Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина

Не искам България да е държава на бедните хора, защити се Енимехмедов
Обновена: 26 фев 2014 20:47 | 26 фев 2014 16:15, Камелия Цветанова
162
Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина
Октай Енимехмедов. Снимка: Булфото

Софийският градски съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов заради нападението над Ахмед Доган на 19 януари 2013 година пред очите на стотици членове на ДПС по време на конгрес на движението в НДК.

Съдът го признава за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът обаче го оправдава по обвинението, че има извършен опит за убийство.

Енимехмедов също така трябва да заплати и сумата от 7487,77 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана. Пред съда Октай Енимехмедов заяви, че е невинен. Той поясни, че е проявил доблест, съпоставима на героите от древногръцката митология. Той останал с впечатлението, че обществото днес е изгубило вярата си, че сред нас има герои, излагащи живота си на риск, за да защитят морални ценности.

Младежът каза още, че на сътрудници на бившата ДС не им е мястото да са "представители на турците в България".

Бих искал страната, в която живея, да е страната на младите хора, красивите жени, в която се пие най-хубавото вино, а не държава на бездомните кучета и бедните стари хора, заключи Енимехмедов.

По-рано прокуратурата поиска за него 17 години затвор. Според обвинението той е направил опит за убийство. Защитата на младежа твърди, че целта е била Доган само да бъде сплашен.

Още по темата
Адвокат Боряна Аврамова призова съдът да оправдае младежа, защото извършеното от него е акт на възмущение. Енимехмедов "с цялото си достойнство е демонстрирал несъгласието си", заяви тя, като напомни, че от началото делото е било изпратено на районната прокуратура, а Енимехмедов е бил обвинен за по-леки престъпления.

Разследването се е преобърнало, след като трима свидетели са посочили, че видели Енимехмедов да опира дулото на пистолета до главата на Доган.

Според защитата обаче достоверността на показанията на тези свидетели е силно уязвима, защото са членове на ДПС.

Според нея има и неясноти по отношение на изземването и предаването на оръжието. Наблюдава се липса на конкретика за патроните – не само като калибър и марка, но и по отношение на цвета на капачките, отбеляза Аврамова.

Има противоречия между показанията на повечето свидетели, смята още тя. По думите й лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът от движението Мустафа Карадайъ дават лични предположения за случилото се.

Липсва конкретика и има наличие на лично убеждение, че се касае за политическо убийство, заяви още тя по време на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** Доган заслужава да умре.Той е един от най-големите виновници за това което представлява България днес.И не защото е турчин, а защото е мръсен ***.
64
4
 
24
 
! Отговори
AM преди 10 години
До 66. Да местото на този младеж е в народното събрание а не в затвора!
63
2
 
26
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Предлагам да му помогнем ако няма да съберем парите.ТОЙ ЗАСЛУЖАВА!!!!!
62
1
 
24
 
! Отговори
Роки преди 10 години
И без това ще лежи в затвора, поне да му беше пръснал тиквата на доганя с истински куршум, щеше да стане национален герой. А сега в затвора за нищо. Едно насочване на газов пистолет....
61
23
 
3
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
Много права се дадоха на българите и станаха агресивни.
60
0
 
24
 
! Отговори
* преди 10 години
За какво да плаща 7487,77 лева ? На кого да ги плаща ? На онези мазните ,че си изтриха обувките да го ритат ли ?Защо ще викат тоя и оня предубедени свидетели като на запис имат всичко ? И Октай какво извърши и те как го смляха Този младеж трябва да бъде освободен и да влезе в парламента , защото многото които ги избрахме забравиха защо са там
59
0
 
29
 
! Отговори
Проф. Колимечков преди 10 години
А кога ще осъдят башибозука, който риташе Октай? Та сцените с насилието сринаха глобално ДПС, няма как да се оправдаят. Зверски линч пред целия свят, през 21-ви век, извършен от депутати и елитни функционери на една партия, с необуздана животинска злоба, изливана без всякакви задръжки - и след това поздравления от ръководството на партията - това никакви етикети на либерали, европейци и прочее *** не могат да замажат. Народът иска съд над инквизиторите, което ще бъде и съд над ДПС. Така че големият губещ от цялата тази история е ДПС, а защо главния прокурор мълчи по въпроса сигурно сам
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли тронове:)
57
0
 
13
 
! Отговори
До Varg преди 10 години
Varg, ти си платената *** дето защитава хем местан, хем доган, хем белокосото психо, хем ореха, хем станишко.Ти си много мръсно ***, от тия дето народа най ги мрази.
56
0
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Жалко, че не му пръсна милиционерския фейс.Голямо облекчение щеше да е за повечето българи.Капка надежда в морето от несправедливост.Но...дявола си пази отрочетата.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Театро за баламурници....то ей така се влиза на конференция на ДПС...
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До kokalalaDa fesove ima umni no balgari nqma umni,zashto nikoy ne otide pred sada da go podkrepi no da napadate djamii otivate
53
6
 
34
 
! Отговори
Естет преди 10 години
Един турчин показа на българите, че са *** и нямат топки! Респект, Октай!
52
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хора защо сте заблудени пак и величаете октай
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ОНЕЗИ ДЕТО ГО РИТАХА ПО КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ИМ ГО ВКАРАТ. ИЛИ ЗА ТЯХ ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖЪТ? ЗНАЧИ ЩОМ ЗА ТЯХ НЕ ВАЖАТ ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ И ЗА НАС НЯМА ДА ВАЖАТ. ЗАПОЧВАМЕ ДА ГИ РИТАМЕ КОЙ КАК МОЖЕ И СЪД НЯМА ДА НИ ХВАНЕ. АКО ПЪК КАЖАТ ЧЕ ЗА НАС ИМА ДРУГИ ЗАКОНИ КОИТО ВАЖЪТ ОТИВАМЕ ВЪВ СТРАСБУРГ ДА ГИ ПИТАМЕ ПО КАКВИ ЗАКОНИ НИ СЪДЯТ НАС А ПО КАКВИ ТЯХ.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това е цирк ,това което стана беше пълна постановка
49
3
 
15
 
! Отговори
буч преди 10 години
Всичко беше супер нагласено!Преди да се случи Яни Янев го предрече в един от сутрешните блокове.Може да се изрови от архива. И се чудя защо никой не привика Яни да го разпита от къде знае за тази пиеса!
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог е българин!Местан и Доган се пукат от яд в момента :).
47
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
99% нас българите няма да направят това което направи Октай!!! Да е жив и здрав и по-рано да излиза от затвора.
46
2
 
26
 
! Отговори
гост преди 10 години
защо никой от подкрепящите го не отиде пред съдебната палата, за да покаже, че застава зад него??!! та този човек щеше да направи най-голямата услуга на българия от години насам! трябваше да се покаже на доган, че всички ние ПОДКРЕПЯМЕ делото на Октай. ама пак мижутирки излязохме, всеки в черупката си. иначе на форума сме силни! с думи не става, там трябваше да сме, пред съда, зад гърба на този човек, срещу турчора, окопирал страната ни.