Свидетел закъсал с колата за делото срещу Цветанов

Съдията обаче не разреши на Орлин Тодоров да отсъства
Обновена: 13 май 2014 12:29 | 13 май 2014 10:45, Веселина Йорданова
60
Свидетел закъсал с колата за делото срещу Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Бившият великотърновски антимафиот Орлин Тодоров изтъкна проблем с придвижването към София, за да не се яви на делото срещу ексвътрешния министър Цветан Цветанов.

Още по темата
Тодоров, заради когото Цветанов е на съд, е призован за разпит. Съдията по делото обаче не сметна това за оправдание и настоя, че днес бившият антимафиот непременно трябва да се яви на заседанието, съобщи „Фокус“.

За да успее Тодоров да се придвижи, делото беше отложено за 13.30 часа днес, след като защитата му обясни, че колата му е закъсала близо до Севлиево.

По-рано състав на Софийския градски съд даде ход на делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказ от разрешение на СРС. При закрити врата беше разпитан свидетелят Цветан Иванов, бивш директор на вече несъществуващата Специализирана дирекция "Оперативни технически операции” (СДОТО).

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров.

Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Цветанов присъства на съдебното заседание заедно с двамата си адвокати Менко Менков и Ханс-Петер Ул.

Орлин Тодоров е в основата и на друго дело срещу Цветанов - за това, че бившият вътрешен министър е разпоредил да му бъдат изплатени заплати и обезщетения за времето, в което антимафиотът е под стража.

Информацията е обновена към 11.22 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
Този на снимката с "особената форма на главата " - много ми харесва определението на тази личност -ЦЦ е застанал като в реклама за президент. Чудно , не усеща ли поне малко трябва до се свие , да се срамува за тази си известност .
55
0
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 9 години
И двамата не познахте. Първо не съм платен и няма защо. А на другия му обяснявам, че когато някой говори глупости и няма аргументи и доказателства, е крайно време в тази държава да получава възмездие. Колкото до пенливата квалификация за гербаджията - тя е просто израз на слабост и червено отчаяние - хората, които мислят като мен, са стотици хиляди и това ще го видите на 25 май.
54
1
 
3
 
! Отговори
до Бойко преди 9 години
Абе ***, вече хората и мнения ли няма да пишат? Кой си ти, че ще заплашваш със съд бе? Ти самият си анонимен тук. Типично за гербаджия - комунистически мутро-милиционер.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Цецо комунистите!
52
1
 
15
 
! Отговори
Вики преди 9 години
Защо ли имам чувството, че ни разиграват театро?
51
2
 
10
 
! Отговори
ТИМ преди 9 години
Слаба работа е тази прокуратура! Докога ще тупа топката, като на цял свят е ясно- престъплениЯ има!
50
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Мунчо преди 9 години
Не, че се интересувам от политика, ама този не беше ли вече в затвора?!? Кой ли му е опнал чадърчето....
49
3
 
5
 
! Отговори
do Boiko преди 9 години
Za6titniko, nai-veroqtno si platen. Tozi t.n."homo sapiens", s nivo na inteligentnost okolo NULATA, smaza stotici uspe6ni biznesmeni s edna cel, iznudvane za pari. Dvijenieto RPG, na koeto ne se dava glasnost ima tolkova danni, 4e ako v BG prokuraturata ne e tolkova podkupna, cqltot pravitellstvo na GERB trqbva da e v aresta, I ne samo na GERB a i hora ot predi6nite.Za nas6e sugalenie, komunistite se razbraha s Cv.Cv. kradeca i B.B. agenta na DS, i sega tozi ne6tastnik 6te se oturve.
48
5
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 9 години
До да се осъди сурово. Айде ако обичаш да дадеш доказателства за всичко, което си написал и да си напишеш името, за да те съдя за клевета ако нямаш такива. И пиши на кирилица, че някои неща не ти се разбират.
47
0
 
9
 
! Отговори
arhar преди 9 години
В случая Борислав Сарафов извършва поне 6 престъпления :1. Сяда зад волана в нетрезво състояние ;2. Извършва катастрова ;3. Предлага 100 лв подкуп на пострадалия, за да не вика КАТ ;4. Съветва потърпевшия да излъже застрахователите си за блъснатата му кола ;5. Заплашва потърпевшия да мълчи за този случай ;6. Изчезва от местопрестъплението .
46
21
 
8
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Има един жалък червен *** анонимник тука, който се къса да плюе по ГЕРБ и се чуди защо Цецо не е осъден. Ами защото няма за какво, бе, *** - ако имаше, досега (1 година мина), отдавна да го бяха сторили. И на децата стана ясно, че мафията го гони, защото я настъпи. Но да му кажа, че на 25 май хората ще покажат на кого вярват.
45
8
 
9
 
! Отговори
Da se osudi surovo преди 9 години
Cv.Cv.-Kradeca e desnata ruka na BUDA - agenta - bandita.Tez dvamata iskaha da prevurnat Bulgariq v edno EOODi da vlastvat pone o6te 60 godini. Lakomiqta i naglostta im be poslovi4na, 4udesa ot mrusotii i gadosti izvur6iha i razbiha hilqdi 4ove6ki sudbi, smazaha Malkiq i Sreden biznes, ograbiha zdraveopazvaneto, prodadoha na ERP-tata poslednite 33%, suzdadoha klanove vuv vlastta da se krade ot vsi4ko.Eto za6to Cv.CV.trebva da se osudi, sled nego i BUDA za da se znae, 4e politkta e za naroda e ne
44
5
 
11
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Цацарурата мълчи за престъпленията на Доган, Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов, които контролират наркотиците и проституцията чрез Трактора, Пешо сумиста, Маргините, Брендо, Златко баретата , Чолата, Хамстера .Д. Пеевски пере мръсните пари на Доган и Йосич .Цацарутарата е срам и позор за държавата ни
43
6
 
9
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Борислав Сарафов / заместникът на цацата / в нетрезво състояние е блъснал таксиметровата кола на Веселин Николаев Цаков ...Борислав Сарафов има най - малко 6 апартамента, но цацаратурата и , Д. Пеевски, сестра галева и Д.у.д.ука мълчат по този въпрос .Вижте повече подробности в свободата.ком на Е. Сугарев - статията 'Стратегии на охулването - случаят Цветан Цветанов , част трета' .Ето това е цацаратурата - извършва престъпления, защитава престъпниците от 'Октопод' и 'Килърите' , като се опитва да омаскари Цветанов. Цацарурата мълчи за престъпленията на Доган, Л. Гоцев, В. Вълков и Бр
42
0
 
3
 
! Отговори
дрън преди 9 години
До анонимен 22:И, какъв им е проблема да си извикат специалист от чужбина ,че да прибягват към такива мерки ,и то не един ? Или си много глупав, или си *** /което е по-вероятно/, с глупави опорни точки.
41
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евтини номера.Страх е обзел празните герберски главици.Помислиха си , че ще властват с фалшиви бюлетини и рязане на лентички за всяка сменена керемида.Много пари откраднаха и се надяваха да купуват избори за да откраднат още повече.Няма да стане другари.Шофьора на Тато си е обикновен селски хитрец и властта му дойде в повече.Двамата с Цецо са на бунището на историята.
40
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За доброто на страната е Цвъко да влезе в килията.Там е мястото и на другия милиционер Менко.Тези *** твърдяха , че килията е най-сигурното място.Е , да се настаняват и да чакат идването на Тиквун.Вместо да се крият в бронираните лимузини , да стоят на сигурно място.Без чумата ГЕРБ, живота е по-хубав и по-весел.Бизнеса и хората са по-спокойни.
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SAMO V PANDIZA TOZI LE6OUD
38
0
 
5
 
! Отговори
www преди 9 години
ЛОШ СЦЕНАРИЙ...
37
11
 
17
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Айде бегай на майдана, костинбродски гербер непоръбен!