Притискали са командоси да мълчат за Лясковец

Психолог: Лазаров е изпратил спецотряда импулсивно
77
Притискали са командоси да мълчат за Лясковец
Автомобилът на СБОТ в Лясковец. Снимка: Булфото, архив

Разследването около смъртта на баретата Емил Шарков, който беше убит по време на акцията в средата на март в Лясковец срещу Петко Петков, който имаше боен арсенал в къщата си, не е обективно, твърди криминалният психолог Росен Йорданов.

Още по темата
Според него главните виновници, за да се стигне до смъртта на един човек и раняването на още трима от СОБТ, са главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и командирът на спецотряда.

„Аз много пъти повторих, че действията, които са предприети, са били най-неадекватните в този случай“, коментира Йорданов пред Нова телевизия.

Той добави, че е говорил и с майката на Емил Шарков, която е достигнала до подробности, които навеждат на мисълта, че разследването не е било обективно и са скрити много детайли и подробности по случая. 

"Допуснати са фрапантни грешки, продиктувани от дебелашко самочувствие, арогантност и от липса на професионализъм“, коментира Йорданов.
 
Според него решението да бъде изпратен спецотряда на 14 март срещу Петков, който както се оказа след психиатрични експертизи не е психичноболен, е било взето импулсивно от главния секретар на МВР.

 „Решението е било взето без сериозни инструктажи и проучвания. Действията на командира на отряда също са били грешни”, аргументира се Йорданов.
 
Според него полицията реално е предизвикала инцидента, защото Петков наистина е смятал, че го нападат.
Психологът твърди, че след случая върху командосите е оказван натиск.

„Убеден съм, а и имам и данни, че ако се проведе обективно разследване и командосите не бъдат под натиск, те ще кажат пълната истина. Данните показват, че след случая се оказва сериозен натиск върху хората, които са участвали в акцията”, заяви той и допълни, че те са заплашвани да бъдат уволнени, както и че е имало много източници на информация, които не с използвани при разследването.

Според Йорданов обикновено спецотрядът има камера, с която се заснема акцията, в която участва.
„Ползван ли е при разследването този видео материал, за да се види какво се е случило? Убеден съм, че има такъв запис”, заяви още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Горубляне преди 9 години
Поредната симбиоза на сраснала мафия, държавни структури и полиция. Нито ще се разбере какво точно е станало, нито виновните ще си получат заслуженото! Точно както беше със подобните случки - Белите Брези и квартал Надежда - убити полицаи от други полицаи - и те така! И тука в Лясковец вероятно сами са се изпозастреляли полицаите. Просто такова неадекватно поведение говори, че нещо яко мирише в тая работа. А и факта, че са оставили Петко жив говори, че самите барети са били неадекватни.
41
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Жалки мишоци са Лазаров и Йовчев ! Измиха си ръцете с някакво редово ченге от Търново. Жалко за загиналия Емил Шарков семейството му. Не се съмнявам, че е бил изключителен професионалист и човек. Изповедта, която направи съпругата му след случая беше най-трогателното нещо, което съм гледал през живота си ! Поклон пред паметта на човека !
40
0
 
0
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Крайно време е комунистическата *** Гейлън да си ходи! Той е част от "кабинета" на "експерта" Орешарски и е крайно време да го последва на бунището!
39
0
 
3
 
! Отговори
wertyh преди 9 години
Защо всички забравиха, че имаше и специално повикани за акцията казионни журналисти? Това някой ще го разтълкува ли?
38
1
 
0
 
! Отговори
Ico Canadeca преди 9 години
Predi vreme imache sachtiat slychai tuk v Montreal choveka ubil policaia be opravdan.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
починалият полицаи явно е доблестен човек и може би това можеше да бъде избегнато, но тук имам един въпрос,добре те са имали прокурорско нареждане но някои преди това поискал ли е оръжието на този човек че му пращат барети с маски и то рано сутринта,да не би да са почукали на вратата и да му покажат заповед за арест,/ ами честно казано ако това се случи в моя дом и нахлуят някакви маскирани първата ми реакция ще е защита,може да нямам оръжие но имам ножове/ всичко трябвало е да мине културно
36
0
 
12
 
! Отговори
Асен преди 9 години
Ако на мен, тръгнат да ми разбиват вратата маскирани, при положение, че все ме обират, ще извадя двуцевката и ще ги застрелям .Как да разбера, че са полицай и искат да ме арестуват .ЗАЩО, НЕ МИ ПРАТЯТ ПРИЗОВКА ДА СЕ ЯВЯ В ПОЛИЦИЯТА .
35
1
 
7
 
! Отговори
Сали то преди 9 години
"Допуснати са фрапантни грешки, продиктувани от дебелашко самочувствие, арогантност и от липса на професионализъмБСП е виновно . Бързо протести .
34
1
 
20
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Истината за самото сражение е една - един българин достойно се опълчи на поръчковия отряд за разчистване4 на сметки и вместо да реве на адвокати за отърване / както правят героите нарко и други трафиканти / достойно отрази атаката и не се предаде !
33
1
 
9
 
! Отговори
Maschinengewehr преди 9 години
Edin dedo s neznaino kvi pushki ot vtorata svetovna,ubiva edin i ranqva trima ot spec otrqda nai veroqtno ekipirani s giletki.E te takava milicia nema nikade na sveta!!!
32
0
 
13
 
! Отговори
GBGH преди 9 години
И все пак повечето коментари стъпват само на думите на Св. Лазаров и компания. Истината е доста по различна. Не се коментира нито колоко пъти са проникнали и напуснал част от помещенията баретите, нито факта, че след като не са успяли да го изненадат началникът им не ги изтегля, а даже напротив оставя ги да "водят битка", което напълно в разрез с всякаква тактика и така час и половина. Равносметката е ясна на всички.
31
1
 
11
 
! Отговори
Мора преди 9 години
До wwwНе давай за пример САЩ, там ще те застрелят за едното нищо и полицая няма да бъде виновен.
30
0
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Полека с гърменето, полека....Гръмваш го от упор ненормалника, ама виж харесванията на неговия поста, а сега си виж твоя бабаитски пост.... явно повечето хора мислят, като него....
29
4
 
23
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Изведнъж се оказа, че и по деца стрелял. Утре ще разберем, че е стрелял и по президента. А след години ще се окаже вярна версията, че той е убил Кенеди.
28
2
 
21
 
! Отговори
ПОЗДРАВЛЕНИЕ преди 9 години
КАТО РОСЕН ЙОРДАНОВ СА МАЛКО БЕЗ СТРАХ ЗАЯВАВА СЛУЧВАЩОТО СЕ В КУХНЯТА НА МВР,ПРОКУТАТУРА,НО ДЕ ДА ИМАШЕ ПОВЕЧЕ ТАКИВА БЪЛГАРИ ПОНЕ МАЛКО ЩЕ СМЕ НАПРЕД В ПОЛИТИКА,БЕЗ МАФИИ И МУТРЕНСКИ ДЕЙСТВИЯ,ВСЕКИ ДЕН НИ ЗАСТИГА ЧЕРНА СТАТИСТИКА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ПЪТИЩА,КОРУПЦИЯ,БЕЗХАБЕРИЕ,СТРАХ.
27
0
 
9
 
! Отговори
www преди 9 години
До Анонимен 49А съгласно разпоредба на вътрешния министър Бакалов от 5-ти септември тази година подобни влизания и обискирания са доста по-улеснени. Целта на мероприятието е да се неутрализират ефективно изборни измами, но да видим статистиката накрая.На базата на тази разпоредба (основно за обискиране на лица на улицата и в МПС) беше генериран доста полицейски брак до завчера, та се наложи ревизия на поведението на органите на реда за притъпяване на напрежението! Има ли пострадали от вас?
26
1
 
16
 
! Отговори
www преди 9 години
48, Марин,Ще се опитам да върна нещата малко назад и може би в правилната посока. Според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров убитият Емил Шарков е влязъл в помещението последен, доста след първата стрелба и е убит там, докато се опитва да извади други ранени полицаи и вероятно трудноподвижни по тази причина.Това означава, че Петко "Лудия" е стрелял на воля дълго време, както навън, така и вътре, без страх от полицията, без огнево въздействие върху него самия.Вие вярвате ли в това нещо?
25
1
 
29
 
! Отговори
Той е преди 9 години
"Акцията"на тия "спецове" си е пълен провал,но въпроса опира в друго!И това е начинът,по който става това!Просто в последните години,в МВР се насади манията,че те са нещо повече от другите хора,че само като чуят за полицай,всеки трябва да трепери!За справка - който е имал работа с КАТ напоследък - арогантност,безочие,дори нагли лъжи,смятат,че всичко им е позволено!А е така,защото няма държава,която да регулира тия процеси и отношения,винаги са оправдавани,дори за явни и очебийни нарушения!
24
2
 
11
 
! Отговори
www преди 9 години
До ИНСПЕКТОР ДЮДЮЗа света като цяло не знам, но тук в България МВР си има водещата роля в генерирането на престъпления. Погледнете например регистрите на осъдени полицаи в Австрия, в Германия, Канада и особено в САЩ и ще видите, че там не е така. Или поне отдавна не е така! Обратното, много симптоми за тотална свързаност на престъпност и полицейски служби има в почти цяла Латинска Америка, в Руската федерация, в редица държави от Африка.
23
2
 
28
 
! Отговори
Марин преди 9 години
До 38,Утре като ме видиш в къщата си, стреляй ако имаш ****. Съвсем различно е на улицата гл*пако. Петко ги е отстрелял в апартамента си. Как да реагира, когато въоръжени мъже с маски се опитват да разбият вратата ти, а после нахлуват през терасата. Човека няма как да знае, че това са каскадьори и в момента се снима филм.