Бившият главсек на МС на съд за бюлетините в Костинброд

Росен Желязков не е осигурил контрол върху отпечатването
Обновена: 16 дек 2013 18:36 | 16 дек 2013 18:12, Анисия Иванова
24
Бившият главсек на МС на съд за бюлетините в Костинброд
Архив: Булфото

Прокуратурата изпрати на съд бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков за незаконните бюлетини в Костинброд.

Днес обвинителният акт е внесен в Софийския градски съд, съобщават от прокуратурата.

Бившият главен секретар на Министерския съвет по време на служебното правителство - Росен Желязков, се сдоби с обвинения заради скандала с намерените незаконно отпечатани бюлетини в Костинброд. Сигналът беше подаден от Мая Манолова.

Още по темата

Според обвинението в периода от 27 април до 12 май /деня за размисъл преди парламентарния вот/ Желязков не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС и задълженията на "Мултипринт" ООД по договор за изработка и доставка на 8 343 000 бюлетини за гласуване.

Въпреки задълженията си по Устройствения правилник на МС и неговата администрация и след изрично оправомощаване за сключване на договор от служебния министър-председател Марин Райков Росен Желязков не е осигурил осъществяването на строг контрол върху отпечатаните количества бюлетини и манипулациите с технологичния отпадък.

Не е осигурил строга отчетност върху чистия тираж бюлетини и заприходяването на всяка отделна бройка.

Отпечатани са 351 075 бюлетини, годни да послужат по предназначение, извън възложените по договора.

Настъпилите вредни последици са създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес и правилното и законосъобразно функциониране на органите на държавна власт в Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Призовавам всички студенти по право в залата на съда Да гледат постановката Костинброт
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще го съдят за заверата на манолова, пеевски, цацаров и данс. Забравих ники ***, да ме прощава.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте ми опорна точка и ще обърна земята като комунист вота на гражданите.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От определено време насам, освен платени от Позитано безмозъчни същества друг почти не пише.
13
7
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 10 години
Отдавна говорех, че самата обществена поръчка е "организирана" по заръка на цв.цв. - боко е прекалено *** да я измисли. Не, че и физкултурника не е ***, но може и да му е подсказано... Представете си БНБ да поръча отпечатване на банкноти, но да си поръча 8 млн банкноти, без да проконтролира дали не е доставена хартия за 800 млн банкноти и какво става с "брака"... Служебния кабинет бе съставен за да осигури победата на герб, но се провали. От провалени комунисти не може да се очаква друго...
12
3
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До гарван гарвану В случая "ББ - анти комунист" и казуса защо видния антикомунист ББ само опърдя мъжките полови органи на другарите са възможни два отговора: а) - затънал е до гуша в гуйна, а другарите държат синджира на *** и могат да го удавят когато си поискат... б) - просто освен джафкане по медиите - нищо друго не му се отдава да върши:))))))))))
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербераси!!!МЛЪК!ДА НЕ ЧУВАМ СКИМТЕНЕ!!!ШЪТ!
10
4
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
До до Bad Company 12Що не се впишеш с никовете си бре, ***! Давай с "опорните точки"!! ***!
9
11
 
9
 
! Отговори
до Bad Company преди 10 години
Само си виж просташкия, вулгарен и изпълнен с омраза език, типичен фен на Тиквата, който е изчерпал аргументите си в негова защита. Само като те гледам с каква ярост псуваш всеки против Тиквата и ми става ясно кой е платен.
8
1
 
20
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Това добре г-н Цацаров, ама случката се отрази само на ГЕРБ заради внушенията на ТВ7, Станишев и Местан, който дори се изрепчи, че се прави държавен преврат. В обвиненията няма нито думичка за това, че партия ГЕРБ е виновна, както горепосочените тръбяха. Как се отнасяме към тях?
7
8
 
2
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
До Анонимен 9иБИ СИ МАЙКАТА, *** ПЛАТЕН!
6
6
 
10
 
! Отговори
гарван гарвану преди 10 години
до 1Поради същата причина, заради която видният антикомунист Боко Тиквата не вкара ни един комунист в затвора. Да ти казвам ли причината или сам ще се сетиш?
5
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте му на тоя ибрик 20 годишна присъда и юе видите как ще си признае на мига кой го е накарал да прави тази измама.Виждам как Боко и Цоко надничат зад този ***.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SAS SA6TIA USPEH BIHA MOGLI DA IZPRAVQT NA SAD I 4ISTA4KATA NA MINISTERSKIA SAVET BABA GICA ZA6TOTO NE E ZAMELA SLEDITE . I SEGA 6TE GLEDAME VTORI EPIZOD NA SAGATA VALIO TOPLOTO . DELATA 6A SE TO4AT S GODINI A KUKLOVODITE OT STUDIO V STUDIO 6TE NI OBQSNQVAT KOLKO SA 4ESNI
3
0
 
11
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Когато си на власт се налага понякога и да се поработва.
2
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей нагли са тия гадове, дойдоха на власт с изфабрикувания скандал с бюлетините а сега гледат да намерят и виновник за тях. Цирка. на Манолова и *** Бареков го гледахме всички.
1
18
 
18
 
! Отговори
орка ут кържъли преди 10 години
мЪ што боцето и цфИтанов не съ в зЪтвора ба дрогари????