Жена осъди Шумен заради счупена плочка

Общината ще трябва да плати на Данка 15 000 лева
22 дек 2015 09:37,
12
Жена осъди Шумен заради счупена плочка
Снимка: Нова тв

Жена осъди общината в Шумен за 15 000 лева, защото паднала в центъра на града. След инцидента 57-годишната Данка Доброволска е с избити предни зъби и фрактура на ръката.

В злополучния ден Данка тръгва към Бюрото по труда, но обувката й попада в една от разбитите плочки на центъра.

"Бях с мокасини с токче и то се закачи леко, пристъпих и се спънах. Следващото, което помня, че видях, явно съм изгубила съзнание за няколко секунди, защото някой ме вдигна, но при вдигането си видях единия зъб, а другият къде е бил, не знам, защото два зъба са изхвърчали”, разказва Данка Доброволска пред Нова тв. 

Ръката на жената е счупена лошо, коляното й е силно натъртено, а очилата – потрошени.

"Издрана, в кръв, част от рамката се беше счупила, беше ми се забила в лицето, бях като на бойно поле! Счупих лявата ръка, за щастие. До скоро беше надута, не мога да държа с нея нищо, в отпуснато положение примерно мога да държа торбичка с едно кисело мляко, повече не може", добавя Данка.

Според решението на Районния съд, Община Шумен трябва да плати на Данка 15 000 лв. обезщетение. Съдът е признал и 699 лв. разходи за медикаменти, а администрацията дължи още 1825 лв. разноски по делото.

"Ще си направя зъбите, защото само там ми трябват десетина хиляди. Само като им се усмихна и мога да работя в магазин за атрибути на ужасите или във филм за вампири", шегува се Данка.

Година след злощастния инцидент нищо в центъра на Шумен не се е променило. Плочките са си все така разбити, хората все така се спъват. За разбития център, който не е ремонтиран повече от 35 години, се ядосват и младите шуменци.

"В момента извършваме частични ремонти както по централната част на града, така и в кварталите. Но нали разбирате, че ние сме от един месец – такива са проблемите и с осветлението на града, такива са проблемите с всички читалища по селата", обяснява кметът на Община Шумен Любомир Христов.

Иначе за центъра имало проект, направен от предната администрация.

"Проектът е доникъде, мъчим се да го довършим, за да може да бъде реализиран, като цяло да бъде променена настилката в града на централната част", добавя кметът.

"Да оправят поне центъра, защото аз нито съм първата, нито ще бъда последната. Много хора пострадаха – кой със счупени кости, кой с разбито лице, кой с ожулени колене, много хора пострадаха", казва още Данка Доброволска.

От общината засега не уточняват срок за ремонт на центъра, нито дали ще обжалват решението на съда за обезщетението на Данка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
Varg, толкова ли ниско падна!? Ми вероятно е доказала чрез свидетели... И може да си ходи както иска обута; възрастта й няма никаква връзка. И в крайна сметка общината има задължения, както и всички ние. А логическата последователност на съжденията ти, стигаща до гениалния извод, че такива като нея не са се оженили по любов, е покъртителна!
8
2
 
10
 
! Отговори
до 7 varg преди 8 години
Заради Вашето мислене сме на такова положение. Общината трябва да си върши работата, в интерес на всички граждани. А иначе смесвате много различни неща, типично по български.Виж Българина от Германия как е свикнал на други порядки.
7
1
 
8
 
! Отговори
Гришнахт преди 8 години
До vargСульо, научи се да пишеш грамотно на български. Атакаджиите, всичките сте неграмотни и доста глупави. Ето, ти например, вместо да се шляеш по цял ден, може да се хванеш на работа и да облагородяваш града си. Защото от лентяи няма полза.
6
1
 
8
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Така е в Германия от край време, аз съм тук от 35 години. Обезщетения в този и по-голям размер се плащат и при инциденти на заледени тротоари, падащи ледени висулки от тераси и покриви и т.н. Затова всеки тук си има застраховка Гражданска Отговорност, не само за лек автомобил, но и лична, в случай на инцидент пред неговата къща или в двора му, на стълбището и др. подобни.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя хубаво е осъдила, така трябва. Ама 10 хил. за 2 зъба у нас е нереално висока цена. В най-добрите ни клиники примерно един имплант е 2 хилки общо с всичко. Не вярвам "със зъби на клиента" да е по-скъпо.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София в квартал "Кръстова вада" като живеех и кати тръгнех вечер или нощем по бул. Черни връх в отсечката между кв. "Хладилника" и "Околовръстното" беше пълно с дупки. Липсваха капаци на шахти цяло чудо е, че там някой не се е претрепал.
3
1
 
28
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Съд до дупка! Само така се оправят нещата в правовите държави. Само където нито сме правова, нито сме държава! Иначе си плащаме данъците - нали?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, само така.
1
2
 
14
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Варг да не пише само тука ами да ходи да смени плочките в града