Сидеров и Сие си сръбвали по време на скандала в самолета

Свидетели по процеса срещу депутата отнесоха днес глоби
153
Сидеров и Сие си сръбвали по време на скандала в самолета
Снимка: Булфото, архив

Софийският градски съд глоби няколко свидетели по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Причината - неявяването им в съдебната зала днес, макар да са редовно призовани.

Заради второ поред неявяване санкция беше наложена и на Димитър Бахнев, участвал в инцидента със Сидеров, съобщи БТА.

Още по темата

Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на граничен полицай по време на инцидент на летище "Варна". Тогава възникна скандал на борда на самолет между депутати от "Атака" и френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Стюардесата Лили Котева разказа как по време на полета забелязала, че има проблем на борда, както и че нейна колежка вече била отишла при Сидеров, който се изправил на пътеката между двата реда седалки и ръкомахал. Говорел и на висок тон.

Колежката на Котева й разказала, че Сидеров искал паспорта на стоящата до него пътничка, в случая френски дипломат. Лидерът на "Атака" обяснявал, че има правомощия да иска паспорта на спътничката си, защото имал опасение, че може да е терористка. Причината - говорела няколко езика.

Наложило се капитанът на полета да се разпореди Сидеров да върне паспорта на пътничката, след което двамата вече не пътували близо един до друг.

Лили Котева разказа пред съда, че докато поднасяли безалкохолни напитки на борда, всички от групата на Сидеров поискали кока-кола и допълнително по една празна чаша. А малко по-късно стюардесата видяла в краката им празна бутилка от алкохол, която приличала на уиски.

Адвокатите на Сидеров попитаха как се е озовала тази бутилка на борда, след като от съображения за сигурност не се разрешава на пътници да носят течности. Котева обясни, че е възможно да се пазарува от магазините на летището, които се намират след рентгените за проверка на пътниците.

Друг свидетел - Юри Стоименов, първоначално заяви, че на борда не се било случило нещо много обезпокоително. В показанията си пред разследващите обаче, които бяха прочетени в съдебната зала, стана ясно, че Стоименов е видял, че на борда на самолета има известно напрежение и Сидеров искал паспорта на френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Конфликтната ситуация продължила след слизането на всички от самолета, когато в автобус на летището във Варна един от пътниците казал на Сидеров, че е простак. Тогава цялата група на "Атака" се събрала около младежа, дошла и гранична полиция. Наложило се мъжът да бъде изведен от автобуса.

Волен Сидеров и днес се възползва от правото, което законът му дава, и не присъства в съдебната зала. Следващото заседание по делото е на 11 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
1
 
! Отговори
до 84 от славянин преди 8 години
Абе то и вие ''демократчетата'' постоянно ни погребвате пък ние все сме си живи и в парламента! Факт!
69
2
 
1
 
! Отговори
славянин преди 8 години
!!!???
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДЕМОКРАТЕй к...т, да не ти спукат някъде демократския цвайтер!
67
11
 
6
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 8 години
ЗА ИЗМЯНА В СЛУЖБА НА ВРАЖЕСКА РУСИЯ КОГА ЩЕ ГО СЪДЯТ
66
4
 
11
 
! Отговори
Я сега кажи преди 8 години
До Анонимен 84Кой да взимаме на сериозно, бе ***? Боко ли, Вальо ли, Цоко и, Цецка ли , Баека ли, Серго ли, Местан ли , Миков ли, Пръмова ли, Рамаданчо ли, Костов ли и всички останали ***, протестъри и наркомани, пияници и безделници , дето опикаха площадите преди една година???
65
8
 
10
 
! Отговори
А?????????????? преди 8 години
До аз съм българчеА не те ли е срам, че Боко и компания се пишат американци, евреи и турци????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
64
12
 
14
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Това, че Сидеров е невменяем психически и е активно хулиганстващ е видно от всичките му прояви. По лошото е, че той е основният проводник на путиновата хибридна война срещу България. След като, като главен(!) редактор на вестник "Демокрация" пишеше громящи статии срещу съветският окупатор (смазващия материал срещу паметника на "Съветския войн"), сега той е на 180 градуса и лиже в захлас зад**ка на Путин!? Що за морал, що за почтеност? Очевидно е много, много добре платен...
63
11
 
15
 
! Отговори
аз съм българче преди 8 години
Мен ме е срам че Сидеров се пише българин.
62
11
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Затова е Атака, за да атакува всички и цялата държава. Какво може да прави един псхопат като Болен Сидеров освен да атакува всички и всичко. Той е един психично болен като Хитлер, но разликата е тази, че Хитлер работи за държавата си, докато Волен работи за Русия и Турция.
61
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всякакви епитети могат да му лепят , защото е неудобен за много неща и за много хора , а е неудобен , защото само той се стреми към правдивото казване на нещата.Но фалшив , лицемерен , измамен , крадлив , алчен , и всички подобни психологически епитети , явно важат за всички останали , но на Атака и Сидеров немогат да се препишат.
60
3
 
13
 
! Отговори
до 72 от славянин преди 8 години
Интересно тогава защо по време на управление на ГРОБ самоубийствата растат в пъти!?
59
8
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Аз ДАВАЙ ВОЛЕ НЕ ИСТИНАТА Е С ТЕБЕ С ТЕБЕ СА И 3 000 000 МИСЛЕЩИ ЗА РОДИНАТА БЬЛГАРИ
58
5
 
2
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 8 години
Ами има си анкети за влиянието на различните политици в България намери ги, чети ги и ще проличи!
57
6
 
5
 
! Отговори
до 67 от славянин преди 8 години
Абе наистина друго си е някой възпитан и с изтънчени хомо обноски като П..ероско да ''прославя'' България!
56
13
 
11
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Плюенето по Сидеров го прави все по-силен и влиятелен! Факт!
55
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжи, лъжи, лъжи! Не вярвам на лъжи!Обаче Халваджиян също ще го отнесе! Волен вече осъди Трифонов и Валери! Това дело срещу Сидеров е загубено!
54
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соросоидчета не се пънета, нямате вече шанс! Скоро ще ви управлява АТАКА!
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А госпожица Котева дали знае откъде точно минават пътниците, за да се качат на маршрутката София - Бургас през Варна?
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГражданинА зе теб кой е гордостта на България, бе *** мухлев??????
51
9
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Тоя хулиганстващ депутат докога ще срами България ? Всички го змнаем как дежурно лъже и обвинява всеки цвъв всичко,само българските съдии и магистрати му вярват ?! Закъде сме с тая съдебва система ?! Няма да се очудя,ако накрая накарат свидетелствувалите срещу него и казали истината да бъдат осъдени да му "измият имиджа " с по няколко хилядарки - ха-ха-ха! Нагъл,нахален,продажен и злословещ Сидеров - това му е същността ! Срам и позор за България!