Ново 20: Мейзер нямала клип със смъртта на Ники

Миската изпаднала в шок и затова не е могла и да го спаси
14 дек 2016 08:14,
8
Ново 20: Мейзер нямала клип със смъртта на Ники
Снимка: Facebook

В досегашните следствени действия срещу Анита Мейзер не е открит видеоклип, който тя е трябвало да заснеме по време на фаталния експеримент с удушаването на мъжа ѝ Николай Димов.

Няма такъв клип, потвърди и говорителят на окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров. Кадри от опитите на задушилия се културист да се освободи от примките биха могли да подскажат как са се развили събитията. Така съдът ще разнищва историята със смъртта на Николай само по свидетелствата на съпругата му.

Още при ареста на Мейзер негови приятели зададоха въпроса как може ръцете на загиналия да бъдат вързани доброволно отзад. Те предположиха, че мъжът е бил упоен и завързан с прословутите свински опашки. Експертизата обаче не доказа никакви упойващи вещества в кръвта на Николай.

Още по темата

Смъртта му е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Това е станало на 13 август. 52-годишната Мейзер е завързала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам.

Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът да бъде изпратен на бъдещи работодатели от Панама и Колумбия. Той трябвало да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много.

Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали обаче венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където се провеждал експериментът. Това твърдят от прокуратурата.

"Тя разказа какво се е случило. Не отрича, че е сложила стяжките на Николай, но е ясно, че не го е приспала, за да го удуши. Обвиненията за причиняване на смърт по непредпазливост трудно ще издържат в съда. По-скоро могат да я обвинят за причиняване умишлено на средна телесна повреда, в резултат на което е настъпила смъртта", казва пред "24 часа" адвокатът на Мисис Свят 2014 Олег Атанасов.

Той е учуден, че съдът е приел твърденията на един полицай като свидетел, че Анита е предложила подкуп.

"Тези неща се доказват със записи, белязани пари и прочее, не може да се основаваме на това, което се казва от един човек. Учудващо е, че съдът нямал основание да не вярва на полицая", добави адвокатът. Атанасов смята, че и обвинението за подкуп спрямо Мейзер също ще падне по-нататък в делото.

Той добави, че няма как Мейзер да е снимала по време на задушаването на Николай, защото е изпаднала в шок и затова не е могла и да го спаси.

Само преди дни скандалната миска се сдоби с две обвинения от Окръжната прокуратура във Варна - за причиняване на смъртта на съпруга си – по непредпазливост, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицай, за да не извърши действия по служба, което е престъпление по член 304а от Наказателния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За версията на Мейзер (+) Против версията на Мейзер (-)
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то че всичко е скалъпено още от началото си е ясно. Не виждам причина да ни занимавате с тези глупости.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси! Аре стига с тая тъпотия ....