Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!

Нападателят остава в ареста, нямал намерение да убива, а да сплаши Доган
Обновена: 22 яну 2013 14:54 | 22 яну 2013 12:46,
318
Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!
Октай съжалява, че пистолетът не гръмнал. Снимка: БТА

Съжалявам, че пистолетът ми засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред Софийския районен съд, който го остави за постоянно в ареста. Най-тежката мярка беше поискана от прокуратурата.

В събота 25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство.

„Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна. Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС“, заяви пред магистратите Енимехмедов.

Още по темата
Той каза още, че не бяга от наказателна отговорност, нямал намерение да се укрива, но по думите му „някой друг може да има намерение да ме затрие“.

„Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече“, каза още 25-годишният бургазлия.

От прокуратурата поискаха Октай Енимехмедов да остане за постоянно в ареста, тъй като имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. У него се наблюдавал постоянен престъпен модел на поведение.

Съдия Вирджиния Петрова реши да наложи най-тежката мярка за неотклонение, въпреки че липсват данни, че обвиняемият може да се укрие. Според магистрата извършеното от него деяние е с повишена обществена опасност, а по делото към момента са събрани достатъчно доказателства.

Октай е осъждан два пъти като непълнолетен -  за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция. 

Служебният адвокат на Енимехмедов поиска по-лека мярка, тъй като балистичната експертиза показва, че оръжието не е огнестрелно и е неизправно, а бургазлията съдействал напълно на полицията.

Енимехмедов отказа да разговаря с журналисти. На въпрос защо е насочил пистолет срещу Ахмед Доган, той отвърна с усмивка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 11 години
Тръгнал с "менте" пищов и "съжалява".
273
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това момче трябва много да го охраняват че мафията ще го очисти. Доган е готов на всичко.
272
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като няма държава това момче се изправи само срещу доганщината която е взела връх в държавата.
271
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪД ЗА СЪДИДИСТИТЕ КОИТО ПРЕБИХА МОМЧЕТО КАТО КУЧЕ!!!
270
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Свобода и охрана за октай!!! Онези престъпници от дпс ще му организират самоубийство на момчето. Всички видяхме на какво са способни кликата около доган - сава. Единствения човек който може да се нарече институция се опита да уплаши най големия престъпник в държавата. Ако не го убият от дпс това момче мюсулманин има голямо бъдеще.
269
0
 
16
 
! Отговори
Karakolev преди 11 години
OSVOBODETE OKTAI!!!! ZATVOR ZA DOGAN NEGOVATA MAMA MRASNA
268
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ , ДА НЕ МОЖЕМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА РАЗЛИЧИМ ДОБРИЯ ОТ ЛОШИЯ!!!!!АКО ИЗЛЕЗЕ ЕДИН СЪВЕСТЕН ПОЛИТИК , КОЙТО ЩЕ ИСКА НАИСТИНА ДА НИ ПОМОГНЕ , ТО НИЕ НЯМА ДА МУ ПОВЯРВАМЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН СМЕ ОБРЕЧЕНИ ДА БЪДЕМ ВИНАГИ РОБИ !!!!!!!!!!!!
267
2
 
4
 
! Отговори
amek преди 11 години
Никoй неможе даме убеди че това нее изсценировка,щом е участвал Доган трябва да знаете че товае фалшива история.Не вервайте на тези бандити те друго неса правили цял живот,само хитри номера,едно време Доган лежа нарочно в Пазаржишкият затвор,а е бил от ДС,защо мусе връзвате на мръсната зган.Октаи ако е бил мъжкар и ако истински е мразил Доган щял дъго гръмне,и ако е искал да стане истински национален герой,товае подготовка 1000 процента.Асега в този случай Доган излезна герои,ми гръмниго бе *** дати кажем ашколсун.Сега нека те съдят.Само Бойко Борисов и ГЕРБ.Депесарска *** работа,при Бо
266
0
 
4
 
! Отговори
boto преди 11 години
br avo na mom4eto balgarskia narod e s teb.tursi i balgari kraino vreme e da se sauzim i da gi izritame tia deto ni dokaraxa do prose6ka toiaga.tova mom4e e geroi
265
0
 
5
 
! Отговори
mimi преди 11 години
BRIavo na mom4eto.evala 4e ednio mom4e musulmanin ni pokaza kak da se borim s tia paraziti v si4ki saEDNAKVI
264
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не осъдят ритачите ще направим най големия митинг в историята на България
263
0
 
23
 
! Отговори
Бенковски преди 11 години
Браво на това момче българския народ застава зад него е такива хора са нужни на България а не доганщина!!
262
0
 
7
 
! Отговори
опаопа преди 11 години
Вън на всички политически *** от Народното събрание - всички се изтъргуваха през годините за пари.
261
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българи и турци съюзете се против политиците
260
0
 
14
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Не съжалявай момче!Дано политбандитите не те убият в затвора защото като излезеш ще вдигнем целият народ - българи и турци и ще прочистим България от ВСИЧКИ ПОЛИТБАНДИТИ,БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!!!
259
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Браво на Октай. Ние Българите трябва всичко да направим той да получи най малкото наказание защото Ахмед Дуган толкова много вреди на Българските турци и те са толкова много объркани.
258
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ETO TOVA E SILEN MAJAGA A BALGARITE SI TRAEM I NI TAP4AT VSEKI DEN PO NADOLU,DVE SEMEISTVA ZAGINAHA ZARADI NA6TI NEKADARNI POLITICI 23GODINI SAMO NEKADARNICI,A SA KADARNI DA KRADAT TE GLADNI NE SA LEGNALI DA JIVE E OKTAI
257
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва ред и на Спинишев
256
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва ред и на Тиквата
255
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 10-15 години това момче ще е герой и може би следващия председател на ДПС.