Златанова: Ако СРС не иска новата сграда, даваме я на друг

Шефът на съда хвърля оставка, ако колегите му се преместят
Обновена: 12 май 2014 10:00 | 9 май 2014 21:44, Камелия Цветанова
28
Златанова: Ако СРС не иска новата сграда, даваме я на друг
Златанова посети новата сграда на СРС. Снимка: БТА

Председателят на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов и правосъдният министър Зинаида Златанова се оказаха на различни мнения за това може ли съдът да се пренесе в новата сграда на бившото ГУСВ на бул. "Цар Борис III".

Златанова провери днес извършените ремонтни дейности и коментира,  че се надява настаняването на съдиите да започне час по-скоро.

Още по темата
 Методи Лалов обаче заяви, че все още са налични редица проблеми, като например че въпреки изпълненото отводняване, на отделни части в сутерена се наблюдават течове.

По думите му проблем има и с подовете на някои от съдебните зали, по сградата има пукнатини, а някои от вратите са криви.

Лалов заяви, че няма да подпише акта съдът да започне процедура по нанасяне докато тези проблеми не бъдат отстранени.

„Не искам да приема нещо, което е платено за ново и то да изглежда така“, заяви Лалов, цитиран от БТА
Той добави, че е готов да си подаде оставката, ако съдиите са съгласни да се нанесат в сградата и ще остави на изпълняващия длъжността председател на СРС да подпише започването на процедура по нанасяне.

Методи Лалов посочи, че заедно с колегите си ще дойде на място, за да могат и те да видят проблемите в сградата.

Златанова пък коментира, че Дирекцията за национален строителен контрол е издала разрешение за ползване на сградата.

Тя беше категорична, че сградата е безопасна и годна за експлоатация и това е било потвърдено от всички държавни органи. По думите й, ако се открие някакъв недостатък, той ще бъде отстранен за сметка на изпълнителя.

Златанова добави, че ако Методи Лалов не приеме СРС да се премести в новата сграда, от министерството са готови да я предоставят на други органи на съдебната власт.

Собственикът на фирмата изпълнител на ремонта Филип Господинов заяви, че сградата е безопасна и може да се ползва.

По думите му проблемите, които Методи Лалов визира, могат да се оправят за пет дни. Господинов добави, че към момента от Министерството на правосъдието му дължат над два млн. лв. за дейностите, които е извършил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
magiv преди 9 години
Цвъцко да си опраи бакиите.Тои и оная приятелката съдиика поръчаxа тази сграда
21
0
 
3
 
! Отговори
мерри преди 9 години
поправка-ЗИНАИДА ЗЛАТАНОВА
20
0
 
3
 
! Отговори
мерри преди 9 години
Моите извинения към журналистите-председател на СРС е МЕТОДИ ЛАЛОВ,а министър на правосъдието е ЗАНАИДА ЗЛАТАНОВА
19
5
 
6
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Каква министърка!? Кой я брои за такава? Една натрапница, както и цялото самозвано правителство от престъни червени елементи.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам всички ,които толкова много се вълнуват от външния вид на министърката да сложат своя снимка!!!
17
3
 
6
 
! Отговори
бобо преди 9 години
А, и ...как на тоя му дължат 2 млн.лв.,та нали тея са се издължили на всички!!! И въобще тоя кукузавър може ли да има мнение за това кое е красиво и кое не!!! Смях,голям смях!!! Господи помогни ни за по-красива раса!!!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката виждам разкопан тротоар, който минава трябва да го прескача или той не е влизал в ремонта? И ако ще се прави нещо да се прави, както трябва така или иначе е спарите на данъкоплатците, поне да се харчат разумно и целесъобразно.
15
2
 
11
 
! Отговори
бобо преди 9 години
Я,руса баба Яга!!! Що не го скриете този резил на секса!!!
14
1
 
9
 
! Отговори
читател преди 9 години
Мечтата на комунистите е да върнат сталинските тройки.
13
2
 
10
 
! Отговори
читател преди 9 години
Това на снимката нов хуманоид ГМО ли е ?
12
0
 
13
 
! Отговори
poponi преди 9 години
Тази институция ДНСК е олицетворение на корупцията в България.В Гео Милев им сърбаме попарата,а Златанова би ли се нанесла в жилището си след такъв ремонт?
11
0
 
21
 
! Отговори
big преди 9 години
От това което видях по репортажа съм напълно съгласен с шефа на съда. Явно строителните дейности са извършени некачествено и незавършени, а издаденото Разрешение за ползване е още един пример за корупцията в тази институция. Най-лошото е, че се издават документи и съда/ в случая Златанова/ пет пари не дава за това, че те са фалшиви и резултат на корупционни практики. Самото държание на Златанова показва, че тя е в играта, по какъв начин тя си знае. Аз не бих платил на този строител - далавераджи
10
16
 
18
 
! Отговори
до 4 политолог преди 9 години
Какъв герб, какъв борисов бълнуваш??? престъпната шайка от герб докара страната до 4-та национална катастрофа! каква вина имаме обикновените българи, че нямаме една дясна партия за свят, та като се измете някой *** като герб дето е крал и с г*за си , се наместват пак комунисти и дпс??? Но със сигурност са за предпочитане пред банкянския *** дето си е комунист по убеждение, мутра по душа, и нагъл безобразен крадец по природа.
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да си останат в старата сграда, тя е цвете.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе незнам закакво толкова пискат" за тая сграда, явно някой не си е свършил работата...Ама я да видим оградата с Турция как вървят нещата???Строй ли се? Защо се забави?Защо се оскъпи?Ще има ли последствия?Какви ще са те?За кого ще са те?... ?
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай *** разбира и знае всичко.Бай *** вечно реве,че някой друг му е *** в гащите.Бай *** е вечно недоволен,завистлив и сам не желае или не може да осъзнае собствената си некъдърност!Бай *** с удоволствие си краде,но иначе е непримирим борец срещу кражбите,той обича далаверите,но е против далавераджиите!Бай *** е велик и не обича да има други,по-велики от него! Бай *** си бърка в гъзъ и с кеф си мирише пръста,но за него всички останали са ***,простаци и ***!
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей рептили,как тъй сте компетентни по всички въпроси бе! Сигурно едва сте завършили килийно образование,а имате претенции,за абитюренти от Магноурската школа! Тва българина е много тъпо същество ей!
5
4
 
32
 
! Отговори
владимир улянов преди 10 години
Този трaвеcтит, които някои наричат министър, да не би да си е помислил , че държавните сгради са нейните? Колко кърлежа трябва да излязат от тази шайка, която стои на чело на държавата, за да хвърли оставка глухата невестулка, които някои наричат премиер?
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kolko kradilivi komunsti , nemojaha edna sgrada da remontirat , daje i na 4oveka deto e firmata ne sa mu dali parite davaha go po novinite
3
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я, кой се пени и показва зъби.Г-жа Златанова забрави за добрия тон,даже когато я показват по телевизията.Това не е единствената недобре свършена работа,както отлично разбрахме за една година управление.Не че изобщо това е управление, де.Тройната коалиция се разпра да взема заеми,за да има какво да се краде в тази опоскана от вечните управляващи-БСП, държава.Големите манипулации продължават,а хвалбите най-много.Без нерви,госпожо.Вие сте аут,а ГЕРБ ще спечели изборите,въпреки лъжите и измамите ви.