинални *** кратци...Оставка. пиявици долни..!
161
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде, Станишев с Моника, Майчето, Руменовците, Първанов и другата червена *** да се замислят дали да не се предадат сами преди и тях да са ги почнали. Иначе и те ще трябва да емигрират в Юар. Евала, Цветанов, малко хора имат куража да застанат срещу толкова влиятелни ***! Айде и другите червеи от БСП и от съдебната състема да тръгват към Юар! Пред бесепарите Бисеров е като невинно детенце!
160
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сякаш мая Манолова , СерГей, доган и другите за пръв път чуват, че Бисеров се занимава с фотоволтаици и изнася парите на Сейшелите???? Аре, ве!