"Батката" от магистралата – тайно под "домашен арест"

Съдът е заседавал снощи въпреки предварителната информация
5 авг 2016 11:30,
177
"Батката"  от магистралата – тайно под "домашен арест"
Снимка: Кадър Youtube

Ангел Радичев, който заплаши с "Ще те убия от бой" шофьор на пътнически автобус на магистрала "Тракия" във вторник, е пуснат тайно под "домашен арест".

В противоречие с предварителната информация, че днес Районна прокуратура в Карнобат ще внесе искане пред съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съдът е заседавал снощи около 18 ч., пише "24 часа".

Още по темата

За това не била уведомена нито една медия, въпреки подчертания интерес и многобройните разговори на журналисти с прокуратурата.

Искането на наблюдаващия прокурор Щилияна Петкова е внесено в съда в края на работното време и районните магистрати са насрочили заседанието веднага, което е необичайна практика. Говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова заяви, че е научила постфактум за заседанието.

Пускането на Ангел Радичев под "домашен арест" съвпада с друг съдебен скандал от последните дни – изчезването на турчина Фарук Бекташ. Гастербайтерът, който уби семейство мотористи на пътя край Драгоман, бе пуснат под "домашен арест" и се укри от правосъдието.

Отношението на държавното обвинение към "батката" от магистрала "Тракия" още от началото бе колебливо. Часове след инцидента прокуратурата обвини Радичев и постанови задържане. Официалното становище на обвинението до края на работното време в сряда бе, че разследването за хулиганство на този етап се води срещу "неизвестен извършител", а обвинение ще бъде повдигнато след събирането на доказателства.

Прокуратурата обяви това на фона на наличието на видео, снимано от съобразителен пътник в автобуса, на който ясно се вижда и чува как се държи Радичев.

Малко преди изтичане на срока за задържане Ангел бе изведен с белезници от сградата на Пето РПУ в Бургас, където се намира полицейският арест, набързо вкаран в патрулка и отведен в Областната дирекция на МВР.

Едва около 19 ч. в сряда стана ясно, че наблюдаващата прокурорка от Карнобат е преосмислила решението си, ще повдигне обвинение на Радичев и ще удължи ареста му до 72 часа. Първоначално Радичев е бил разпитан само като свидетел, а малко след 21 ч., в присъствието на адвоката Събин Дучев той е дал обяснение и като обвиняем.

Шофьорът е разказал подробно своята версия за случилото се на пътя.

"На клиента ми е повдигнато обвинение за едро хулиганство, очаквам да бъда информиран дали прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", заяви адвокат Дучев.

За едро хулиганство законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 г.

Все още никой не може да каже дали прокуратурата ще протестира домашния арест. При евентуален протест Радичев трябва да бъде докаран в съда в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реформата в съдебната състема вече е изключително спешна!Нищо не функционира. Вече дори дребните провинциялни рибки никой не ги задържа.Съдиите ни вече си мислят си че те са закона, а не просто инерпретаторите му.1/3 от всички съдебни магистрати трябва да бъдат освободени от длъжност. Иначе няма оправия.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е магистрала а писта за гомплексари.Ще карам само по междуселските.абе и там не става там са селяните.
14
15
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Откога Прокуратура и Полиция са на подчинение на НОВА ТВ и БиТиВи ?Такива случаи има десетки ежедневно по пътищата на България. Факт !За тях обаче органите на реда не взимат никакви мерки. Този млад българин го разкостиха за това, че теглил една майна на друг шофьор.Защо ?Вероятно, защото другият шофьор е със звучното "българско" име Ружди ?Ако шофьорът на автобуса се казваше Иван, вероятно от сатанинските телевизии нямаше да бъдат толкова активни ...Тогава и МВР нямаше да вземе мерки.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"батка" се употребява от мутри и други слабограмотни, вкл. и журналисти. Те самите не знаят какво значи.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма "едро хулиганство" - проверявайте какво пишете!
11
3
 
22
 
! Отговори
стоп преди 7 години
Докога съда у нас ще се подиграва с хората и ще върши глупости?имали сила в тази държава която да спре безобразията на съда?положението вече става нетърпимо....
10
0
 
13
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Това е единица от йерархичната система в границите на град Бургас, съотнесена към теглото на съответния екземпляр в килограми. Над 90 кила си "батка", под тях си "лице", а най-отдолу са "леките".
9
4
 
22
 
! Отговори
тихо и скромно дете преди 7 години
Бащата на Ангел Радичев: Ангелчо е едно тихо и скромно дете, но по пет пъти на ден леко прекъсва тишината и спокойствието си, и набива някого. Иначе е добричък.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази България е на мутрите и престъпниците. Освен от немотия хората се изселват и поради липса на законност. Всички престъпници са защитени.
7
0
 
4
 
! Отговори
Обяснявам преди 7 години
До АнонименБатка на тарикатски е нещо като Маняк на бургаски. Тоя по-скоро е Маняк, щото е гларус.
6
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А автобусния шофьор няма ли да го накажат за засичането?
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може ли да обясни какво значи "батка"?
4
4
 
35
 
! Отговори
колко? преди 7 години
Колко е платил Радичев на съдията?
3
6
 
33
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Е на ГЕРБ хора. Някак как.
2
1
 
46
 
! Отговори
Без коментар преди 7 години
Боколенд - държавата на мафията.
1
6
 
42
 
! Отговори
SA преди 7 години
Поредния *** на свобода!Чакам те в Сливен,братле,да ми ритнеш колата и да те "спукам от бой"!!!!!