Свидетел закъсал с колата за делото срещу Цветанов

Съдията обаче не разреши на Орлин Тодоров да отсъства
Обновена: 13 май 2014 12:29 | 13 май 2014 10:45, Веселина Йорданова
60
Свидетел закъсал с колата за делото срещу Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Бившият великотърновски антимафиот Орлин Тодоров изтъкна проблем с придвижването към София, за да не се яви на делото срещу ексвътрешния министър Цветан Цветанов.

Още по темата
Тодоров, заради когото Цветанов е на съд, е призован за разпит. Съдията по делото обаче не сметна това за оправдание и настоя, че днес бившият антимафиот непременно трябва да се яви на заседанието, съобщи „Фокус“.

За да успее Тодоров да се придвижи, делото беше отложено за 13.30 часа днес, след като защитата му обясни, че колата му е закъсала близо до Севлиево.

По-рано състав на Софийския градски съд даде ход на делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказ от разрешение на СРС. При закрити врата беше разпитан свидетелят Цветан Иванов, бивш директор на вече несъществуващата Специализирана дирекция "Оперативни технически операции” (СДОТО).

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров.

Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Цветанов присъства на съдебното заседание заедно с двамата си адвокати Менко Менков и Ханс-Петер Ул.

Орлин Тодоров е в основата и на друго дело срещу Цветанов - за това, че бившият вътрешен министър е разпоредил да му бъдат изплатени заплати и обезщетения за времето, в което антимафиотът е под стража.

Информацията е обновена към 11.22 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
17
 
! Отговори
до 29 преди 10 години
Та нали точно Трактора предаде на Боко тиквата документите за които сега съдят Станишев!
35
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да го приключат Цецо Съсела най-накрая, заслужава тежко наказание.
34
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров може да докаже, че не е зависим от Боко и Цвъко, само ако вкара тези мутри в затвора.
33
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо Ухото подслушваше половин България нелегално и незаконно, не трябва да се измъква сух!
32
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвъко Цвъков и Менко Менков - две нагли мутри! Затвор за Цвъко!
31
2
 
14
 
! Отговори
arhar преди 10 години
За пореден път ще припомня един факт и по - интересното е защо цацарурата продължава да се прави на глуха и сляпа по този въпрос :През 2010 г. / след акцията 'Октопод' / Волен Сидеров от трибуната на парламента / тогава беше шеф на комисията за контрол над ДАНС / каза, че Трактора е СВЪРЗАН С ОТВЛИЧАНИЯТА НА 13 - 14 - ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА .Защо цацаратурата, Сергейчо, Д.у.д.ука , сестра Галева и сие мълчат за този факт ?
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е Цвъко да бъде вкаран в затвора. Докога ще се измъква тази мутра?
29
4
 
10
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Роман Василев е човек на Трактора .Трактора е сатрап , който е свързан със Сергейчо Сталинишев и Доган. Сещайте се за останалото, сиреч защо червената мафия мрази Цветанов, който вкара в ареста Трактора, Пешо сумиста, Хамстера, Чолата и сие - все лица свързани с 'мокри' поръчки, наркотици , проституция .Цацаров е свързан със свинаря по сектанска линия . Затова и мълчи за източването на 700.000.000 лв от 'Кремиковци' през 2005 - 2009 г., когато Сергейчо командваше държавата, а Трактора и Дамбовците бяха на входа и изхода на металургичния комбинат .Не е ли очевидно, че Сергейчо и Доган / ч
28
0
 
12
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Нека да правим разлика между цацаратура и Прокуратура ! Към Прокуратурата спадат всички онези Достойни прокурори, които водят ефективна борба с мафията, като си вършат добросъвестно работата.Роман Василев е човек на Трактора, Ангел Александров е човек на Доган , ...
27
1
 
8
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Сергейчо Сталинишев чрез Моника има общ ковчежник с Брендо / в - к 'Капитал' /, а от този факт следва, че Сергейчо и Доган завинаги с свързани по между си .Сергейчо е покровител и на Маргините - чрез Цвятко Цветков от ДС, който си призна , че Маргините са си 'техни' момчета . Сергейчо беше на погребението на Цвятко Цветков , а от това следва, че са били много близки и от един и същи *** .Сергейчо наистина се оказа едно голямо зло от тъмните сили и хаоса в държавата / Любен Гоцев, Виктор Вълков, Бр. Аспарухов, Доган /.
26
2
 
8
 
! Отговори
arhar преди 10 години
След като носи 'прословутото' писмо в цацаратурата на 29 март, по този начин той намигва на Доган за коалиция . Разбира се , Цветанов е жертва на неговия донос. Това е същото като с убийството на писателя Георги Марков на РД на Т. Ж. / 'подарък' за Т. Ж. /.Няма никакви съмнения, че Доган е покровителят на Брендо, Пешо сумиста , Маргините и Златко баретата . Ако 'кръстника' на българската мафия наистина е бил 'поръчан' чрез Маргините, то дали Доган не е 'поръчителят' ? - все пак става въпрос за много пари , власт и контрол над наркотиците и проституцията ...Сергейчо Сталинишев чрез Моника и
25
2
 
6
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Сергейчо Сталинишев 'получава' 'анонимното' писмо на 28 март , а на 29 март го носи в цацаратурата .На 28 март имен ден имат хората , които носят името Бойко, а на 29 март е роден доносник Сава от ДС .Сергейчо е типичен милиционер, който са го шлифовали в школите на КГБ, докато е писал дипломната си работа за ботушите, шинела и каската на вожда си Сталин, сиреч той много добре владее ченгеджийската игра с кодирани сигнали на точно определени дати, като по този начин се подава кодираната информация .След като носи 'прословутото' писмо в цацаратурата на 29 март, по този начин той намигва н
24
1
 
6
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Цветанов е подслушвал ЗАКОННО телефоните на братя Галеви . Сестра Галева е установила контакт с тях и по този начин е била прихваната . Така и се разбира , че е близка с братя Галеви , които заедно с кукловодите на мафията от кръга 'монтерей' Л. Гоцев , В. Вълков и Бр. Аспарухов , контролират амфетамините в държавата .Сестра Галева е срам и позор за държавата ни .Разбира се, че Сергейчо Сталинишев ще мълчи по този въпрос, защото той е една марионетка на кукловодите на ДС от кръга 'монтерей' ...
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
За близо 700 от проверените 1300 специализирани акции, в които е прилагана сила и помощни средства, няма основание по закона, а за над 200 няма дори документ. Проверката показва, че 200-те спецакции са се случили с устно разпореждане. За тях няма документи за това къде отиват и какъв е резултатът от тях.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Смъртта на единственият специалист у нас професор, който си отиде след инфаркт, по времето, в което трябваше да бъде направена експертиза на кетчърите и скъпата техника, е меко казано странна.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
След избухването на скандала с незаконното подслушване и когато се разбира, че ще бъде проверена техниката, един от инженерите чупи хард дисковете или поне прави опит да ги счупи.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да се обади на Фандъкова и да и разкаже
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тоя има бръмбари - ама в главата и те не го подслушват, а му говорят.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"На делото срещу Станишев не беше дадено ход,а на Цветанов дадоха.И това ако не е двоен аршин здраве му кажи.Пълна зависимост от управляващите."Боже мили! И в "Чистота АД" работа не би могъл да си намериш с тоя акъл.
17
6
 
3
 
! Отговори
Х преди 10 години
На делото срещу Станишев не беше дадено ход,а на Цветанов дадоха.И това ако не е двоен аршин здраве му кажи.Пълна зависимост от управляващите.