След МВР гафа – джигитът убиец в ареста

Той премаза и уби пешеходец със 100 км/ч в Пловдив
20 авг 2015 14:00,
23
След МВР гафа – джигитът убиец в ареста
Милан Дивеков в съда. Снимка: Dnes.bg

Пловдивският апелативен съд смени мярката за неотклонение на 24-годишният Милан Дивеков от "домашен арест" на "задържане под стража".

До момента той бе под домашен арест и с обвинение, че е помел възрастен мъж на осветена пешеходна пътека в Пловдив.

Мотивът за днешното решение на магистратите е, че Дивеков може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Още по темата

"Доволен съм, вярвам в справедливостта", заяви пред Dnes.bg синът на убития пешеходец Димитър Димитров - Йордан Димитров. 

Той настоява за сурово наказание за шофьора, погубил баща му, който оставя съпруга 100% инвалид.

"Съдът намери, че доказателствата по делото категорично позволяват да се направи обосновано предположение, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка, както и че има опасност да повлияе на показанията на свидетели за важни обстоятелства. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване", се казва още в мотивите на магистратите.

По време на разпита Милан заяви, че след като полицаите обработили произшествието, са го изпратили да си почива и са му казали на другия ден да се яви пред КАТ.

Той каза също така, че съжалява за случилото се.

Полицията вече е разпитала няколко свидетели, които са дали показания срещу шофьора.

Скандалът се разрасна, след като вчера главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, от което стана ясно, че има сериозни пропуски в разследването и че върху подсъдимия е сложен полицейски чадър. Това доведе и до оставката на шефа на полицията в Пловдив Пламен Узунов.

До момента вътрешното министерство е образувало дисциплинарно производство срещу разследващия полицай. А по случая с полицейския гаф са разпитани 43-ма служители на полицията в Пловдив.

Очаква се в 14 часа главният секретар на МВР Георги Костов да представи новия директор на полицията в Пловдив – това е досегашният шеф на дирекцията в Благоевград Христо Разсолков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KOI POLIZAI SHTE BADAT NAKAZANI I SHTE PODADE OSTAVKA BACVAROVA.
20
0
 
3
 
! Отговори
Ние ги хващаме, те.. преди 8 години
Кого хващате бе оставяте убиец да си спи в къщи по живо по здраво! Продажни некадърници!
19
0
 
6
 
! Отговори
Друг път! преди 8 години
За някои е МВР гаф, аз си мисля че е съучастие в престъпление и опит за прикриването му.Няма друго обяснение за подобна зловеща некомпетентност.
18
0
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
И ние помним това красиво варненско село, и прокуратурата го помни! Но си трае и чака да мине давностния срок! НЕ СЕ МЕСЕТЕ В РАБОТАТА НА ПРОКУРАТУРАТА !
17
0
 
25
 
! Отговори
МВР престъпници преди 8 години
А за Игнатиево и полицейския чадър над джебчиите там забравихте ли вече?
16
0
 
14
 
! Отговори
malart преди 8 години
Лечението на подобни случаи е и граждански иск и дело срещу извършителя за обезщетение. Поне 100-хиляди в случая. Ако има повече такива спечелени дела и реално извършителя да се раздели с такива пари илиимущество, нещата може да изглеждат по различен начин. Самият затвор е добро стряскащо средство, но ако бръкнеш и в джоба на умствено изостаналите - тогава ще помнят.
15
0
 
1
 
! Отговори
съдебна практика преди 8 години
Според трайната съдебна практика и теорията по НК, ако само управляваш кола пил над 1, 2 промила, деянието е умишлено престъпление. Но ако си убил някого при ПТП и се окаже че си пил /над 0,5 промила/ без да си искал да убиеш, то престъплението си остава непредпазливо, тъй като към съставомерната последица - смърт на човек, вината не е била умишлена. Същото е и ако е причинена средна или тежка телесна повреда или значителни имуществени щети от пиян шофьор. Такова ни е законодателството.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предумишлено и непредумишлено престъпление са две различни неща!!!!В конкретния случай престъплението е непредумишлено към предумишлено!И все пак този не е като онзи дето беше пил и влезна с колата във спирката та изпопремаза вся и всьо дето чакаше там :D
13
6
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 години
Няма ли двоен стандарт - при всяко непредпазливо ПТП ли се постановява задържане под стража? Спомнете си 10 годишното момиче, което бе прегазено на сватбата на сестра си - неговия убиец задържан ли е под стража? Особено като се има предвид, че за такива случаи рядко се постановява ефективно наказание от съда.
12
3
 
28
 
! Отговори
Смешник преди 8 години
Ако караш с 50 колкото е разрешено няма да убиеш никого но като карат със 100 естествено че времето за реагиране намалява а спирачният път разсте.Така че затвор за *** каращи с над 50 в града
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилата за движение и правилника определят къде с колко може да се кара!!!Не е спазил правилата първо и второ като се има на предвид колко свидетели има значи говорим за оживено място където шофьора трябва да се съобразява!!!Е ТОЙ НЕ Е ИСКАЛ ДА СПАЗВА ПРАВИЛАТА ПИСНАЛО МУ Е :D ЛОШОТО Е, ЧЕ СЕГА ПРЕСТОЯ В АРЕСТА ЩЕ МУ ГО ПРИСПАДНАТ ОТ ПРИСЪДАТА КОЯТО БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ПОНЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩОТО СЕ Е И ОПИТАЛ ДА ИЗБЯГА ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ТА СА ГО ВАДИЛИ СЪС СИЛА ОТ КОЛАТА МУ!
10
1
 
20
 
! Отговори
най... преди 8 години
Най-вероятно баща му е полицай... иначе нямаше да кара 10 годишна Алфа а някой тузарски джип...
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До поне"Някъв дъртак" ?!?!? Ако това беше баща ти едва ли щеше да говориш така!
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР си търси изкупителна жертва...на всеки може да се случи да блъсне някой, но не всеки го осъзнава!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сакън да не вземете да уволните ченгето и да му артисат 20 заплати сега.
6
55
 
2
 
! Отговори
поне преди 8 години
Убил е некакав дъртак на 66 години но можеше да премаже едно детенце!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не съм още шофьор, но принципно разрешено ли е в града да се кара с над 100 километра в час?
4
2
 
42
 
! Отговори
Ветко BOSS преди 8 години
Крайно време е да кажете на народа, на кого е синче е тоя престъпник. Хората искат да знаят защо цялата пловдивска полиция работи, за да го отърве от отговорност.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KOGA SHTE RAZBERE KOI E ZAKRILIAL UBIEZA I SHTE VLEZE LI V ZATVORA.
2
0
 
50
 
! Отговори
eти преди 8 години
Ама сега и полицайте дето са го пратили в къщи да си "почине" с него на пангара като съучастници. Знам че няма да стане и ще отнесат едно мъмрене /и то ако много се разсмърди работата/ ама е хубаво човек да помечтае за малко справедливост.