Ембака ударил кола на съдия, делото срещу него не тръгна

Пострадалият съдия си направи самоотвод по процеса
16 ное 2016 13:52,
9
Ембака ударил кола на съдия, делото срещу него не тръгна
Снимка: архив "24 часа"

Делото срещу Емил Първанов – Ембака, който уби работник на магистрала "Струма" не тръгна заради съдийски отвод.

Преди дни Ембака ударил, според адвоката му неволно, колата на съдията Петър Пандев. Автомобилът бил паркиран пред блока на магистрата и била с одраскана предна броня.

Защитникът на Ембака, адвокатът Марин Марковски, поиска отвод на Пандев, който е председател на съдебния състав. Според защитника този лек инцидент можело да стане причина съдия Пандев да е предубеден при гледане на делото, пише "24 часа".

Още по темата

Пандев се съгласи с искането и обяви, че не иска да съществува дори и най-малкото съмнение в решението на съда. Затова той си направи самоотвод и делото не успя да тръгне в Окръжния съд в Благоевград.

Емил Първанов – Ембака е подсъдим за убийството на Николай Чивиев на магистрала "Струма".

Драмата се разигра миналата година. Тогава Първанов не се подчини на координатора на строяща се отсечка от магистралата и навлезе в нея. Двамата се скараха, сбиха и спорът завърши със смъртта на 47-годишния строителен раоботник.

След убийството Ембака изчезна и бе обявен за издирване в продължение на 4 месеца. През ноември миналата година той бе задържан.

В началото на юли Първанов беше освободен от ареста срещу най-леката мярка "подписка", след като беше изтекъл максималният 8-месечен срок, в който може да бъде задържан.

Той е с богато криминално минало. През 2008 година е задържан отново за убийство, но заради липса на достатъчно доказателства е бил освободен. Арестуван е и за кражби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 7 години
TUK VSI4KO E IASNO- TAKOVA SAVPADENIE NIAMA PA !!!!!! MARTVIA PARI NE DAVA!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Ето! Законите са такива 4е защитават престъпниците. А съдиите и прокурорите са им съу4астници.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ноже да се отърве , от това що е забъркал. Та дори и магистрат да е.!
4
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Заради тромаво правосъдие и лесното му избягване жертвите просто ще търсят друг начин за възмездие .....просто...да си правят изводи какво ще стане управляващите...още повече ще се изпразни България, щото не се живее в такава джунгла
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко човешки ресурс (за който плаща данъкоплатеца) се изхабява заради един убиец-рецидивист. С любезната съдействие на 240-те хрантутника
2
1
 
39
 
! Отговори
Не работи преди 7 години
От написаното по горе е видимо че съдебната система не работи т.е. парламента не работи демек депотатите не работят и защо да не ги сменим като не им се работи
1
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо нагласено няма, от 2 милиона автомобила, точно неговият удари... че си и признал, мен като ме чукнат пред блока никой никога нищо не е видял.