"Батката" от магистралата – тайно под "домашен арест"

Съдът е заседавал снощи въпреки предварителната информация
5 авг 2016 11:30,
177
"Батката"  от магистралата – тайно под "домашен арест"
Снимка: Кадър Youtube

Ангел Радичев, който заплаши с "Ще те убия от бой" шофьор на пътнически автобус на магистрала "Тракия" във вторник, е пуснат тайно под "домашен арест".

В противоречие с предварителната информация, че днес Районна прокуратура в Карнобат ще внесе искане пред съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съдът е заседавал снощи около 18 ч., пише "24 часа".

Още по темата

За това не била уведомена нито една медия, въпреки подчертания интерес и многобройните разговори на журналисти с прокуратурата.

Искането на наблюдаващия прокурор Щилияна Петкова е внесено в съда в края на работното време и районните магистрати са насрочили заседанието веднага, което е необичайна практика. Говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова заяви, че е научила постфактум за заседанието.

Пускането на Ангел Радичев под "домашен арест" съвпада с друг съдебен скандал от последните дни – изчезването на турчина Фарук Бекташ. Гастербайтерът, който уби семейство мотористи на пътя край Драгоман, бе пуснат под "домашен арест" и се укри от правосъдието.

Отношението на държавното обвинение към "батката" от магистрала "Тракия" още от началото бе колебливо. Часове след инцидента прокуратурата обвини Радичев и постанови задържане. Официалното становище на обвинението до края на работното време в сряда бе, че разследването за хулиганство на този етап се води срещу "неизвестен извършител", а обвинение ще бъде повдигнато след събирането на доказателства.

Прокуратурата обяви това на фона на наличието на видео, снимано от съобразителен пътник в автобуса, на който ясно се вижда и чува как се държи Радичев.

Малко преди изтичане на срока за задържане Ангел бе изведен с белезници от сградата на Пето РПУ в Бургас, където се намира полицейският арест, набързо вкаран в патрулка и отведен в Областната дирекция на МВР.

Едва около 19 ч. в сряда стана ясно, че наблюдаващата прокурорка от Карнобат е преосмислила решението си, ще повдигне обвинение на Радичев и ще удължи ареста му до 72 часа. Първоначално Радичев е бил разпитан само като свидетел, а малко след 21 ч., в присъствието на адвоката Събин Дучев той е дал обяснение и като обвиняем.

Шофьорът е разказал подробно своята версия за случилото се на пътя.

"На клиента ми е повдигнато обвинение за едро хулиганство, очаквам да бъда информиран дали прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", заяви адвокат Дучев.

За едро хулиганство законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 г.

Все още никой не може да каже дали прокуратурата ще протестира домашния арест. При евентуален протест Радичев трябва да бъде докаран в съда в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На магистрала има възможност да прецениш кога ще те настигнат. Съвсем друго е в някое населено място, където скоростта е ограничена до 40-50 км/час, излизаш на пътя с предимство, като не виждаш никой до най-близкия завой, но след секунда-две движещ се с над 120 км/час, обикновено моторист, връхлита върху теб.Неясно ми е каква е вината на шофьора на мерцедеса - не вярвам на изцепката му за 250 км/час. Шофьора на автобуса сам си призна,че го е видял,но е започнал да изпреварва, т.е. засякъл го е.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е засичане:Заставам зад ТИР, чинно си давам ляв мигач, започвам изпреварването и когато съм по средата на ТИР-а, той рязко започва да навлиза в моята лента.Надявам се сега е ясно.
74
2
 
0
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
до 78: вероятностите също са поплювки
73
2
 
5
 
! Отговори
До 70 инжинера преди 7 години
Умело пропускаш в анализа си това, което се е случило в този случай. Никъде в закона не се казва на какво разстояние зад теб трябва да е МПС-то, което е започнало да те изпреварва, вкл. и ако само е дало ляв мигач. Това 250, 300, 1000 км/час ги остави - това е за плювалници. Най-вероятно се е движил с малко над разрешената скорост, но тъй като КАТ не го е санкционирал за превишена скорост, значи се е движил с разрешена скорост, при която е последвало засичане от страна на автобуса. Това е.
72
2
 
5
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
до 75: Влизат кокошкари, откраднали колело или телефон за 50 лв. Ето такива си плащат къде на мастити адвокати, къде на други и минават метър. Те това е бедата на цялата правосъдна система и на целия шопски манталитет у българина на най-високи нива.
71
0
 
5
 
! Отговори
До 70 преди 7 години
Този УБДХ от 1963 година още ли го има?И да попитам - къде са дефинициите за хулиганство и дребно хулиганство?
70
6
 
2
 
! Отговори
Прав беше Бойко преди 7 години
Прав беше Бойко като казваше че:- Ние ги хващаме, а съда ги пуска!"Само продажния съд и прокуратура вкарват някой престъпник в затвор или арестта.А съда и орокуратурата са независими власт.
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименей номер 63, объркал си си професията, бре! адвокатлъкът ти е в кръвта! хубава пледоария си му дръпнал, същ защитник на всички онеправдани тъпамнари! има хляб в теб!
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние българите в момента живеем в 90-те години! Има ли някой който да си фантазира , че живее в 2016 година?
67
5
 
23
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Дайте да уточним какво значи "засичане" и да не говорим глупости. Засичане е е когато някой навлезе РЯЗКО в твоята лента на метри пред теб и те принуди РЯЗКО да промениш скоростта си на движение.Не е засичане, когато някой е навлязъл в лявата лента на половин километър пред теб, но ти понеже караш с 250 - 300, го настигаш след 10 секунди и той ти се пречка. Още повече, че отдалеч не е възможно да се прецени такава скорост и ако не го знаеш, значи си безмозъчен джигит.
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФактКат ли са определили най- леката мярка на този престъпник?Или многоуважаемите прокурори и съдии.Реки *** и помия по полицията, а щом стане дума за съдии и прокурори сте по- ниски от тревата.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 32Едро хулиганство няма.Има хулиганство - чл. 325 от НКИма и дребно хулиганстрво - по УБДХ.
64
7
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Пишете ми плюсове, но я започвайте с минусите - аз писах за шофьорите, които засичат по пътищата, а не за засечените. В случая книжката, глоба, затвор за шофьора на автобуса. Е, аз понеже вече не пътувам с автобус, а винаги с кола, съм се нагледал как шофьори на големи МПС-та (автобуси и камиони) засичат останалите по пътищата, не само на магистралите.
63
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Всеки ден има хиляди такива засичания и би трябвало да има стандартна процедура - книжката, глоба, затвор. Лошото е, че това не става - КАТ в България не работи.
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бургаската прокуратура не поиска задържане на убиеца Ставийски за час, та тоя ли
61
2
 
2
 
! Отговори
ko4anski преди 7 години
Na mercedesa ima stiker cuk licho ot boko zalepen
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престанете с този битов инцидент.Кой знае Какво е станало.По Радио Хоризонт Първа Новина.Имаше едно време една реклама дали това е най важното?
59
5
 
5
 
! Отговори
Гостенка от бъдещето преди 7 години
Извинете! В коя година живеем? Да не е 1995?
58
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изразът "ще те убия" много отдавна се употребява масово от почти всички хора в друг смисъл, различен от буквалния. Даже може жена ти да ти е направила хубава изненада и ти да реагираш с "ще те убия", в смисъл, че изненадата е много добра и неочаквана. Е, в този случай изразът "ще те убия", явно изразява крайно негативно отношение към засичането извършено от автобусния шофьор,но в никакъв случай това не е закана за убийство. Всеки от нас използва този израз няколко пъти в годината,без да е закана
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте кой начело на държавата и после що всеки се прави на мутра и бияч.