Родителите на Бебе 2017 с "честитка"... от прокуратурата

Бащата ще бъде разследван за "съвкупление с лице под 14 г."
3 яну 2017 15:22,
152
Родителите на Бебе 2017 с "честитка"... от прокуратурата
Кадър: bTV

Докато чакат подаръци от държавата, малолетните родители на Бебе 2017 получиха "честитка" от прокуратурата.

Обвинението в Сливен обяви, че ще провери случая с малолетното момиче, родило първото бебе за тази година.

Районната прокуратура се е самосезирала и извършва проверка, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев, цитиран от БТА.

Още по темата

13-годишната Златка роди момченцето Динко в първите минути на Новата година от 15-годишно момче от Сливен - Ангел Иванов.

Престъплението, което се разследва, е за "съвкупление с лице, ненавършило 14 години". Наказанието за това е от две до шест години лишаване от свобода.

Русев обясни, че бащата носи отговорност, но наказанието ще бъде редуцирано, защото таткото е непълнолетен.

Малкият Динко се роди в МБАЛ-Сливен, тежи 2800 гр. Детето има проблеми с адаптацията и е било поставено в кувьоз.

Майката Златка обяви, че не планира да има деца в близко бъдеще, както и че няма намерение да продължи да посещава училище. Момичето има завършен пети клас, но твърди, че е неграмотно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези разбират само от едно, пичове - орязване на пари.Нищо, ама нищо друго няма да има ефект, гарантирам ви.Ако родиш под 16 - никакви пари.Ако имаш 3+ деца - никакви помощи.Ако имаш дете, но нямаш поне средно образование - никакви помощи.Всичките му там прокуратури, комисии и т.н. не струват пукната пара.
33
2
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
А че то и таткото е не пълнолетен Тя защо се съвукоплява с него?Една честитка и за нея.Инак няма да е справедливо.А нашия съд се слави със своята справедливост.
32
1
 
21
 
! Отговори
художника преди 7 години
За непълнолетен отговорност носят родителите му. Какво ще каже прокуратурата по този въпрос? Вместо да "Редуцират" наказанието на сополанкото, да подкарат майка му и баща му ! А понеже като малолетни са безработни па и не могат да сключат гр. брак, детето да се отнеме за осиновяване поради невъзможност да се полагат грижи за него от "родителите" му!!!
31
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не просто редуцирано, ами направо няма и да го има.А образователната ни система е... От години се говори да се смени тая загубена система "ученик = пари", ама никой пръста не си мърда.
30
2
 
41
 
! Отговори
Рем преди 7 години
Супер новина, тъкмо се чудех кой ще ми увисне на врата през новата година допълнително. Това момиче е симпатяга и ми се струва абсолютно реално да започнем да си я гледаме - нея и бъдещото и потомство, защото с въпросния 5 клас, няма и чистачка да я вземат. Интересно ми е сега има ли параграф, по който да им орежат помощите: малолетни, необразовани създават бъдещи необразовани ***....
29
2
 
26
 
! Отговори
Ценко преди 7 години
Таз година люлка, догодина диплома!
28
12
 
27
 
! Отговори
учителите - също преди 7 години
Вината на учителите е голяма, още повече, че сума ти неграмотни взимат шофьорска книжка именно защото имат завършен 4ти клас. После всички неволно гледаме по новините тъжната статистика
27
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво означава "таткото носи отговорност"? Каквато носи ТОЙ, тя си е негова, но отговорност носят и родителите на 13-годишната, за тях политкоректно ще забравим и ще оставим всички отговорни без внимание ли?
26
1
 
47
 
! Отговори
пери преди 7 години
До успешно дипломиранеКокошките са в министерството. На "тъпите даскали" им е наредено от там да пускат всички нагоре и с двойките. Ако зависеше от "тъпите даскали", Златка нямаше да продължи и след първи клас. Така че се обърни към Кунева.
25
0
 
38
 
! Отговори
МОН преди 7 години
И КАК СЕ СТИГА ДО ПЕТИ КЛАС БЕЗ ДА МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ ???
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПросто по този случай бая шум се вдигна, та се задействаха. Сутринта една от социалните каза, че редовно отказват да образуват производство, защото това им била традицищта. В единични случаи - глоба или пробация, а само 50 случая на раждане от малолетни били само в Сливен за тази година.
23
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви помощи за такива родители, докато не завършат 8-и клас!
22
7
 
58
 
! Отговори
успешно дипломиране преди 7 години
Момичето има завършен 5ти клас, но твърди, че е неграмотно. - хайде прокуратурата да подгони и тъпите даскалки, които са я бутали клас след клас... Златка не може да си напише името на детето, но халтавите лелчета в училището не са искали да им пада бройката на децата. Така щяха и диплома да и дадат. От 4ти клас се учи по всеки предмет при различен преподавател. Смятайте какви са кокошки в образователната система
21
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за останалите подобни случаи как ще се сезира? Защо от болницата не докладват директно в полицията при такива безобразия? Добре известно е, че не е изолирано явление.
20
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единственото разумно наказания за такива е принудителна кастрация. Другото са глупости. На какво ще накажат 15 годишния щастлив татко? Най-много с пробация или порицание. Нищо повече! А пък на тая неграмотната дето казва, че не планирала да има дете скоро някой вярва ли и? Та те тия нищо не планират, живеят от днес за утре.
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо чак сега се сетиха за малолетните, дето раждат? Досега го позволяваха, а сега йок.
18
0
 
43
 
! Отговори
пери преди 7 години
Ба, ако не беше първото бебе за 2017, можеше и да мине между капките и никой да не разбере за възрастта на родителите.Присъдата им да бъде да завършат училище и то грамотни.
17
7
 
6
 
! Отговори
БЯЛ БЪЛГАРИН преди 7 години
ЦАЦО ПРЕЗИДЕНТ!
16
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичкото педофил - в затвора! По една кирка и лопата и за две години ще имаме магистрали навсякъде без един лев европейски пари. Само общественополезния труд отклонява педофила от мръсните му помисли. В КЕЧ-а е гювеча и разковничето.
15
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да бяха само тия! Такива случаи са ежедневие от години и то под благосклонния поглед на държавата.