Таксиджията, ударил полицай, на свобода

Софийският градски съд го пусна срещу 500 лева гаранция
18
Таксиджията, ударил полицай, на свобода
Снимка: Кадър bTV

Таксиметровият шофьор Борис Тасев, който удари пътен полицай на метри от Народното събрание, излиза от ареста срещу 500 лева.

Още по темата

Окончателното решение на Софийския градски съд отмени определението на Софийския районен съд, с което на Тасев беше наложена най-тежката мярка за неотклонение - арест.

Според градските магистрати, по делото са събрани достатъчно доказателства, че таксиметровият шофьор е нанесъл лека телесна повреда на пътния полицай, предаде БНР.

Тримата съдии обаче не се съгласиха, че това, че преди години Тасев е бил осъден за убийство в състояние на афект, го прави личност с по-висока обществена опасност, тъй като след изтичане на законовия срок, мъжът е бил реабилитиран, а присъдата заличена от свиделството му за съдимост.

Очаква се още днес Борис Тасев  да напусне ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Пак много го държаха. Ако беше набил жена примерно, щяха да го пуснат след предупреждение - стига да е в границите на лека телесна. За жалост дърважавата за лека телесна и дреме за хората, прокуратурата се задейства поне за средна ..., а иначе лека значи ходене по мъките с тъжби и прочие - пълна порнография.
13
3
 
2
 
! Отговори
сър Пичук преди 8 години
Мен пък не ми е жал за милиционерите!Като биеха хора по площадите им беше добре, като пазеха парламента от народната любов, пак им беше добре. Еми да го дyxaт!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общо взето, трепе човек, лежи някоя година в затвора, изтича някакъв срок, и си нов, почтен човек. Няма нищо, че семейство е почернено за цял живот.Тоя не трябва да излиза от затвора.А може би съм иска да влезе, че халката пак му е утесняла.
11
3
 
2
 
! Отговори
колега преди 8 години
Браво колегата ха да видим пак ще ти се отварят ли ченгелите по пияците,лека доходна и безаварийна
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше влязъл в НАТФИЗ и беше говорил с портиера прошка нямаше да има. Заснемането на дилъри на дрога, контрабанда на цигари както и сигнализирането на тел. 112 пък е утежняващо вината обстоятелство което прави престъплението с висока степен на обществена опасност.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е убил човек, но след изтичане на " законния срок " е реабилитиран и заличено престъплението !Вярно ли това е законът в България !Кой ги прави тези закони ?
8
0
 
11
 
! Отговори
www преди 8 години
Редно е да се припомни, че въпросният таксиджия е бивш полицай! А такива виновни няма за каквото и да е. Е, степали се нещо с колегата... какво толкова. Ето ти пет стотака на тезгяха и незнайно колко под тезгяха и си на свобода ;)
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на едно друго място за нападение над полицай има 2 варианта1. да правят помен на нападателят.2. директно по бързата процедура в затвора.като взимаме неща от запада да вземем малко хубави стига с тези гаври...
6
0
 
11
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Защо не? Няма такава държава.
5
3
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Важното е че е гласувал за ГЕРБ.
4
0
 
10
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Жалост се лее навред.Аз ако съм ушев, напускам и т'ва е .Това си е подигравка ,бре. Ами ако полицаят го бше убил после тоз бакшиш в състояние на афект тогава ?? Полциая доживот. Ей т'ва не горазбирам.
3
0
 
16
 
! Отговори
Борисчо преди 8 години
Ами да - човека е с чисто минало! Ще го пуснат! Е... извършил е там едно убийство ама какво толкова....
2
1
 
15
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Аш колсун, Булгарстан!
1
1
 
17
 
! Отговори
Любо преди 8 години
Терминал 2