Експертизи: Не е било възможно Октай да убие Доган

Оръжието било на 19 см от главата на Сокола, пък и било газово
Обновена: 17 дек 2013 15:41 | 17 дек 2013 15:41,
62
Експертизи: Не е било възможно Октай да убие Доган
Снимка: Facebook

С пистолета, който е използвал Октай Енимехмедов, а и при разстоянието, от което той се опита да стреля по Ахмед Доган, не е било възможно да бъде извършено убийство.

Това е записано в редица експертизи, които днес съдът прие по делото срещу младежа, който нападна почетния председател на ДПС на 19 януари в НДК.

Още по темата
С подобно газово оръжие почти винаги се нанасят само леки телесни повреди, а може да се допусне възможността за убийство единствено ако се стреля от упор. Оръжието обаче е било на разстояние около 19 см от главата на Ахмед Доган, твърдят експертите.

Чиста случайност, отново според тях, е фактът, че пистолетът, който използвал Октай Енимехмедов, засякъл на три пъти, защото при няколкото следствени експеримента с оръжието не е имало проблем, предаде БТА.

Както Dnes.bg вече писа, бургазлията Октай Енимехмедов е обвинен, че е направил опит умишлено да убие Доган, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на депутата Мустафа Карадайъ.

Иначе и в деня на нападението, както и сега - няколко месеца по-късно Октай Енимехмедов е в добро психическо състояние. Той е с висок интелект и е разбирал какво прави, заявиха пред съда, но при закрити врати, вещите лица, разговаряли с младежа.

За пореден път бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров не се яви на заседание по делото. Той беше подал молба до съда да бъде отменено принудителното му довеждане и глобата, защото бил в болница по време на предишното заседание по процеса.

За днес той е бил нередовно призован, защото не е бил намерен на нито един от известните му адреси. На единия се е оказало, че се намира резиденция на чешкото посолство, а на другия съседи казали, че не го били виждали от 20 дни.

Затова магистратите обявиха, че пускат Христо Бисеров за общодържавно издирване, но само за да установи адреса му, за да го призоват по делото.

Така, на практика полицията ще трябва да установи какъв е актуалният адрес на бившия заместник-председател на парламента. Освен това съдът изиска справка от мобилните оператори дали на името на Бисеров се водят мобилни номера на телефони, за да бъде търсен и по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
29
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Бисеров май е при Галеви.. или при Меджидиева.Колкото до Октай - него спряха да го бият, чак като проговори на турски. Мислеха че е българин и затова искаха да го убият. В ДПС има хора, които работят срещу държавата. Видяхме на какво е способна "представителната" част на партията.
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свобода за Октай!
34
0
 
3
 
! Отговори
x преди 10 години
S tapichnik ne moje da se ubie-tova beche iasno oste v nachaloto.Ne machete poveche tova momche-daite mu 1 g. za zakana s ubiistvo- chl. 144 al.3 NK i go puskaite da hodi na lekzii v yniversiteta!!!
33
1
 
28
 
! Отговори
... преди 10 години
Значи НА ТОВА МОМЧЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ДАДЕ ОРДЕН СТАРА ПАЛНИНА 1 ва степен! Единственото нещо за което трябва да се съжелява тук е, че НЕ МОЖА ДА УТРЕПЕ ТОЯ КРАДЛИВ, ЛЪЖЛИВ и ПРОТИВЕН ***!
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам защо сами се потурчваме. Ако станат Ботев и Левски ще се върнат обратно в гробовете.
31
0
 
56
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Във всякя нормална държава тези, които биха Октай Енимехмедов, щяха да бъдат съдени.
30
1
 
11
 
! Отговори
НЕЛЕГАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦ преди 10 години
ПО КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ СЕ ОЧАКВА ЩУРМ НА ТРАФИКАНТИТЕ Полицаите изпратени да охраняват българо-турската граница мръзнат. Работата им е саботирана. Някой от тях може да умре или да получи тежки измръзвания. Огромни групи нелегални са се струпали от турска страна и чакат сгоден момент да се прехвърлят у нас по време на коледните и новогодишни празници. Няма политическа воля да се изпрати армията, която е нужна точно сега и точно за тази работа. Общество.нет
29
0
 
50
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Когато биха Октай се чуваха викове "вур" (удряй) и "йолдюр" (убий). Странното е, че тези викове се чуваха не само от тези, които го биеха, но и от залата.
28
0
 
9
 
! Отговори
някой си преди 10 години
не ви ли писна от сапунени сериали с омазан край,колкото и да се лае и вика ,нагледно ви показаха как се взема или сдава власт - с оръжие и ритници,и 980 дена да се вика и скача нищо няма да се случи , или както "те" се изразяват - файда йог .
27
0
 
29
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Аз и друг път съм казвал, че агентите на ДС от ДПС ще бъдат убити от турци.Турците няма да траят вечно. Предателите трябва да бъдат убити.
26
3
 
1
 
! Отговори
do софиянец преди 10 години
Pod vsyaka statiya komentar ima6,ot vsi4ko razbira6 bre 6opar nedoklan...xaxaxxaxaaaaaa
25
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дори съда трепери от доган. Това момче е герой!
24
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Аман от тоя турски сериал.
23
0
 
31
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
След като не е могъл да го убие да се смени тезата на обвинението. И да не го обвиняват в опит за умишлено убийство, а в опит за нанасяне на лека телесна повреда.
22
0
 
31
 
! Отговори
Срам за политиците преди 10 години
Може да не е възможно но момчето на дс доган иска да се съобразяват с него цялата държава и съда. Хидролога е безсмъртен! От неговото оцеляване зависеха сидеров и станишев. Октай е българския Левски никой друг не извади топки да се опълчи срещу най големия мафиот в държавата.
21
0
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До ТОЙ КАЗА Абе много добре го разбирам! Не може една присъда да се основава само на съдебните експертизи, но ако резултатите от съдебните експертизи са потвърдени и от други факти и обстоятелства, нещата са друго.Здравомислещ човек не се вързал на цялата история. И все пак- ТРЯБВА да бъдат съдени биячите на турчето- така изискват българските закони, независимо за какво точно действие/ бездействие турчето е получило парички,защото ЧУЖДИ МЕДИИ ТВЪРДЯХА- НАПАДАТЕЛЯ НА ДОГАН Е БЪЛГАРИН, А НЕ ТУРЧЕ
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ahmed turga li go turga na Tatarino...Pa teh im go kef may,go trayat tolkoz godin...
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очевидно не е искал да го застреля!А защо тогава ще се хвърля в този цирк- защото е взел едни парчки- да беше кандидатствал за Биг брадър-там и повече можеше да изкара и нямаше да има тези неприятностри сега!!..
18
1
 
22
 
! Отговори
Az преди 10 години
Но за сметка на това тези дето ритаха енимехмедов пожеше да го пречукат с побой. Тях никой ли няма да ги съди. Цацаратура къде си ?
17
0
 
26
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Поне да го беше подпукал с дръжката на пистолета като вижда че не гърми, или да го беше почнал да го души с жицата на микрофона. Не знам дали осъзнава, колко хора останаха разочаровани от факта, че Доган се измъкна жив и без физически увреждания. За сметка на това станахме свидетели на примитивното поведение на депесарските "карабинери", което си е частичен успех.