Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража

Илиян Здравков се оплака, че е бит и подложен на тормоз
9 мар 2015 12:51,
201
Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража
Снимка: архив Impact Press Group

Илиян Здравков, който беше задържан за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново, се съгласи да му бъде постановена мярка „задържане под стража“. Това стана по време на заседание на Окръжния съд в старата столица.

Още по темата
Магистратите решиха да го оставят в ареста.

Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Днес пред съда обвиненият за убийство обясни, че не се е укривал. На излизане от залата пък попита: "Приличам ли на убиец?". Здравков се оплака и че е бит и подложен на тормоз. "Тормози ме Йоско от Горна Оряховица", каза обвиняемият, цитиран от "Фокус".

Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов потвърди пред съда, че разследването прави обосновано предположение, че именно Илиян е убиецът. Той е обвинен и в грабеж. При първия разпит убиецът признал, че е откраднал 80 лева.

По време на заседанието прокуратурата предостави и веществени доказателства, които уличават Здравков. Според разследващите обвиняемият може да направи опит да се укрие.

Пред съда Цани Попов припомни, че хванатият за убийството на Вероника е задържан вече общо 6 пъти и въпреки това продължава да извършва престъпления. Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е влязла в сила, защото той се е укрил. Здравков не се намирал на адрес по местоживеене в Полски Тръмбеш.

Здравков може да получи от 15 г. до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
12
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Лазаров от къде го изкопахте тоя бе?Направо сте за Oскар,разкрихме вика поредното убийство,обаче аз напускам МВР и се отдавам на семейството,че вече ми се сърдят.....
100
1
 
3
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
Евтаназия за питекантропа.
99
2
 
4
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Пред физиономиите на полицайти /изглеждат като закоравели престъпници/, Илиян Здравков изглежда като ангел небесет или душко добродушко който все още не е разбрал какво се случва около него!!!пп. сигурни ли сте, че Илиян е убиеца?
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил обявен за общодържавно издирване, щото не го намерили на адреса, посочен от него самия. Някой сети ли се да провери в нужника на двора. Може да е бил по голяма нужда човека ... а те не го намерили
97
0
 
12
 
! Отговори
аха! преди 9 години
Имам чувството че убийците нарочно са на свобода. Така като има убийство, ако случайно убития бъде намерен от някой било рибар, било овчар, хващат най близкоживящия до местопрестъплението убиец на свобода и го вкарват на топло с добър порцион. Така не им се налага да търсят убийци. В който и град или село да идеш има няколко резервни.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страх го е че ще го убият и предпочита да си има охрана. Днес ман*гал да си в тази държава. Кеф ти да крадеш, кеф ти да убиваш, баламите те хранят и те пазят.
95
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 9 години
не знам дали е тоя ама и тоя когато и да го отепат се е късно. Доктор Ломброзо по чертите на главата би го определил на доживотен или смърт чрез обесване, разстрел, инжекция, ел.стол или ...
94
1
 
14
 
! Отговори
?! преди 9 години
Бил обявен за общодържавно издирване, щото не го намерили на адреса, посочен от него самия. Но в дома на брат му не се сетили да го потърсят.И докато чакаха някой да забележи някъде обявения за общодържавно издирване, той си се разхождаше най-спокойно в същия район, в който винаги е вилнял. И взе, че извърши ново убийство.Вече се чудя къде живея. Държава ли е това?!
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
се съгласи да му бъде постановена мярка задържане под стражаА АКО НЕ БЕШЕ ГО ПУСНЕТЕ ПАК!!!!!!
92
0
 
7
 
! Отговори
1000 преди 9 години
До Ето как!А, аз, ако правилно разбрах - самите РОДИТЕЛИ на момичето са търсили точно на това място - те два дни са обикаляли навсякъде. И по тази причина се съмняват.Иначе си прав за полицаите, но и да са гледали отгоре - отгоре - все пак това е ЧОВЕК. Не е да кажеш оръжие или нещо малко.Абе не знам. Каквото и да е - важното е родителите да повярват, че са хванали убиеца. Защото иначе - няма хората да имат покой. А това е ужас!
91
1
 
7
 
! Отговори
СПАЙК преди 9 години
Абе не знам дали това мом4е е убиеца,ама оня Цветанчо от КТБ-ТО,тоя уби един цял народ,кво ще кажете по този случай
90
0
 
3
 
! Отговори
Ето как! преди 9 години
А освен това ще прибавя, че изчезнал човек не значи автоматично убит човек, за да се търси със сигурност труп. В последните две години имаше много случаи на ученички избягали от семействата си, открити и върнати след това или сами се завърнали. През 90-те години много жени бяха отвличани и принуждавани да проституират на запад. Когато изчезне някоя жена полицаите не си дават никакъв зор. Има много оплаквания на роднини. Казвали, ами тя ще се върне, къде ще иде!
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки уважаващ себе си адвокат ще направи на пух и прах обвинението.Остър и *** предмет,убита с *** но те разбраха,че предмета е и остър и хоп познаха брадва,е брадва ама още не са я извадили щот нивото на реката се покачва,е ще я извадят някой ден,когато самоубият тва *** ще излезе и брадвата и други улики ще излязат ама на самоуби се гада му,и пак ще питаме,КОЙ,КОЙ,КОЙ НЕ ГО ОПАЗАИ.Как може да обявиш някого за мъртъв преди да си намерел трупа ??????????? АЛО ,ЧЕНГЕЛИТЕ ИЗЛАГАТЕ СЕ
88
0
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
"Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е влязла в сила, защото той се е укрил." __Четете малко какво пишете, бива ли така?
87
2
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Ушевите са ужасни. Имам чувство, че с конкурс са ги подбрали.
86
1
 
10
 
! Отговори
Ето как! преди 9 години
Вие наистина ли вярвате, че ченгетата сериозно са претърсвали? Или само да отбият номера?Задавам ви въпрос. Тоя мъж(обвинения) бил обявен за издирване за да излежи предишната си присъда. Тези същите ченгета, които са претърсвали, те същите би трябвало да го арестуват още преди месец-два. Те и него са "търсели" по същия начин. От някое кафене! Та значи както са "търсели" тоя Илиян преди, по същия начин са "търсели" и сега тялото на убитата. Някой от вас сериозно ли смята,че са търсели наистина?
85
1
 
8
 
! Отговори
Ето как! преди 9 години
днес.бг:"Родителите изразяват и съмнение, че именно Илиян е убиецът на Вероника. На същото мнение са и много от хората в района. Те задават въпроса как така след три дни претърсване не бе открито тялото на момичето в бистра вода, а на четвъртия ден трупът се появи."КАК ТАКА ЛИ? МНОГО ПРОСТО! Както я свършиха и в Лясковец! По същия начин, с пълна безотговорност и мързел! Вие наистина ли вярвате, че ченгеттата сериозно, ама много сериозно са претърсвали? Или само да отбият номера?
84
3
 
9
 
! Отговори
емо преди 9 години
Абе къде са онея пиявици от Българския Хелзинкски комитет да отидат да обяснят на майката и бащата на Вероника защо си отиде момичето им...
83
0
 
3
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Да ѝ е честито на новата министърка :D.Светла памет на милото дете ;(.
82
0
 
5
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
УБАВЕЦ !