Експертизи: Не е било възможно Октай да убие Доган

Оръжието било на 19 см от главата на Сокола, пък и било газово
Обновена: 17 дек 2013 15:41 | 17 дек 2013 15:41,
62
Експертизи: Не е било възможно Октай да убие Доган
Снимка: Facebook

С пистолета, който е използвал Октай Енимехмедов, а и при разстоянието, от което той се опита да стреля по Ахмед Доган, не е било възможно да бъде извършено убийство.

Това е записано в редица експертизи, които днес съдът прие по делото срещу младежа, който нападна почетния председател на ДПС на 19 януари в НДК.

Още по темата
С подобно газово оръжие почти винаги се нанасят само леки телесни повреди, а може да се допусне възможността за убийство единствено ако се стреля от упор. Оръжието обаче е било на разстояние около 19 см от главата на Ахмед Доган, твърдят експертите.

Чиста случайност, отново според тях, е фактът, че пистолетът, който използвал Октай Енимехмедов, засякъл на три пъти, защото при няколкото следствени експеримента с оръжието не е имало проблем, предаде БТА.

Както Dnes.bg вече писа, бургазлията Октай Енимехмедов е обвинен, че е направил опит умишлено да убие Доган, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на депутата Мустафа Карадайъ.

Иначе и в деня на нападението, както и сега - няколко месеца по-късно Октай Енимехмедов е в добро психическо състояние. Той е с висок интелект и е разбирал какво прави, заявиха пред съда, но при закрити врати, вещите лица, разговаряли с младежа.

За пореден път бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров не се яви на заседание по делото. Той беше подал молба до съда да бъде отменено принудителното му довеждане и глобата, защото бил в болница по време на предишното заседание по процеса.

За днес той е бил нередовно призован, защото не е бил намерен на нито един от известните му адреси. На единия се е оказало, че се намира резиденция на чешкото посолство, а на другия съседи казали, че не го били виждали от 20 дни.

Затова магистратите обявиха, че пускат Христо Бисеров за общодържавно издирване, но само за да установи адреса му, за да го призоват по делото.

Така, на практика полицията ще трябва да установи какъв е актуалният адрес на бившия заместник-председател на парламента. Освен това съдът изиска справка от мобилните оператори дали на името на Бисеров се водят мобилни номера на телефони, за да бъде търсен и по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
10
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
Щото разбирайки от "ескепртите" за убийство не можем да говорим..... За сплашване - защо му е да го прави... и ред такива въпроси, който имат един отговор - ЦИРК!
15
1
 
9
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
ЦИРК, ЦИРК, ЦИРК!Ама четейки коментарите , явно не го разбирате!Доган опита да направи мини холивудска пиеса...... само че сметките излязоха криви!Какво точно целяха, не знам, може би искаха да обвинят някой за поръчителство, може би искаше да си вдигне рейтинга, тогава водиха битка с Местан за лидерската позиция в ДПС..... НЕ знам , но със сигурност това бе цирк! Пишат , че Октай бил цивилизован младеж, аз да попитам каква е била целта на този цивилизован и мислещ младеж....................
14
0
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...Друг експерт пък каза, че газово оръжие може да нарани, ако се стреля на разстояние по-малко от сантиметър. В случая на Енимехмедов, обаче, разстоянието е било по-голямо, което не може да доведе до смърт...."Христо Бисеров обявен за издирване, не се яви по делото срещу Октай Енимехмедов Магистратите приеха редица експертизи, балистичната показа, че подсъдимият е бил на разстояние, от което не би могъл да убие Ахмед Доган 17 декември 2013, 15:28 | Правен свят
13
0
 
36
 
! Отговори
HC преди 10 години
Експертизата е купена. Естествено, че е можел да умре Доган... от смях. Все пак на години е човека.
12
0
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...С подобно газово оръжие почти винаги се нанасят само леки телесни повреди, а може да се допусне възможността за убийство единствено ако се стреля от упор..." Адоброутро- всеки колега- пеналист ще ви го каже- дори и азго знам, а съм цивилист...:)
11
0
 
14
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Адемов що даде на заден за по-ранното пенсиониране?
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ot Eksperti glava ne boli.Na4i, semat 20 pistaka kato toia na snimkat zarejdat gi s patroni s kakvito e zareden pistaka na snimkata, vrzvat pistacite za edna greda na 0.5m edin ot drug, narezdat 20 Eksperta npred pistacite na razstoianie na kakvoto e na snimkata razstoianite mejdu duloto i glavata. vrzvat spusacite i davat edni list na vsekki da napise moe ili nemoe da utepa 4ovek pri taia razstanovla. koi napise moe -go pustat da si odi. koi kaje ne- mu streliat v glavat i posle broiat
9
0
 
18
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
най-великата експертиза правена някога...
8
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме съд за тези , които ритаха безпомощното момче.
7
1
 
24
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Само дето Акамед оцапа гащите
6
4
 
27
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
"Пускайте момчето на свобода, червено-турски *** от Цацаратурата!"Ааааа, много ви моля! Това беше волята на народа на РБ. Вие си ги избрахте новата тройна коалиция, сега ще си ги търпите!
5
1
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До zeusСлужат на Отечеството.
4
1
 
43
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Естествено, че не е възможно и никога не е било, други твърдения са смешни и ние като народ не смятаме да им обръщаме каквото и да е било внимание. Пускайте героя на България!
3
1
 
71
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Аз пак да питам - какво става с обвинението срещу бесните нерези, които го пребиха след това?
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С газов пистолет съм се гърмял по главата и нито драскотина, а тези обвиняват Енимехмедов в опит за убийство и още малко ще му дадат присъда за несъществуващо убийство. Ама нали ДПС е на власт, нали за това трябва да го осъдят за "убийство"
1
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пускайте момчето на свобода, червено-турски *** от Цацаратурата!