"Батката" от магистралата – тайно под "домашен арест"

Съдът е заседавал снощи въпреки предварителната информация
5 авг 2016 11:30,
177
"Батката"  от магистралата – тайно под "домашен арест"
Снимка: Кадър Youtube

Ангел Радичев, който заплаши с "Ще те убия от бой" шофьор на пътнически автобус на магистрала "Тракия" във вторник, е пуснат тайно под "домашен арест".

В противоречие с предварителната информация, че днес Районна прокуратура в Карнобат ще внесе искане пред съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съдът е заседавал снощи около 18 ч., пише "24 часа".

Още по темата

За това не била уведомена нито една медия, въпреки подчертания интерес и многобройните разговори на журналисти с прокуратурата.

Искането на наблюдаващия прокурор Щилияна Петкова е внесено в съда в края на работното време и районните магистрати са насрочили заседанието веднага, което е необичайна практика. Говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова заяви, че е научила постфактум за заседанието.

Пускането на Ангел Радичев под "домашен арест" съвпада с друг съдебен скандал от последните дни – изчезването на турчина Фарук Бекташ. Гастербайтерът, който уби семейство мотористи на пътя край Драгоман, бе пуснат под "домашен арест" и се укри от правосъдието.

Отношението на държавното обвинение към "батката" от магистрала "Тракия" още от началото бе колебливо. Часове след инцидента прокуратурата обвини Радичев и постанови задържане. Официалното становище на обвинението до края на работното време в сряда бе, че разследването за хулиганство на този етап се води срещу "неизвестен извършител", а обвинение ще бъде повдигнато след събирането на доказателства.

Прокуратурата обяви това на фона на наличието на видео, снимано от съобразителен пътник в автобуса, на който ясно се вижда и чува как се държи Радичев.

Малко преди изтичане на срока за задържане Ангел бе изведен с белезници от сградата на Пето РПУ в Бургас, където се намира полицейският арест, набързо вкаран в патрулка и отведен в Областната дирекция на МВР.

Едва около 19 ч. в сряда стана ясно, че наблюдаващата прокурорка от Карнобат е преосмислила решението си, ще повдигне обвинение на Радичев и ще удължи ареста му до 72 часа. Първоначално Радичев е бил разпитан само като свидетел, а малко след 21 ч., в присъствието на адвоката Събин Дучев той е дал обяснение и като обвиняем.

Шофьорът е разказал подробно своята версия за случилото се на пътя.

"На клиента ми е повдигнато обвинение за едро хулиганство, очаквам да бъда информиран дали прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", заяви адвокат Дучев.

За едро хулиганство законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 г.

Все още никой не може да каже дали прокуратурата ще протестира домашния арест. При евентуален протест Радичев трябва да бъде докаран в съда в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На взички е ясно, че в България МВР, съда прокуратурата и другите мафиотски структури в мутренската държава на Боко Тиквата са за да се чустват престъпниците по-спокойни като извършват престъпления. Един вид МВР да им помага на място да не се притесняват и разните там мирни граждани да не им пречат, а ако гражданите вземат да вдигат патардия, да ги хване МВР , да ги заведе в съда и там да им помогнат да избягат на спокойствие и пак да си вършат престъпления.
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Ганьовски работи.
154
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този потник, известен като батката е пич и няма да стои в ареста повече, отколкото трябва. Интересно бащата на батка, който трябва да е чичката с колко е стимулирал прокурорката, защото адвокатът на батка беше убеден, че в петък ще се гледа мярката!
153
1
 
4
 
! Отговори
ПИНО4ЕТ преди 7 години
до шоп тв...малоумникооо има закони които трябва да се спазват никои не ти е виновен че ти караш с1000км ..записано е виновен е КОИТО Е БИЛ ОТЗАД. НЕ СПАЗВАНЕ НА ДИСТАНЦИЯ .всичко друго е далавера съдии прокурори адвокати и т.н.
152
2
 
1
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Изпуснал съм да отбележа, че в Ротердам S 8цата беше с БГ регистрация...
151
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МенИ за да споделя моя опит значи при мен в Копенгахаген където живея имаше същия случай със S 8цата, само че от колата слезе не 150 колограмова горила ами цяла 200 килограмова горила.
150
2
 
5
 
! Отговори
Io преди 7 години
Незнам защо обсъждате правилника за движение, като никой от вас не знае какво е станало. Тука се обсъжда поведението на Адидаса :д 90те
149
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече стана ясно, че само мутри и подобни на тях неграмотници използват термина "батки" и даже не знаят какво точно означава.Мутрите - спорно е кой ги създаде, аз бих казал,че ги създадоха демократите, за да държат народа наплашен и да не се противи на демократите, докато те ни грабят. В случая, този с мерцедеса не знам какъв е, дали е мутра или не е, но така би се държал почти всеки изваден извън релси от засичане от автобус на магистралата.
148
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БГ.е пълно с мутри.Мутри ни оправляват мутри ни рекетират ,мутри ни бият ,или както се казва мутренска държава.Създаде ги СДС начело с др.Желю Желев и БСП начело с видни другари комунисти.
147
4
 
15
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Един пример от мен, за да покажа че само в БГ батките се държат така. В Ротердам станах свидетел как трамвай удари S 8ца, коята правеше обратен на релсите. От колата естествено слезе 150кг горила, застана до колата и чакаше чинно да дойдат полицаите. Една дума не каза, камо ли да заплашва с побой. А ако беше в БГ..... не ми се мисли. S 8цата беше сгъната на две....
146
1
 
5
 
! Отговори
До 159 преди 7 години
Който няма аргументи, в случая не може да отговори, започва с обиди.Е, няма да сляза до нивото ти.
145
5
 
0
 
! Отговори
до 148 преди 7 години
Виждам, че много се доближаваш до африкански н.... от Нигер, например.Успех и продължавай да се бориш (биеш) по пътищата на Родината...
144
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
В този случай и двамата шофьори са в нарушение.
143
0
 
5
 
! Отговори
До 155 преди 7 години
Така е - всички селски правила, че който е по-голям е с предимство, са спазени.
142
3
 
5
 
! Отговори
До 154 преди 7 години
Твоят случай може би е различен. Тук шофьора на автобуса вижда, че мерцедеса идва, но въпреки това започва изпреварване, което налага на мерцедеса да набива спирачки. Твоят случай е въпрос на преценка. Примерно движиш се с 100 км/час, но застигаш двата тира движещи се с 90 км/час. Не ти се чака зад тях да се източи лявата лента и тръгва да ги изпреварваш, а може би е трябвало да изчакаш.
141
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименШофьорът на автобуса е спазил всички правила за изпреварване.
140
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време един искаше да ме пребива, защото не съм му направила веднага път, като ми светкаше отзаде. Не му освободих ВЕДНАГА лявата лента, защото беше рисковано да се набутвам между тирове и като ги изпреварих се прибрах в дясно. За мой късмет бях качила две яки момчета спортистчета по около 2 метра и *** се отказа да ме бие. Момчетата бяха кротки и възпитани деца, едното учеше в СМГ и беше дете на моя колежка. И по-скоро биха извикали полиция, отколкото да го набият.
139
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нужно да се движиш с над 140 км/час по магистралата, за да те засече някой "по-голям" автобус или камион. Това е ежедневие и се случва, защото КАТ в България не работи.
138
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шофьорът на автобуса не е спазил правилата при изпреварване, записани в Закона - член 42, ал.1, точка 1.
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчоАвтобуса е изпреварвал напълно по правилата и не е правил никакви рисковани маневри.