Делото срещу Цветанов за 6-те "Не"-та отложено за 15 май

Водят принудително в съда Орлин Тодоров
Обновена: 13 май 2014 14:42 | 13 май 2014 14:42, Анисия Иванова
22
Делото срещу Цветанов за 6-те "Не"-та отложено за 15 май
Цветан Цветанов. Снимка, архив Булфото

Делото срещу бившия премиер Цветан Цветанов за отказа му да приложи СРС срещу бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров е отложено за 15 май. Причината за отлагането е неявяване на свидетеля Орлин Тодоров.

Днес Софийският градски съд гледа делото срещу Цветанов за шестте „Не“-та, поставени от него при искане за подслушване на бившия шеф на ТЗ БОП във Велико Търново Орлин Тодоров. Според обвинението искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Делото срещу ексвътрешния министър започна тази сутрин в 9.30 часа, но стана ясно, че Тодоров е закъсал с автомобила си на пътя край Севлиево, поради което делото беше отложено за 13.30 часа.

Още по темата
Поради това Софийският градски съд поиска справка от Районно управление „Полиция”- Габрово дали наистина е имало пътен инцидент с Тодоров.

От Пътна полиция  са потвърдили за повреда в автомобила на свидетеля, която "Пътна помощ" обаче била отстранила. Въпреки това Тодоров решил да се прибере и не се яви в залата, поради което съдът му наложи глоба от 300 лева и принудително довеждане за следващото заседание, което е насрочено за 15 май от 13.30 часа.

Именно следващата дата по делото стана причина за спор в съда.

Въпреки настояването на адвоката на Цветанов Менко Менков заседанието да е на 28-и или 29-и май, т.е. след датата на европейските избори 25 май, магистратите не се съгласиха.

Те обясниха, че вече достатъчно пъти са се съобразявали и са отлагали делото, а сега, освен че магистратите са ангажирани и с много други дела, предстоят летни ваканции и всякакво протакане е излишно.

Ако бъде признат за виновен, бившият вътрешен министър може да бъде осъден на до 6 г. затвор, както и да му бъде забранено да заема държавна длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опорните точки сочат атака до последно. Ама много злобни тези ***,бе. Приличат на съскащи змии.Добре че не могат да хапят.Не могат да спят от страх управляващите и денонощно пращат указанията си чрез дежурните "по кухня".Преследването на политическия противник няма да ви донесе повече гласове на изборите.Омразата и безсилието да убедите хората,че сте по-добри,ви подлудяват.С корупция натрупахте печалби,ограбвайки и лъжейки народа си,но няма да ви се размине този път.Преядохте.Бумеранг.Аут!:)
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А стига вече,де.Що не се спрете за малко.С тези си действия засилвате недоверието и омразата на хората към себе си.Какви ли не дела са чакали с години и не са дочакали разглеждане,а точно десет дни преди изборите задължително трябва да минат делата срещу политическите ви опоненти.Толкова сте прозрачни.Няма как да ни накарате да ви повярваме,че си вършите работата безпристрастно.Каква ли нова манипулация сте ни замислили за последните дни.А може би чакате деня за размисъл.Измамите започват от вас
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погледнете го колко е невинен, ама това е самата невинност в костюм на Версаче! Само професорите да се попривардват, щото невинността козината си мени, но нрава не!ПФУ!
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те, че всичките обвинения са скалъпени, скалъпени са, че за нищо от това в което го обвиняват не може да излезе присъда и това е ясно, но странното е, че две години вече , не можаха да скалъпят нещо, що годе по за пред хора(макар и пак фалшиво) ! Тези идиотии след Вишински нищо повече не са научили ! Делата им са като за "народен съд", дето първо реже, после брои!
17
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Пичове,по колко взимате на коментар? Ама май по си падаше по бизнеса , а?
16
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветанов гонеше бандите ,а Йовчев протестиращи те.
15
13
 
15
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Тези червени- кутеви дръскачи се надпреварват да плюят без да разбират,че Цетанов е ПРАВ в действията си
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СДЕЛКА ИЛИ НЕ?
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко започна след СРС за горнооряховските доктори.Тогава бялата мафия спретна компроматите.
12
2
 
2
 
! Отговори
До анонимника преди 9 години
"И така - до края на света".
11
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Цветанов на всички е ясно,че делото е политическо но вярвам,че гопод забавя но не забравя злосторниците,които Ви причениха стрес, и вероятно заболяване от преживяното напрежение...ДА СТЕ НИ ЖИВ ЗДРАВ!!!
10
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак се измъкна Цвъко, но не може да отлага вечно. Скоро ще го видим в раиран костюм!
9
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тодоров сигурно е взел няколко бона от Цвинокио, така че тези 300 лева не го бъркат особено. Пак скалъпиха набързо една сцена тези мутри.
8
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо Съсела просто отлага неизбежното. Нека да го разкарват по съдилищата, да му дойде малко акълът.
7
14
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Въй,въй! 6 апартамента,6 пъти е осуетил разследване срещу престъпник,6 години затвор го чакат.Да му е честито,заслужава си го.
6
24
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ГЕРБ е единствената надежда на България и червената *** яко драпа да ги очерня всеки ден
5
16
 
22
 
! Отговори
поне един път преди 9 години
Цецо, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Признай си престъпленията!
4
13
 
14
 
! Отговори
БКП преди 9 години
брех тоя Цветанов много пречи на честните достойни лидери Станишев, Местан, Пеевски и Сидеров да водят страната към светил бъднини
3
14
 
18
 
! Отговори
Боко бялото мишле преди 9 години
Този *** престъпник и крадец докога ще се крие като ***?
2
17
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
на *** и депесарите Цветанов им е най-големия кошмар