Свидетел закъсал с колата за делото срещу Цветанов

Съдията обаче не разреши на Орлин Тодоров да отсъства
Обновена: 13 май 2014 12:29 | 13 май 2014 10:45, Веселина Йорданова
60
Свидетел закъсал с колата за делото срещу Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Бившият великотърновски антимафиот Орлин Тодоров изтъкна проблем с придвижването към София, за да не се яви на делото срещу ексвътрешния министър Цветан Цветанов.

Още по темата
Тодоров, заради когото Цветанов е на съд, е призован за разпит. Съдията по делото обаче не сметна това за оправдание и настоя, че днес бившият антимафиот непременно трябва да се яви на заседанието, съобщи „Фокус“.

За да успее Тодоров да се придвижи, делото беше отложено за 13.30 часа днес, след като защитата му обясни, че колата му е закъсала близо до Севлиево.

По-рано състав на Софийския градски съд даде ход на делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказ от разрешение на СРС. При закрити врата беше разпитан свидетелят Цветан Иванов, бивш директор на вече несъществуващата Специализирана дирекция "Оперативни технически операции” (СДОТО).

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров.

Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Цветанов присъства на съдебното заседание заедно с двамата си адвокати Менко Менков и Ханс-Петер Ул.

Орлин Тодоров е в основата и на друго дело срещу Цветанов - за това, че бившият вътрешен министър е разпоредил да му бъдат изплатени заплати и обезщетения за времето, в което антимафиотът е под стража.

Информацията е обновена към 11.22 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свидетелите с/у политиците ни требе да ги пазят като свидетелите с/у мафията в Сицилия през 70-те :D Мишо Бирата, некъв имаше в Гърция.....ай наздраве ;)
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо още ли не е облякъл райето бе?!?!?
14
4
 
5
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 12 - Друже, недей да манипулираш хората. Въпросният човек, който загина щеше да разкрие корупционната схема "19:45" за която Борисов съобщи. Това е действаща в момента схема в МЗХ.
13
5
 
9
 
! Отговори
факт преди 10 години
Този *** физкултурник и милиционер,за по-кратко ГЕРБераст освен че пазарува апартаменти на кило си позволява и адвокати на кило...От къде толкова много пари ???? Явно като всеки ГЕРБераст е крал до забрава.Никога повече ГЕРБ на власт !
12
3
 
6
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Човекът го е страх! Последният свидетел срещу ГЕРБ загина именно в катастрофа на път за Гърция! Абсолютно "случайно"!"Ако ти е писано да се обесиш няма да се удавиш" са казали хората! "Ако свидетелстваш срещу ГЕРБ умираш в ПТП"
11
1
 
4
 
! Отговори
гербераст преди 10 години
Цецо, к'во праи Пеевски ?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Покрай делата на Шестака винаги има циркове, разкара първия съдия, щото адвокатът му уж се познавал с него, пробва да разкара втория съдия като каза, че познавал баща му, (който е починал и няма как да потвърди), сега тоя, над който е разпъвал чадър попаднал в "задръстване", следващия път сигурно ще се разболее.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Притискани родни хакери, които да изработят софтуер за запис върху дисковете на кетчърите, като така апаратурата да записва мобилни разговори, а не само да фиксира разговор между абонатни номера на мобилни операторски връзки, като запаметява съответния телефонен номер.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
При продажбата на скъпата техника за подслушване, на кетчърите изрично е подчертано за какво ще се използва тази техника и са платени над 6 милиона евро данъкоплатски пари. Вместо да ловят терористите, наказателната бригада на МВР-то на Цветанов в лицето на ГДБОП на Станимир Флоров, търсят начини да заработи технологията и за аудио запис.И го правят на своя глава!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Това никак не се харесва на управляващите от ГЕРБ и кохортата около Цветан Цветанов, а именно да бъдат контролирани за какво ще използват съответните записи.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Купената скъпа техника не може да записва в аналогов вид разговори, защото за такъв софтуер трябва общо разрешение от Европейската комисия за сигурност, като трябва да участват и специалисти от Комисията.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Апаратурата е внесена с цел да се проследяват адресни обаждания, например между терористи или разпространители на наркотици, да се следят каналите им и кой на кого се обажда от следените бандити.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Психолога, това което си писал, каква връзка има със статията по-горе ?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Поне е жив човека....знаем, как изчезват свидетели!
2
7
 
9
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Как за толкова години Българина не разбра , че управление на БКП-БСП-ДС е пагубно за Държавата. От 70 години лъжат и грабят хората. Преди 1989г. дадоха на хората да крадат от фабриките и ТКЗС-тата и с това необратимо развалиха морала . Същевременно на хората с висше образование заплатите бяха 105 лв. НА МЕСЕЦ. Сега е същото само, че му викат демократична кражба. След 1989г. ограбиха спестяванията на хората чрез фалшиви банки и 1 долар беше 3000 лв. Сега се чудя след всичко това как им вярват.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има големи снегонавявания и ураганни ветрове и снегорините не могат да работят.