Доган бил пред мозъчен инсулт след нападението на Октай

Енимехмедов направи опит за убийство, категоричен е Местан
21 окт 2013 16:02,
74
Доган бил пред мозъчен инсулт след нападението на Октай
Снимка: БТА

Октай Енимехмедов е направил опит за убийство на Ахмед Доган, категоричен бе днес лидерът на ДПС Лютви Местан, който даде показания по делото срещу бургазлията.

Енимехмедов насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС по време на конгреса на партията, докато Доган четеше доклада си.

Още по темата
"За никого нямаше съмнение, че става въпрос за опит за убийство", заяви днес Местан. Той беше категоричен, че непосредствено след случая е говорил с тогавашния градски прокурор Николай Кокинов. Той обяснил, че на въпрос каква е била целта му, Енимехмедов отговорил: "Искам да го убия".

Местан разказа, че е говорил и с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, който е потвърдил, че става въпрос за опит за убийство. По думите на председателя на ДПС Доган е бил пред мозъчен инсулт след случая. Лютви Местан още разказа, че видял Ахмед Доган да се свлича на земята, и пистолет, насочен към главата му.

Местан обясни, че се надява компетентните органи да продължат разследването за разкриването на поръчителя на покушението срещу Ахмед Доган.

Организационният секретар на партията Мустафа Карадайъ е обезвредил Октай Енимехмедов. Рамадан Аталай пък е застанал над пистолета и го е запазил с краката си, за да не го докосват други хора. Местан случайно настъпил гилза и я прибрал, а после я предал на съответните лица. Октай оказвал съпротива, докато го обезвреждали, разказа Местан.

Поредното отсъствие на Ахмед Доган от съдебната зала Местан коментира, като призова журналистите да се поставят на мястото на Ахмед Доган, който би бил поставен в неистова близост до "екзекутора" си.

Самият Карадайъ също даде показания днес. Той обясни, че докато Доган е четял доклада си, младеж се е забързал към трибуната. Карадайъ разказа, че е чул писъци и видял, че младежът опитва да застреля Доган. Според организационния секретар се е чул изстрел по микрофона.

В залата хората са викали "Убиха го". Мустафа се е хвърлил инстинктивно към нападателя. Октай е изхвърлил пистолета, докато е падал.

Ръководството на ДПС е знаело, че Доган ще се оттегли близо седмица преди Националната конференция, стана ясно още на днешното заседание. На него беше съобщено още, че Ахмед Доган не е намерен на адреса си, за да му бъде връчена призовка.

Постъпил е болничен лист, документи от болница „Лозенец” и писмо от лекуващия му лекар за здравословното му състояние. Доган е изпратил и молба да бъде заличен като свидетел по делото заради здравословното си състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
6
 
! Отговори
lusi vasileva преди 10 години
Октай постигна целта си.Доган се бои от него.не иска да го види в съда,затова представя "фалшиви"болнични.Знаем колко лесно лекарите дават такива.Доган е уплашен.Браво Октай!Дерзай!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛОШОТО Е , ЧЕ ТАМ ЩЕ СИ ОСТАНЕ !
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Там е проблема, че само е бил!
54
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Още една лъжа ....То се знае че всичко беше предварително планирано ...
53
0
 
7
 
! Отговори
Metin преди 10 години
Za tova si kupi vila ot dubay za millioni poneje travmiran a,? Kak glasuvate za tozi musenik be....,,
52
0
 
2
 
! Отговори
tatar преди 10 години
i iztrivayki mnenie vscko se oprava davayte
51
0
 
3
 
! Отговори
222 преди 10 години
До TooNдве имена български
50
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 10 години
"Местан обясни, че случайно е настъпил гилзата". Г-н Местан, за да бъде изхвърлена гилзата от цевта на което ѝ да е ръчно огнестрелно оръжие, трябва да се възпройзведе изтрел или да се презареди на ръка. Да пуснем пак записите а? Кой ли лъже?
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
неистови напъни на една неистова и неподготвена хитра ***-специалист по всичко, вкл.право и медицина, да докаже черното за бяло и обратно. Наистина доган ага може да бъде нарисуван само в тъмночерно. А бай местанчо - като сива мъгла, казано по-ЕКЗАКТНО. На разбираем език за всеки психодиспансер.
48
1
 
17
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
По време на кютека за малко функционерите на ДПС да направят от Енимехмедов Емануела и то още там на сцената пред цяла България и чуждите гости, които сигурно още разказват на какво са били свидетели в ***, както ни наричат не само в Турция ами вече и в цяла Европа след като ДПС с помощта на левите и пишман националистите официално си назначи свое правителство!
47
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да попитам:Къде по света поробителите на един народ са допуснати в Парламента и управлението на държавата им?Е, нема такава държава!
46
2
 
35
 
! Отговори
AK-47 преди 10 години
тази година пред инсулт...догодина дай боже ИНСУЛТ
45
2
 
21
 
! Отговори
TooN преди 10 години
Баси й статията... Тъжна картинка на българската действителност!Прочетохте ли в нея за човек българско име?!?
44
2
 
23
 
! Отговори
Хубава снимка преди 10 години
Тези 4-та хубаво са се наредили, но би било по-добре те да са на подсъдимата скамейка за това, че искат да съсипят и продадат България, а не нещастното екшън актьорче.
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
писна ми само *** да гледам по новините, да чета за тях и да си мисля че детето ми наистина трябва да го махна вече. ще ства турско тук , няма спиране. не се ли замислчт вече тези управляващи
42
2
 
36
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Чета и не мога да повярвам на очите си. Дали е вярно това което видяхме или това което разказва Местан? Цяла България видя, че Енимехмедов не оказа никаква съпротива след като го свалиха на земята. Нещо повече, башибозука се изгаври с него и му събу гащите. Ако не беше обрязан щяха да го убият. Колко трябва да си подъл за да говориш така. Защо се чудя. Та това е ДОНОСНИКЪТ ПАВЕЛ.
41
0
 
36
 
! Отговори
Петров преди 10 години
То този Енимехмедов е ясен - ще го съдят,ами какво стана с биячите му? Като ги крият защо поне раздухват случая! Всички ги видяха кои са!
40
0
 
20
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Човека го ударило на слабото място!
39
0
 
26
 
! Отговори
незнам преди 10 години
КОЙТО КАЗВА,ЧЕ ПРЕД МОЗЪЧЕН ИНСУЛ,ТОВА Е СПЕКУЛАЦИЯ,ЗНАЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ИНСУЛТ,БОГ ДА ПАЗИ ТЕЗИ КОИТО СА БОЛНИ ОТ ИНСУЛТ,НЯМА ЛИ ПРАВОСЪДИЕ,ТОЗИ ХАБЕР СИ НЯМА,А ТОВА МОМЧЕ ГО ПРЕБИХА ДО СМЪРТ,НО ОЩЕ ДОЛАВЯМЕ НОТКА НА МЪКА НЕ ЧЕ НЕ ГО УБИЛ,А ,ЧЕ ПРОДЪЛЖАВА СЪДА ДА ВИКА" КРАДЕЦА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА",МОМЧЕТО Е НЕВИНО ,НО АЛАХ ДА Е НА ПОМОЩ,БОГ ДА ПАЗИ БГ ОТ ТАКИВА КАТО ДОГАН!
38
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Де беше вярно...ама надали , да беше пукнал тоя ***.