Борисов осъди Сидеров да му плати 200 000 лв. за 4 клевети

"Вредите за репутацията ми са много по-големи"
Обновена: 13 авг 2014 18:35 | 13 авг 2014 17:10,
225
Борисов осъди Сидеров да му плати 200 000 лв. за 4 клевети
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди шефа на „Атака“ Волен Сидеров за клевета. Новината съобщи бившият премиер в профила си във "Фейсбук". Националистът ще трябва да плати на опонента си 200 000 лева заедно със съдебните разноски за четири клевети, изречени по  адрес на Борисов в интервю за столичен вестник.

Решението на Софийски градски съд е на първа инстанция.

Още по темата
Присъдата е заради няколко твърдения на Волен Сидеров пред вестник „Монитор“. Едно от тях е, че бившият премиер е използвал правителствените самолети, за да изнася пари по офшорни сметки в Ливан. Тогава лидерът на националистите обвини Борисов и в покровителство и пряко облагодетелстване от контрабанда, канали за проститутки и наркотрафик, от които се формира поток от черни пари.

„С клеветниците само съдебните дела могат да решат проблема, скоро и други такива ще си получат заслуженото“, написа лидерът на ГЕРБ в профила си във „Фейсбук“. Той смята, че сумата, която „клеветникът Сидеров“ трябва да му плати, само на пръв поглед изглежда голяма. „Но вредите за репутацията ми, която съм градил цял живот, са много по-големи“, пише Борисов. Той припомня успехите си – от създаване на партия, печелила 10 вота до това, че е „приеман от Белия дом до Берлин и от Лондон до Париж“.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че завежда делото срещу националиста през юни миналата година. То е гражданско, защото по това време Сидеров все още беше с депутатски имунитет. Искът бе за 200 000 лв., по 50 000 лв. за всяко от твърденията.

Когато заведе делата, Борисов съобщи, че негов адвокат е Марин Марковски и че ще дари получената сума на домове за сираци.

От партията на Волен Сидеров съобщиха, че смятат да внесат сигнал до ВСС за „допуснатите сериозни  процесуални нарушения при постановяване на решението от съдията“.

В съобщение до медиите националистите посочват, че ще проведат собствено разследване за „корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политически поръчки от съдия Теодора Нейчева“. 

"Явно с постановената присъда Нейчева се е отблагодарила на своите покровители Цветанов и Борисов, които я назначиха на работа в СГС", заявяват от „Атака“.

Информацията е обновена към 18.35 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
17
 
19
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
ало ваньо ,давай контрабанда че пари няма за купуване на гласове като се отделят части от България ще плачете за Атака ,запомнете го това след време ще говорим пак
114
8
 
13
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
тази съдийка е от разград и много пъти са я мъчили да дойде в сф съд..ама нали е калинка че знаем по тиквенско време беше пълно с калинки отровни за България оборете ме с аргументи
113
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко е осъден. Крайно време е да забранят партии и организации поддържащи отношения с русия. ЗАБРАНА НА БСП и АТАКА
112
7
 
11
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
тея назначили калинка за съдия и това е на 1-ва инстанция хайде стига сте манипулирали мнението на хората ,ако обича *** мръсни от днес бг
111
12
 
14
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Волене , ИЗВИНИ СЕ БЕ! ИЗВИНИ СЕ БЕ! ИЗВИНИ СЕ ....
110
14
 
23
 
! Отговори
Б.Б. Е КРАДЕЦ преди 9 години
СЛЕД АТАКАТА СРЕЩУ КТБ И ***,СЕГА МУТРАТА АТАКУВА И НЕК. ЩЕ ПЛАШАТ ХОРАТА С УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА ,ЗАЩОТО... И НЯМА ДА МОГАТ ДА ДАДАТ СМИСЛЕНО ОБЯСНЕНИЕ ОСВЕН, ЧЕ НЕК Е В ЛОШО ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ, ЗА ДА КУПЯТ БОКО И ЦВЕТЕЛИНА МУ, НАЙ-ВЕРОЯТНО С ПОРЕДНАТА ОФШОРКА, СЪЩО КАТО ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ,КОИТО ИЗНЕМОГВАТ,ЗАЩОТО НА ГОДИНА СЕ ОТКРИВАТ ПО 50 ЧАСТНИ,КОИТО ИЗТОЧВАТ КАСАТА,А ДЪРЖАВНИТЕ СА ЗА БЕДНИТЕ И ГИ СЪСИПВАТ-ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ГО ОТКРАДНАТ,КАКТО БУЛГАРТАБАК И КАКТО ОПИТАХА С БДЖ
109
11
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Ами той и Цецко е осъден на първа инстанция да влезе в затвора, а вместо това води кампания зяа избори...
108
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едва ли някой може даже и да си въобразява, че изцепките на служебния кабинет може да се пишат на гърба на Орешарски, БСП или ДПС. ГЕРБ вече управлява. Ако цената на тока бъде увеличена от 1-ви октомври на 4-ти октомври ГЕРБ губи изборите.
107
15
 
16
 
! Отговори
Психиятара преди 9 години
Единственото решение за Болен е да вземе жълт картон от психото.Тогава съд не го лови.По яко е от депепутски имунитет.
106
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще замие четири пъти *** на доган и ще ги изкара. За другите дела очаквам да влезе в затвора или лудницата. Сидеров е родоотстъпник и руско-турска ***!
105
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой по дяволите слага плюсове на АТАКИСТ? не виждате ли, че е психично болен ?
104
15
 
7
 
! Отговори
ТОВА ЩЕ ВИДИ преди 9 години
ЩО ЗА ДЪРЖАВА, ЩО ЗА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, ЩО ЗА НОВИНА. ЕДНА МУТРА ОСЪДИЛА ЕДИН БИВШ ПУДЕЛ, КОГАТО ИЗМАМЕНИЯТ ПУДЕЛ РЕШИЛ ПОВЕЧЕ ДА НЕ Е *** НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** В ДЪРЖАВАТА, НА КОГОТО СЛАБОУМНИЯ НАРОД СЛАГА КОРОНА ВРЪЗ ПРАЗНАТА МУ ТИКВА . СЕГА СЪДИЙКАТА НА ЦЕЦО ЩЕ НАПРАВИ КАРИЕРА И ЕДИН ДЕН ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО - ЦЕЦО И БОКО В ЗАТВОРА ИЛИ НЯКЪДЕ ПРИ БРАТЯ ГАЛЕВИ НА ТОПЛО И СЛЪНЧЕВО. СИДЕРОВ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО В СТРАСБУРГ-ТАКА Е ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА И БОКО ВМЕСТО 200 000 ЩЕ ВИДИ КУКИШ
103
24
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До 164ВОЛЕН ТРЯБВА С ПУТИН И РУСИЯ ДА СМАЖАТ МАФИЯТА КОЯТО ИДВА ОТ САЩ И ЕС!
102
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен си е безморален наркоман. За колкото и да го осъдиш, това са си спестени български пари. По добре да ги вземе Бойко, отколкото да отидат за бяло руски внос.
101
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 161. Оти е само на първа инстанция и ти самият знаеш, че го съди мафията, защото я беше настъпил.
100
4
 
5
 
! Отговори
Асан преди 9 години
Албена gypsy sea side. Шун_о смотана, като не ти харесват българите хайде марш. Sea side Сочи те чака.
99
7
 
12
 
! Отговори
рйф преди 9 години
Ей тоз нaли щеше дa съди комунистите и догaн и местaн беВместо товa пие кaфетa с тях и зaедно тупaт брaшнения чувaлAферим Бойко Aгa
98
12
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
САМО ВОЛЕН И ПУТИН МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ БОРИСОВ И ВИРУСА ЕБОЛА КОЙТО УБИВА ХРИСТИЯНИ В АФРИКА!
97
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Цвинокио налии он е осъден?!Оти не е у затворо?!
96
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай боко тези бок...ци. Ти си единствения който се грижи за Съда да има сграда а червените маймуни една година чакаха да падне.