Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина

Не искам България да е държава на бедните хора, защити се Енимехмедов
Обновена: 26 фев 2014 20:47 | 26 фев 2014 16:15, Камелия Цветанова
162
Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина
Октай Енимехмедов. Снимка: Булфото

Софийският градски съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов заради нападението над Ахмед Доган на 19 януари 2013 година пред очите на стотици членове на ДПС по време на конгрес на движението в НДК.

Съдът го признава за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът обаче го оправдава по обвинението, че има извършен опит за убийство.

Енимехмедов също така трябва да заплати и сумата от 7487,77 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана. Пред съда Октай Енимехмедов заяви, че е невинен. Той поясни, че е проявил доблест, съпоставима на героите от древногръцката митология. Той останал с впечатлението, че обществото днес е изгубило вярата си, че сред нас има герои, излагащи живота си на риск, за да защитят морални ценности.

Младежът каза още, че на сътрудници на бившата ДС не им е мястото да са "представители на турците в България".

Бих искал страната, в която живея, да е страната на младите хора, красивите жени, в която се пие най-хубавото вино, а не държава на бездомните кучета и бедните стари хора, заключи Енимехмедов.

По-рано прокуратурата поиска за него 17 години затвор. Според обвинението той е направил опит за убийство. Защитата на младежа твърди, че целта е била Доган само да бъде сплашен.

Още по темата
Адвокат Боряна Аврамова призова съдът да оправдае младежа, защото извършеното от него е акт на възмущение. Енимехмедов "с цялото си достойнство е демонстрирал несъгласието си", заяви тя, като напомни, че от началото делото е било изпратено на районната прокуратура, а Енимехмедов е бил обвинен за по-леки престъпления.

Разследването се е преобърнало, след като трима свидетели са посочили, че видели Енимехмедов да опира дулото на пистолета до главата на Доган.

Според защитата обаче достоверността на показанията на тези свидетели е силно уязвима, защото са членове на ДПС.

Според нея има и неясноти по отношение на изземването и предаването на оръжието. Наблюдава се липса на конкретика за патроните – не само като калибър и марка, но и по отношение на цвета на капачките, отбеляза Аврамова.

Има противоречия между показанията на повечето свидетели, смята още тя. По думите й лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът от движението Мустафа Карадайъ дават лични предположения за случилото се.

Липсва конкретика и има наличие на лично убеждение, че се касае за политическо убийство, заяви още тя по време на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Октай имаше, и има смелост да покаже че милее за тази държава. Газов пистолет не може да направи поражения. Пише го като статистика във френски и австрийски сайтове. А, и пистолетът му е бил от най ниско ниво, от производителите на газови пистолети. Който е пробвал, знае че само му писват ушите.
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOI NAPRAVI NE6TO ZA NARODA A NIE GO IZOSTAVIHME NIKOI NE MU POMOGNA SAS NI6TO TOVA SME NIE BALGARITE, PREDATELI
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А е к'во става? Още от лидл и била *** ли ва ***? Работещите в тези вериги на новия световен ред бутат ли си така по-отбраните и хубави нещица ако изобщо има такива там в собствените си кошници оставящи за вас да дъвчете ГМО и да се трепете за кило евтини банани? А селянияния? На запад в тия клошарски балалии никой не влиза освен емиграция бе ***
42
3
 
18
 
! Отговори
kokalala преди 10 години
Имало и умни фесове евала!!!
41
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Бих искал страната, в която живея, да е страната на младите хора, красивите жени, в която се пие най-хубавото вино, а не държава на бездомните кучета и бедните стари хора, заключи Енимехмедов."-------------------Евала на феса, право дума
40
1
 
28
 
! Отговори
RedNosse преди 10 години
Много смел и достоен за уважение човек!Кой друг в нашата държава би се осмелил да направи нещо такова?Мафията срещу народа и ето един достоен човек от народа, който направи нещо наистина невиждано в нашата държава смелост и силен дух.
39
0
 
21
 
! Отговори
Д П НМомчето на своб преди 10 години
Какво безумие. Правосъдие. Целия народ го приветства и подкрепя.55148
38
0
 
24
 
! Отговори
филм преди 10 години
ЕНИМЕХМЕДОВ, привлечи вниманието на ЕС,ЕП, да знаят каква партия е ДПС! Трябва да се снеме ФИЛМ за теб, да види света УРОДЛИВАТА страна на фалшивия социализъм, тайните служби и ПОСЛЕДСТВИЯТА за УМНИТЕ хора 25 години след това!Но пази се! Внимавай кой какво ти дава като храна и за пиене! Коварството им няма край!СВОБОДА за Енимехмедов! Сравнете Сали от парламента с Октай Енимехмедов.
37
0
 
26
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
А защо прокуратурата и съда не си свърши работата относно нападателите на Октай? Защо прокуратурата образува обвинение срещу неизвестен извършител, а всички ги видяхме кои бяха? Съдът си свърши много бързо работата тук - само за една година, а Маргините ги съдиха 10 години и ги оправдаха. Къде е Сашо Томов? А Емилия Масларова? А Вальо Топлото?СЪДЪТ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА САМО КОГАТО МУ ИЗНАСЯ!!!
36
0
 
27
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВОСТ преди 10 години
Явно народа трябва да въздаде справедливост на тлъстите "народни избранници", които го биха! Вижте ги що за хора са, лесно се откриват в нета, не разбират от нищо, прости ама прости, но са депутати, които ни решават съдбите...
35
0
 
29
 
! Отговори
СТРАСБУРГ преди 10 години
ОКТАЙ, веднага напиши оплакване до Страсбург: разкажи ВСИЧКО: да се прибавят и коментари и възмущение на българите, НЕЖЕЛАНИЕТО на ПОТЪРПЕВШИЯ ДОГАН да коституира ОБВИНЕНИЕ!Ритащите те ДЕПУТАТИ от ДПС когато си обезвреден, ОБЩЕСТВЕНОТО мнение, което е на твоя страна и не иска хора от типа на ритащите, Доган, Местан, Цонев, Бисеров да "ВОДЯТ" РБългария към ??? Евразия, да я отдалечават от ЕС.Да знаят в ЕС и ЕП какви сценки от 17.век се разиграват в европейска РБългария, когато начело на управле
34
0
 
27
 
! Отговори
Гнусно преди 10 години
По-рано прокуратурата поиска за него 17 години затвор.........а за убиеца Стависки- УСЛОВНА ПРИСЪДА....ЕТО ТОВА Е БГ ПРАВОСЪДИЕ!
33
1
 
32
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Срам за българите!25 години не само ви ритаха и ви мачкаха разни други българи, а вие не защитихте Семействата и децата си в собствената си родина, а избягахте в чужбина...?!...Сега един турчин даде Свободата си, за да ви отвори очите...И чак след неговия "Протест", започнаха и вашите смешни "протести"..., които пак се оказаха Пърформънси...
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 години и 6 месеца за какво? За хулиганство. Тук няма опит за убийство, няма и опит за телесна повреда.Ах сега чатнах, за Пи Ар!
31
1
 
24
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Какво е това тотално информационно затъмнение за събитията от вчера в Кърджали? Нито една медия не ги отрази!......пак ли започнахте със старите номера, комунисти скапани!
30
0
 
38
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Оставете момчето ...пак цялата помия се изсипва върху обикновен човек ......а къде са биячите му дето го обезобразиха публично и продължаваха безмилостно да го ритат и удрят дори когато беше безпомощен на земята ? Това не е ли опит за убийство ? Безпомощен човек да го налагат с ритници ...ако случайно не дай си боже беше станало нещо примерно да си глътне езика ? на дали щяха да му помогнат и после "нещастен случай " ????
29
0
 
28
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
ЗАЩО не се предприема нищо спрямо Башибозуците, които го ритаха и пречеха на службите да си свършат работата?! ЗАЩО?! Защо тези хора са над закона и докога...?
28
0
 
24
 
! Отговори
яя преди 10 години
Ден не трябва да лежи повече и трябва тия, дето го ритаха и ако ги бяха оставили щяха да го убият, също да платят по 10 хил. лева!Правова държава! Може, ама друг път...
27
3
 
31
 
! Отговори
Росица преди 10 години
Да се надяваме, че ще има последователи това момче - истински доблестни мъже, като него!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЦЕНАРИИ ,