Разследват Бисеров за данъчни престъпления и пране на пари

Прокуратурата погва и доведения му син Ивайло Главинков
Обновена: 7 ное 2013 18:03 | 7 ное 2013 11:29,
212
Разследват Бисеров за данъчни престъпления и пране на пари
Христо Бисеров Снимка: архив, Булфото

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Христо Бисеров. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че шефът на ДАНС е подал в прокуратурата сигнал срещу Бисеров.

От държавното обвинение уточняват, че става въпрос за писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система, която е получена на 6 ноември следобед.

Получените данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна с титуляри Бисеров и Главинков.

Още по темата
Последвали са извършване на влогове /срочни депозити/, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони /Сейшелските острови/.

По разпореждане на главния прокурор информацията незабавно е изпратена по компетентност на Софийската градска прокуратура.

С постановление от днес е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров - представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата.

Разследването е възложено на Следствения отдел при градската прокуратура – София.

Разпоредено е възлагане на пълни данъчни проверки на двете физически лица и на търговски дружества. Постановено е разкриване на данъчната и банковата тайна.

Предстои отправяне на запитвания по реда на международната правна помощ до компетентните власти на поне две европейски държави относно основанията за откриване на банкови сметки, движението на суми по тях, извършването на преводи, източниците на доходи и т. н.

От ДАНС ще бъдат изискани всички налични материали по случая, включително и данни относно постъпили предни сигнали за лицата и предприетите действия по тях.

С оглед на това, че част от информацията в изпратената до главния прокурор справка е класифицирана, към този момент прокуратурата няма да представи повече факти от изложените в това съобщение до медиите, се казва в съобщението на държавното обвинение.

По-рано днес парламентът прекрати днес депутатските пълномощия на Христо Бисеров от ДПС. Изненадващо оставката на Бисеров мина през пленарната зала без никакви дебати и разисквания.

Бисеров подаде оставка като зам.-председател на ДПС и член на ръководството на партията в неделя в късния следобед.

Припомняме, че през февруари т.г. тогавашният икономически министър Делян Добрев откри, че доведеният син на Бисеров - Ивайло Главинков, се е водил на щат в ЧЕЗ. От дружеството  обаче уточниха, че Главинков не е заемал ръководни позиции в компанията, а се е занимавал с енергийна ефективност до април 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: Христо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нови избори и Борисов на власт.Иначе ще продължат да управляват тия.
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и без Пеевски информация от първа ръка?????????
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Цацаров Какво да ми се вярва, ***? Щяха да ги арестуват досега, ако имаше доказателства...
96
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не вярвахте когато Доган каза - аз разпределям порциите във властта.и това е поредното доказателство този Доган пръв научава - извода доганчо диктува правилата в тази държава.
95
40
 
7
 
! Отговори
106 преди 10 години
Затвор за Бойко Борисов,Цветан Цветанов и Цветелинка Бориславова!!! НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!! РЕЦИДИВИСТИ!!!
94
0
 
47
 
! Отговори
festan преди 10 години
СЕГА СТАВА ВСЕ ПО ЯСНО ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА НАЗНАЧАТ ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС ЗА ДА ПРИКРИВА ТАЗИ ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ , ВЗЕХА ДА ИЗЛИЗАТ НЕСТАНДАРТНИТЕ РЕШЕНИЯ НА СТАНИШЕВ С НАЗНАЧАВАНЕТО НА ПЕЕВСКИ
93
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и кво излезе, сокола го привика още преди ДАНС, манс и прокуратура ... кой за кой работи накрая ...
92
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами офшорките на Плевнелиев и Борисов в Кипър?! Или за хора на ГЕРБ ще има прокуроски чадър, а за ДПС не?!
91
3
 
13
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
Този човек беше на такова проветриво място, че едва ли би си позволил да прави каквото и да било на своя глава.И пак да попитам - някой виждал ли го е откакто Людовико му подаде оставката и сигурни ли сте, че все още е сред живите? Не че му желая злото, дай Боже да е жив и здрав.
90
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този от снимката гледа точно както Т.Живков на 10.11
89
14
 
4
 
! Отговори
Цацаров До 95 преди 10 години
Не ти се вярва,а??? Гадничко ли ти е за Тиквата и метресата му?
88
0
 
39
 
! Отговори
mik_80 преди 10 години
Сега въпроса е КОЙ предупреди Доган за разледването на ДАНС срещу Бисеров,и какво излиза сега че най големия в България в Доган че лично ходят в сараите му и го предупреждават да се отърве от мършата си.
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БобиДърева е такава куха ***, че изобщо не заслужава, даже да я споменаваш...
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЦацаровПапагал...
85
1
 
23
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 10 години
Този прекалено много пари е откраднал и не ги е разделил за това го хвърлиха на кучетата,всичките са едно котило с змии,увиват се един в друг но никога не се хапят.
84
1
 
38
 
! Отговори
Въпрос: преди 10 години
Ами, ако г-н Пеевски беше Шеф на ДАНС, дали това щеше да бъде извадено на яве?
83
31
 
9
 
! Отговори
Цацаров преди 10 години
Очаквайте утре същата новина,но с нови герои: Бойко Борисов,Цветан Цветанов и Цветелинка Бориславова!!!
82
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега чак става ясно защо БСП-ДПС предложиха Пеевски за ДАНС.Разработката "Бисеров"вероятно идва от чужбина.Кои ли са следващите?
81
0
 
40
 
! Отговори
Наблюдател 1 преди 10 години
Много сложна ситуация за червената прокуратура и тъмночервената съдебна система. След пристигане на информацията в ДАНС, как Догана разбира първи ? Реални факти за 30 г. присъда. Ще има приятелски огън с хаустни патрони. Много предатели в Данс, Много оцапани депутати. Няма държава, няма правосъдие.
80
0
 
21
 
! Отговори
колко са парите? преди 10 години
Няма беден депутат след като му свърши мандата. А Бисеров бе шести мандат в НС. И като е получавал благодарности от знайни и незнайни благодетели под форма на финикийски знаци ги е спастрял човека.Бели пари - за черни дни.А те явно дойдоха за него.Въпросът е: Ще му стигнат ли да си плати където трябва и на когото трябва, за да си живее спокойно старините или ще го окошарят?