Разследват Бисеров за данъчни престъпления и пране на пари

Прокуратурата погва и доведения му син Ивайло Главинков
Обновена: 7 ное 2013 18:03 | 7 ное 2013 11:29,
212
Разследват Бисеров за данъчни престъпления и пране на пари
Христо Бисеров Снимка: архив, Булфото

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Христо Бисеров. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че шефът на ДАНС е подал в прокуратурата сигнал срещу Бисеров.

От държавното обвинение уточняват, че става въпрос за писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система, която е получена на 6 ноември следобед.

Получените данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна с титуляри Бисеров и Главинков.

Още по темата
Последвали са извършване на влогове /срочни депозити/, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони /Сейшелските острови/.

По разпореждане на главния прокурор информацията незабавно е изпратена по компетентност на Софийската градска прокуратура.

С постановление от днес е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров - представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата.

Разследването е възложено на Следствения отдел при градската прокуратура – София.

Разпоредено е възлагане на пълни данъчни проверки на двете физически лица и на търговски дружества. Постановено е разкриване на данъчната и банковата тайна.

Предстои отправяне на запитвания по реда на международната правна помощ до компетентните власти на поне две европейски държави относно основанията за откриване на банкови сметки, движението на суми по тях, извършването на преводи, източниците на доходи и т. н.

От ДАНС ще бъдат изискани всички налични материали по случая, включително и данни относно постъпили предни сигнали за лицата и предприетите действия по тях.

С оглед на това, че част от информацията в изпратената до главния прокурор справка е класифицирана, към този момент прокуратурата няма да представи повече факти от изложените в това съобщение до медиите, се казва в съобщението на държавното обвинение.

По-рано днес парламентът прекрати днес депутатските пълномощия на Христо Бисеров от ДПС. Изненадващо оставката на Бисеров мина през пленарната зала без никакви дебати и разисквания.

Бисеров подаде оставка като зам.-председател на ДПС и член на ръководството на партията в неделя в късния следобед.

Припомняме, че през февруари т.г. тогавашният икономически министър Делян Добрев откри, че доведеният син на Бисеров - Ивайло Главинков, се е водил на щат в ЧЕЗ. От дружеството  обаче уточниха, че Главинков не е заемал ръководни позиции в компанията, а се е занимавал с енергийна ефективност до април 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: Христо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
25
 
! Отговори
Смяяяяях преди 10 години
Пак ни праят на шматки. Решил е да бачка сам без да се отчита на Доган и го изпържиха като предупреждение за Данчо Ментата и останалите ***. Големите професионалисти от ДАНС се разработили и го хванали да прави далавери . . . . смяяяяяях. Та той затова е сложен там от дръндарския ***, но е забравил да отчете някой друг месец и изгоря. А за нашите велики експерти от службите дето един арабин и един травестит ги направиха диви и щастливи, там направо няма смисъл!!!
158
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте го на снимката НЕ го е срам да си окачи значка с България на ревера! До един да ги избием, няма да сбъркаме!!!
157
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичктите тези пари ще излязат от нашия джоб - през сметките за ток, които включват фотоволтаиците на сина на Бисеров и жената на АНТОН КУТЕВ- Соня. Кой е виновен, че взимат парите? Ние - защото им позволяваме. Народе????
156
0
 
12
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Боли ли, боли ли, когато ти влиза... досието в прокуратурата !?
155
0
 
17
 
! Отговори
а ние преди 10 години
А ние будалите да работим, да плащаме данъци, и да хранутитим всичката *** ...
154
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво уважаеми избиратели. Не се сърдете сега, вие ги "турихте" там сега им се радвайте как ви "оправят". Заслужавате си беднотията.
153
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛЮБКЕЕ, ЗАЩО НЯМАШ КОМЕНТАР ЗА ВАШИЯТ КОАЛИЦИОННЕН ПАРТНЬОР БИСЕРОВ.КАК НАПУСНА СТРАНАТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТВОЯ ФЮРЕР (ПУДЕЛЧО) И СРЕЩУ КОЛКО $$$$.
152
0
 
18
 
! Отговори
GANIO преди 10 години
НАШИТЕ ПРАВОЗАЩИТНИ ОРГАНИ, МВР, ПРОКУРАТУРА, ДАНС, ОСТАВИХА ТОЗИ ЧОВЕК СВОБОДНО ДА СЕ ИЗНЕСЕ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ОТ БЪЛГАРИЯ ! ЯВНО ПИПАЛАТА НА ОКТОПОДА СТИГАТ И ДО ТЕЗИ ОРГАНИ ! НЕКА СЕГА ШЕФА НА ДАНС ЗАЯВИ КОЙ Е ИЗПЯЛ НА ХР. БИСЕРОВ, ЧЕ СРЕЩУ НЕГО ЩЕ БЪДАТ ПОВДИГАНАТИ ОБВИНЕНИЯ - ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ..... ЯВНО ПЕРАЛНЯТА Е ДПС ! БСП СЕ ДЪРЖАТ КАТО НЕОЩИПАНИ МОМИ, НИ УМА НИ ДУМА....ЗА ОНЗИ НЕНОРМАЛНИК, КОЙТО ИМА ПРЕТЕНЦИИ ДА ЗАМЕСТВА В. ЛЕВСКИ ДА НЕ ГОВОРИМ....
151
0
 
20
 
! Отговори
ganio преди 10 години
Чета коментарите и се сещам, че преди години същият този тип от Снимката - бившият заместник председател на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - БЕШЕ УЛИЧЕН ВЪВ КОРУПЦИЯ, НО УВИ НЕ ПОСЛЕДВА НИКАКВО НАКАЗАНИЕ ЗА ТЕЗИ НЕГОВИ ДЕЙСТВИЯ ОТ ВРЕМЕТО КОГАТО БЕШЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СДС! СПОМНЯМ СИ ПОКАЗВАХА ПО ВЕСТНИЦИТЕ ОГРОМНАТА КЪЩА КЪДЕТО ЖИВЕЕШЕ И ВСЕКИ СЕ ПИТАШЕ СЪС КАКВИ ПАРИ Е ПОСТРОИЛ ТОВА.......СЛЕД БЛИЗО 10 ГОДИНИ ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ СЪС СЪЩИЯ ГОСПОДИН, ТОЗИ ПЪТ В КАЧЕСТВОТО МУ НА ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС.
150
10
 
2
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Яжте му патката на тояДа *** вашта баба некадърна
149
0
 
22
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Ренегат, ***, престъпник! Това е най-кратката характеристика на този тъмен, балкански субект! По върховете на всички партии има подобни фигури, но в ДПС всички са такива. Най- вероятно е въпрос на време и Данчо Ментата да изгърми. За Доган това е почти невъзможно защото той действа с поставени лица, които, ако се наложи убива. На власт е мафията. Това е безспорно!!!
148
0
 
20
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
"Сивият кардинал".Така назоваваха Бисеров в началото на бандитския преход.И тогава доколкото се сещам журналистите намекваха,че богатствата му са съмнителни.По това време на бързо забогателите казваха, че са "хитри".Сега на кражбата казват "източване".А що се касае до ДПС ,те са аналог на цар Киро.Комунистите в името на етническия мир им слагат чадър при кражбите,а на свой ред те им се отчитат финансово и като гласоподаватели.Агент на комунистическата полиция ДС ли е Бисеров???
147
0
 
31
 
! Отговори
gogo преди 10 години
разбрахте ли защо гласяха свинята пеевски за шеф на ДАНСКкога ще се отървем от тая червено *** ***?
146
0
 
18
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
След Бисеров не е лошо да се готвят всички останали политици,били във властта или в Парламента за повече от един мандат!
145
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ТОЗИ Е ПИСАЛ ЗАКОНИ В ДЪРЖАВАТА НИ? И КОЛКО ЛИ ОЩЕ КАТО НЕГО СА ГИ ПИСАЛИ? ЗАТОВА ЛИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА РАБОТИ В ПОЛЗА НА КРАДЦИТЕ И МАФИОТИТЕ. ТОКАТО НЕ СМЕНИМ ЗАКОНА НЯМА ДА ИМА ОСЪДЕН ПРЕСТЪПНИК В БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО ЗАКОНА Е НАПИСАН ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. А ТОЗИ КОЙТО ГО Е НАТОПИЛ,КОЛКО ЛИ ГО Е ИЗПОЛЗВАЛ ПРЕДИ ТОВА ЗА ЛИЧНИ ЦЕЛИ? САМО ЗАРАДИ ТОЗИ *** ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ПОДАДЪТ ОСТАВКИ. НО СА ТОЛКОВА НАГЛИ ЧЕ НАПРАВО ОТВРАЩАВАТ. ДА СЕ ВРЪЩА БОЙКО И ДА ГИ ИЗНЕСЕ С ФАЛКОНА В СИБИР
144
1
 
16
 
! Отговори
emigrant преди 10 години
Kvo stava, 4ervenite lainometi gi nema, ne sa im davali zaplata sigurno
143
1
 
21
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
От радио Ереван съобщиха, че още един българин е забегнал и си плацика краката в Южна Африка.КОЙ
142
0
 
28
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Даже малките деца знаят, че Доган и неговите агентури знаят всичко за всички.Супер смешно е, другарю Местанов, да обяснявате как никой не знаел, за личните причини, а пък Бисеров напуснал страната, а пък прокуратурата му дала 2-3 дни време да се изнесе, преди да каже за мазаляците.Е, не сме толкова *** де...
141
0
 
33
 
! Отговори
Питанчев преди 10 години
А Данчо ментата Кога!?!? Двамата заедно вършат измамите и въртят далаверите доганови, а след това му се отчитат
140
0
 
22
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 10 години
Ще скърца кат стара дограма в затвора .