Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража

Илиян Здравков се оплака, че е бит и подложен на тормоз
9 мар 2015 12:51,
201
Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража
Снимка: архив Impact Press Group

Илиян Здравков, който беше задържан за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново, се съгласи да му бъде постановена мярка „задържане под стража“. Това стана по време на заседание на Окръжния съд в старата столица.

Още по темата
Магистратите решиха да го оставят в ареста.

Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Днес пред съда обвиненият за убийство обясни, че не се е укривал. На излизане от залата пък попита: "Приличам ли на убиец?". Здравков се оплака и че е бит и подложен на тормоз. "Тормози ме Йоско от Горна Оряховица", каза обвиняемият, цитиран от "Фокус".

Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов потвърди пред съда, че разследването прави обосновано предположение, че именно Илиян е убиецът. Той е обвинен и в грабеж. При първия разпит убиецът признал, че е откраднал 80 лева.

По време на заседанието прокуратурата предостави и веществени доказателства, които уличават Здравков. Според разследващите обвиняемият може да направи опит да се укрие.

Пред съда Цани Попов припомни, че хванатият за убийството на Вероника е задържан вече общо 6 пъти и въпреки това продължава да извършва престъпления. Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е влязла в сила, защото той се е укрил. Здравков не се намирал на адрес по местоживеене в Полски Тръмбеш.

Здравков може да получи от 15 г. до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
6
 
! Отговори
www преди 9 години
До ВъпросАко това се окаже лош сценарий, най-вероятно оставки няма да има или ще има, но с клизма, както при главсеци и дансаджии напоследък.Най-лошото обаче при една такава ситуация е, че вероятно ще има още трупове на невинни млади жени.
80
1
 
18
 
! Отговори
надя преди 9 години
Нещо не се връзват "фактите"
79
3
 
4
 
! Отговори
до 112 преди 9 години
А по въпросът за настоящото убийство, доколко може да си сигурен, г-н умнико? Сигурно си работил в следствието със сериозна практика...
78
1
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Нямам идея ако всичко това се окаже лош сценарий, от къде трябва да започнат оставките...
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гнилото, *** е, чеима 6 присъди (измежду тях и за убийство), т.е. абсолютен рецидивист и животно, а се разкарва на свобова и продължава да убива, като сега можело да получи от 15 г. до 20 г.
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има нещо гнило в цялата работа.
75
1
 
8
 
! Отговори
8000 преди 9 години
До Анонимен 104Искам да ме убедят, че наистина СЪЩЕСТВУВА такъв запис.Аз искам да се види часът и деня на тегленето. Ако е вярно, че всичко се случва за минути / убийството, пътуването и тегленето / е малка вероятността да е друг човек. Съгласи се, че ЧАСЪТ на тегленето е от огромно значение. Дори и ТОЗИ конкретно да не е убиецът, ако той е теглил, значи УБИЕЦЪТ е пътувал до мястото на банкомата, за да има ТОЙ картата.
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На убийците не им пише на челото, че са убийци. Не знам този дали е убиеца й, но да не намерят труп три дни е странно. или не е бил там в реката три дни или полицейските кучета имат повредени нослета
73
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя като го гледам, само един по сериозен шамар му трябва и може да признае даже, че той е убил и Немцов. Има доста въпросителни по случая. Отдавам го на некомпетентността на медиите, че пишат каквото чуят от клюките. Дано само истинският убиец не се разхожда между нас........
72
1
 
22
 
! Отговори
L преди 9 години
Веднага да го самоубият! Има вероятност да проговори, даже вече се опитва.....Кой е тоя Йоско от Горна?
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В крайна сметка оръжието намерено ли е или не ! Първо писахте, че било намерено , но май се оказва, че все още не е ! Без оръжието все едно нищо не е свършено. при все че той казва къде го е изхвърлил.
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо е тръгнал ,,уж'' да си търси работа и то с тесла. При положение ,че не е работил никъде до сега. А се е изхранвал с такива измами .
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали е бил на гарата и чакал влака ? Как ще попадне кредитната карта в неговите ръце ? Помислете малко!
68
2
 
10
 
! Отговори
някой преди 9 години
Добре, до кога ще се хрантутят тия? За какво доживотна, като е признал - направо разстрел като в китай и да не тежи на и без това умрялата икономика. Пари няма за пенсии, те ще го хранят тоя . Или може по-интересно и печелившо - ако дръг затворник го убие в затвора, който не е убиец, да му намалят присъдата.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бях аз! Едноръкият беше!
66
2
 
12
 
! Отговори
Житан преди 9 години
Какво повече искат съдийте за да го пратят до живот без право на помилване ? Може би убиеца да напише и подпише собственоръчно декларация , че той е убил момичето и го е хвърлил в реката, а и нотариус да я завери....Басссси правораздаването,басссси съдебната система !!!!
65
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 9 години
"Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е влязла в сила, защото той се е укрил."Изречението е неуспоримо. Ба... големите ръки чуек!
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колебливи мнения но нали е заснет при тегленето на парите а и картата е била на жертвата!
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
istoriata s kartata e fetish. ia kolko bandiugi kradat karti, namirat karti ili falsificirat kart, ama tegliat po iaki hiliadarki. toia za da iztegli i dva leva treba da znae koda...da go dadat na rodninite na momi4eto i edna pa4ka hartis s teste molivi- toia vsi4ko ste si napise a ako nemoje da pise ste go nau4at. s boi vsi4ko se opravia, popravia i postiga! boi-boi i boi 4ak sled tova kiutek-kiutek i kiutek, sled koeto pak boi-boi i boi .. i teka natatika
62
3
 
16
 
! Отговори
:) преди 9 години
Странно как с 80 лева в джоба не би си хванал такси за 3 лева до центъра на града, май хванаха някой куку, който ще изкупи вината.