Борисов осъди Сидеров да му плати 200 000 лв. за 4 клевети

"Вредите за репутацията ми са много по-големи"
Обновена: 13 авг 2014 18:35 | 13 авг 2014 17:10,
225
Борисов осъди Сидеров да му плати 200 000 лв. за 4 клевети
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди шефа на „Атака“ Волен Сидеров за клевета. Новината съобщи бившият премиер в профила си във "Фейсбук". Националистът ще трябва да плати на опонента си 200 000 лева заедно със съдебните разноски за четири клевети, изречени по  адрес на Борисов в интервю за столичен вестник.

Решението на Софийски градски съд е на първа инстанция.

Още по темата
Присъдата е заради няколко твърдения на Волен Сидеров пред вестник „Монитор“. Едно от тях е, че бившият премиер е използвал правителствените самолети, за да изнася пари по офшорни сметки в Ливан. Тогава лидерът на националистите обвини Борисов и в покровителство и пряко облагодетелстване от контрабанда, канали за проститутки и наркотрафик, от които се формира поток от черни пари.

„С клеветниците само съдебните дела могат да решат проблема, скоро и други такива ще си получат заслуженото“, написа лидерът на ГЕРБ в профила си във „Фейсбук“. Той смята, че сумата, която „клеветникът Сидеров“ трябва да му плати, само на пръв поглед изглежда голяма. „Но вредите за репутацията ми, която съм градил цял живот, са много по-големи“, пише Борисов. Той припомня успехите си – от създаване на партия, печелила 10 вота до това, че е „приеман от Белия дом до Берлин и от Лондон до Париж“.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че завежда делото срещу националиста през юни миналата година. То е гражданско, защото по това време Сидеров все още беше с депутатски имунитет. Искът бе за 200 000 лв., по 50 000 лв. за всяко от твърденията.

Когато заведе делата, Борисов съобщи, че негов адвокат е Марин Марковски и че ще дари получената сума на домове за сираци.

От партията на Волен Сидеров съобщиха, че смятат да внесат сигнал до ВСС за „допуснатите сериозни  процесуални нарушения при постановяване на решението от съдията“.

В съобщение до медиите националистите посочват, че ще проведат собствено разследване за „корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политически поръчки от съдия Теодора Нейчева“. 

"Явно с постановената присъда Нейчева се е отблагодарила на своите покровители Цветанов и Борисов, които я назначиха на работа в СГС", заявяват от „Атака“.

Информацията е обновена към 18.35 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путинизма в България както и в Русия си служи с едни и същи инструменти. Лъжи, лъжи и пак лъжи. Сега разбирам защо Сидэрович желае неистово България да бъде под люто руско робство, за да не го съдят за лъжите които изрича ежеминутно.
74
6
 
10
 
! Отговори
Волен е болен преди 9 години
Аз предполагам че ББ няма да може да похарчи парите защото на втора инстанция Волен ще бъде освидетелстван че е болен и не може да носи отговорност за делата си.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чийто е съдът негова е и присъдата. Съдия Владимира е дружка на придружителя ЦЦ и шеф на въпросний съд. Тая присъда няма ли да падне на по-горна инстанция. Ами кой не клевети от политиците - пример един викаше че друг му поръчал убийството, пък прокуратурата се произнесе, че това не било вярно... :-)
72
4
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
АТАКА И РУСИЯ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО МОГАТ ДА ПОПРЕЧАТ НА ЕБОЛА ДА УБИВА ОЩЕ ХРИСТИЯНИ!
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А каква вреда на България нанасят градителите на твоята репутация. Тях кой ще ги осъди?
70
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
САМО ВОЛЕН Е ИМУЗИРАН ОТ ЕБОЛА!! РУСКИ УЧЕНИ СА ОТКРИЛИ ЛЕК И СА ГО ИМУЗИРАЛИ. ВОЛЕН НОСИ В СЕБЕ СИ СПАСЕНИЕТО НА СВТА!!!
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Репутацията ти я градят не безплатно разбира се, ***, лизачжурналисти, и местни и вносни сценаристи на пропадането на България. Градил Илия килииия.
68
2
 
12
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
Особено тази, постановила тази присЪда ! Теодора Матева Нейчева - кандидатка за депутат от ГЕРБ в Добрич.(Жалка история, типично българска, мутренска ...
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви ли ще ги приказва след като присъдата бъде отменена на втора инстанция? Тц тц. Като видим платежно нареждане от Волен, че е платил, тогава може и да кажем, че си го осъдил. Та нали и Цецо го осъдиха на първа инстанция.
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето един човек, който знае реално цената на репутацията си. Сигурно изсушено Бойково *** е поне няколко стотака. Без ДДС.
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българските съдии са много принципни и хич не се подлагат на политиците и олигарсите.
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти се благодари на аверчето Ахмет Д., че не те осЪди за клеветата, че уж те "бил поРЪчал" !
63
5
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
Тая година Варадеро-Йок!Можно Сибир.
62
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на най-облъчените герберастки зомбита им е ясно, че Боко е мутра. ВЪН МУТРИТЕ ОТ ВЛАСТТА!
61
4
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
САМО АТАКА И РУСИЯ МОГАТ ДА СПРАТ САЩ И ИДИЛ! САМО ВОЛЕН МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ЕБОЛА!
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
заслужавате го тоя за оправник,ще гласувам за него и ще ви го натреса,вие друго не заслужавате
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А "СИК духна свещички под звуците на роял" и "Атентат срещу приближени на СИК", нещо говорят ли ти, Боко?
58
14
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
САМО ВОЛЕН МОЖЕ ДА СПРЕ ИДИЛ И ДА ЗАЩИТИ ХРИСТИЯНИТЕ ПО СВЕТА! АТАКА С ВОЛЕН И ПУТИН!
57
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е много добър повод ,тази вечер да се напия от радост...
56
2
 
10
 
! Отговори
до 104 преди 9 години
Преди 9.9.1944 имало двама братя - единят партизанин-комунист, а другият фашист.След тази дата партизанинът-комунист пропаднал, а фашистът стремглаво се издигал в службата.Срещнали се сред време и фашситът попитал брат си комуниста "А бе братко, уж беше комунист, пък каква стана тя". А комунистът му казал "А бе ти се издигна, защото в доситето ти пише, че имаш брат-комунист, а аз пропаднах, защото в моето пише, че имам брат фашист-враг на народа".Та и с Боковите дедовци така.