Енимехмедов върви към съда, грози го доживот

Според прокуратурата той умишлено искал да гръмне Доган
Обновена: 9 юли 2013 15:25 | 9 юли 2013 15:25,
118
Енимехмедов върви към съда, грози го доживот
Октай Енимехмедов. Снимка: архив, Булфото

Прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Октай Енимехмедов, който на 19 януари т.г. насочи газов пистолет към тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Обвинителите винят Енимехмедов, че е направил опит умишлено да убие Сокола, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Сали Карадайъ.

Още по темата

Прокуратурата обвинява Октай Енимехмедов и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Обвинителите са написали, че при провеждането на Националната конференция на ДПС в НДК той се е качил на трибуната и е прекъснал представянето на доклада на Ахмед Доган, демонстративно насочвайки срещу него газов пистолет.

За първото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, а за второто - лишаване от свобода до 5 г.

Първоначално Октай Енимехмедов бе обвинен в хулиганство и закана за убийство, но в последствие прокуратурата събра данни от назначени експертизи и преквалифицира обвиненията.

От януари до днес 25-годишният бургазлия е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

През април той направи опит да излезе от ареста като кандидат за депутат, след като Инициативен комитет го номинира за независим народен избраник в 42-рото НС.

Бургаската СИК обаче не го регистрира, след като се оказа, че от събраните и нужни за това 5000 подписа, едва 3900 са легитимни, останалите са на несъществуващи лица.

Макар кандидат-депутатите да имат имунитет, още в самото начало на предизборната кампания прокуратурата настоя Енимехмедов да остане в ареста, тъй като има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според обвинението у него се наблюдава постоянен престъпен модел на поведение и затова е най-добре да остане в ареста.

Октай Енимехмедов е осъждан на два пъти като непълнолетен -  за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Срещу него има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
Уважаеми дами и господа,много от вас бъркат субективното възприемане на истината и усещането за правда с реално действащите закони. Заслепени от една омраза, вие онеправдавате действията не един субект,който излиза и на национална конференция на парламентарнопредставена партия и разиграва такъв театър. Именно вие искате да има двоен стандарт. Поздравявам прокуратурата за внесеното обвинение и с нетърпение чакам Темида да се изкаже, винаги така сляпа, без да се вслушва в страхливото ви шептене
102
1
 
4
 
! Отговори
художника преди 10 години
Мафията ДПС много добре знае, че народа ще се вдигне ако се потвърди такава присъда и сигурно ще го свитнат още в предварителния арест, ей така за назидание. Ако се оправдаят опасенията ми, не им завиждам. Ще стане касапница!!!
101
1
 
9
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Брей, как им се иска да го набутат до живот... При липса на реално извършено престъпление... Излиза, че и само за намерението да се разправиш с някого, можеш да лежиш до живот, а? А, за убийство дават само 20 години... Къде има друга такава държава с подобни закони? Никъде!
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано младите хора се организират в социалните мрежи в негово защита. Значи някой се осмили да каже че царят е гол и ние трябва да го затрием. Не убивайте вестоносеце! Знаете ли колко хора още искат да го убият, ама не на уж. И не само ***, а и много други.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще повдигнат обвинение на башибозука, който преби пред камерите момчето. Това законно ли беше? Това е партия за побой и саморазправа.
98
1
 
17
 
! Отговори
AAA преди 10 години
Орден Стара Планина трябва да му дадът. Жалко за момчето, поне да беше гръмнал та да имаше за какво да лежи.
97
2
 
16
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
*** юридически! Да организираме протести пред коррумпираните и клиентелистки прокуратура и съд, и то по-скоро!
96
1
 
15
 
! Отговори
Х преди 10 години
ЦАЦАРОВ СИМПАТИЗАНТ НА ДПС.ПЕЕВСКИ И ЦАЦАРОВ ПРИЯТЕЛИ,МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА Е ДРУГО ОБВИНЕНИЕТО.
95
3
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Трактора, номер 86 е казал, каквото трябва. Ако осъдят момчето до живот, цяла България ще се вдигне в негова защита!
94
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега се разбра , че и Прокуратурата е поддръжник на една антиконституционна и етническа партия, която всячески се стреми да разделя българското общество.Цялата държавна машина е безнадеждно корумпирана и прогнила.Жалко за хубавата страна.
93
2
 
37
 
! Отговори
ФАС преди 10 години
А кога ще съдят тези които го ритаха или за тях няма закони?
92
3
 
52
 
! Отговори
държавата намафията преди 10 години
Май скоро ще има протести и пред съда !!!! Не може човек опълчил се на един от най-големите мафиоти и престъпници в държавата, като ***, да бъде съден до живот. Има нещо много гнило в нашата държава !!!!!Свобода за Енимехмедов !!!! *** в затвора !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
91
2
 
40
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Доживотна да е, ако беше утрепал Сокола, много жалко, че не успя, язък! Сега ще му съсипят живота за едно НИЩО.
90
1
 
17
 
! Отговори
Баба Гица ДО 93 преди 10 години
Това което исках да кажа е.че за убийство -независимо къде дават по-малко . И че ставали инциденти по пътищата-визирам тези с превишената скорост,отнето предимство и алкохол .И пак дават по-малко !
89
12
 
5
 
! Отговори
крю преди 10 години
Момчето таман стана известно и ще го съдят до живот.........жалко за 5 минути слава да търкаш наровете с години.........
88
1
 
37
 
! Отговори
11 преди 10 години
Няма никакви юридически аргументи за такава присъда, защото Енимехмедов първо не го е убил, а да не говорим че трябва да бъде оневинен защото е действал с негодно средство на престъплението, което не може да убие никого..Ама сега ще лъсне нашият съд колко е долнопробен и как прилага двоен стандарт в правораздаването.
87
6
 
42
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Долу ДПС, да живее България!
86
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до Баба Гица:По пътищата стават постоянно инциденти. Никой не е застрахован. Всеки може да се разсея и да стане белята....Нека не бъркаме умишлено убийство и такова по невнимание.
85
2
 
32
 
! Отговори
www преди 10 години
СКАПАНО ПРАВОСЪДИЕ..
84
2
 
65
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
За оная *** Владимир, който уби бившата си приятелка го очакват 10-15 г. затвор(най-много). Значи...за убийство на българско момиче 10 годинки, за насочване на газов пистолет към партиен лидер небългарин до живот.....Не е честно!!!