Зов от Енимехмедов към Доган: Ела в съда!

"Излязъл е от хралупата си, считам, че трябва да бъде призован"
12 фев 2014 15:04,
51
Зов от Енимехмедов към Доган: Ела в съда!
Снимка: архив, Булфото

Октай Енимехмедов поиска от съда Ахмед Доган да бъде призован като свидетел по делото, въпреки че той беше заличен, след като представи медицински заключения, че е в депресия след опита за покушение.

"До мен достигна новина, че господин Доган е излязъл от хралупата си, затова считам че трябва да бъде призован като свидетел по делото", обяви бургалзията пред Софийския градски съд.

"Ахмед Доган е главен свидетел и мисля, че неговото явяване е важно. Медиите и определени лица, които се виждат с него, показват, че неговото състояние е добро в момента", каза още Енимехмедов, който е подсъдим за това, че по време на конференцията на ДПС през февруари м.г. е направил опит умишлено да умъртви тогавашния лидер на партията Ахмед Доган.

Още по темата
Съдът обаче не уважи искането му, като сметна, че не са налице основания за промяна на решението на магистратите да заличат Ахмед Доган като свидетел по процеса.

По време на днешното заседание показания даде и бившият шеф на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев, който бе призован като свидетел по делото.

Той обясни пред магистратите, че Енимехмедов му заявил как нападнал Доган не за да го убие, а за да го унижи публично и дори да го накара да се "изпусне от страх".

"Октай не е искал да убива Доган. Направил го е, за да изрази несъгласието си с политиката му", каза Стойчев, цитиран от "Фокус".

"За мен е важно, че се доказа в съдебната зала, че не съм искал да убивам Доган", коментира след тези думи подсъдимият младеж.

По-рано днес гардът на НСО Георги Райков и Христо Бисеров застанаха един срещу друг на очна ставка пред съда, където трябваше да се установи дали пистолетът, насочен срещу Ахмед Доган, е бил с пълнител.

Бисеров посочи Райков, който по време на конгреса на ДПС беше шеф на авангарда в службата, като човека, който е задържал Енимехмедов.

Райков обяви, че е взел от Бисеров черна торбичка, в която бил завит пистолет, а оръжието било без пълнител.

"Категоричен бях, че оръжието изглеждаше обезопасено", настоя той.

Христо Бисеров също потвърди, че му е дал пистолет без пълнител, дал му още нож и патрон.

След очната ставка двамата напуснаха съдебната зала, а Бисеров не пожела да отговоря на журналистически въпроси, посочи, че ще коментира след края на делото.

Следващата дата, на която делото продължава, е 26 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съжалявам,много,много,сбърках името на човека,а той не го заслужава,Знам,че е ОКТАЙ,но докато пишех,слушах и за делото в Пловдив.Извинете ме всички вие,които го подкрепяте.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето един добър етнически турчин - Осман Енимехмедов,заслужаващ уважение и справедливост.Ех да имаше и поне 1 българи като него! Това е поредното доказателство,че ДПС трябва да бъде разпусната и да не се създават партии на етническа основа.
41
0
 
10
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Каква депресия има тоя Доган? Кой е тоя доктор дето е писал това медицинско заключение? Тоя доктор трябва да се съди веднага. Заключение за депресия да се приема само чрез детектор на лъжата. Всички престъпници в България като влезнат в затвора и се разболяват тежко, щом ги викнат в съда - пак са болни, нужно им е лечение в чужбина.До кога ще минава тоя номер? Време е хората, който помагат в това (адвокати и доктори) да си понесат законово последиците.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха, Ха, не знаех, че на нощното напикаване му викали депресия!!!???
39
0
 
14
 
! Отговори
българин!! преди 10 години
ВЕЛИК СИ АСЛАН-ОКТАЙ!ОБИЧАМЕ ТЕ!!!
38
2
 
3
 
! Отговори
Knock преди 10 години
Абе, не ме занимавах с глупости беее
37
0
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Доган се е о*рал от злоба, че вече Местан го измести от първа позиция, а още и че електората му частично прогледнаха и видяха, че за никого нищо не е направил 20 години - освен за обръчите и за гушата си. И на това му вика депресия! А мегаломанския му комплекс си е в нормата... вън ДПС от НС!!! Никога вече малцинствен тормоз!!! Гласувайте, не спете!!! Щото и Доган, и Местан, и Бисеров и Пеевски са все същите наглеци!!! А БСП, за власт, им целува г*за...а те ни е** всичките!!! А ние мрънкаме!!!
36
2
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Защо ли по никое време Турция рекетира България чрез превозвачите?Да не би да е по заръка на Доган преди делото с Енимехмедов?Да не би да има условия към Темида относно тежестта на присъдата?
35
34
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя още ли говори.пуснете го на някой *** в килията.
34
0
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 10 години
Ами то е ясно кой - БЕЗ и ДПС !!
33
0
 
39
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Доган имал депресия. Интересно, колко ли се е охарчил за нея !
32
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управлява задкулисно държавата, а се прави на депресиран. Няма време от раздаване на порции. Много станаха недосегаемите в тази държава. Така е защото са пълни с пари и всичко си купуват. Докога ще сме в Европа, но извън нея.
31
12
 
5
 
! Отговори
капитан Газибаров преди 10 години
Абе тоя Аметчо Боздугана що вратни жили съм му бил като му бях ротен ,сега ми се прави на интересен ..и газъ щях да му пръсна но тогава го беше хванал маисъла че за туй му се размина,да отива в съда че ще яде плязгавия папур сиклията ...
30
3
 
47
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
СВОБОДА ЗА ТОВА МОМЧЕ.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ахмед ДРОГАН....
28
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА Е СЦЕНАРИЙ НА ДОГАН И НЕ ИСКАМЕ ДА НИ БАЛАМОСВАТЕ ПОВЕЧЕ не можете да го проумеете
27
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС са силни, защото имат подкрепата на една южна съседка, ами българите като ритнахме руснака - кучета ни яли!
26
1
 
47
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
Ревът че Сидеров се спречкал с някакъв полицай .......А какво стана с биячите на това момче ? Които го пребиха публично до обезобразяване дори когато беше паднал безпомощен на земята и го ритаха безмилостно ? Какво стана с тия "държавници" ?
25
3
 
29
 
! Отговори
бобо преди 10 години
въобще от тоя сбирщайн наречен ДПС има много хора които трябва да се прегледат на 4-ти км.-Доган,Бисеров,Данчо ментата,Пеевски,още да изброявам ли!!!???
24
3
 
62
 
! Отговори
Джонката преди 10 години
Октай Енимехмедов е повече българин от много българи