Смела мадама гръмна натрапник, но… я чака затвор

Почерпеният й съселянин нахлул у дома й посред нощ, а тя го чакала с пушка
Обновена: 18 мар 2017 08:04 | 18 мар 2017 07:43,
253
Смела мадама гръмна натрапник, но… я чака затвор
Снимка: "Монитор"

Жена на 42 години простреля с въздушна пушка натрапник, нахлул посред нощ в дома й в село Долно Сираково.

Заради това смелата мадама обаче може да се окаже в затвора или най-малкото да бъде наказана с поправителен труд.

27-годишният й съселянин отдавна се закачал с жената, която живеела сама в селото. Въпреки че досега не го огрявало мераклията решил да се пробва отново, пише "Монитор". Този път преди това мина през местната кръчма за кураж.

След това прескочил оградата на своята съселянка. Жената била известна с това, че хич не си поплюва. Когато почерпеният мераклия прекрачил прага й тя вече го чакала със заредена въздушна пушка. Извикала му да се маха, но това не помогнало. Като видяла, че няма как да го спре, тя стреляла.

За нещастие точно в този момент пияният ухажор се спуснал да отбие пушката от ръцете й.

Така лицето му се озовала точно пред цевта и сачмата го уцелила в окото.

Простреляният отишъл в спешното в Хасково. Медиците го обгрижили, но пациентът отказал да говори какво се е случило. За инцидента били увадомени полицаите, които набързо изяснили случая.

По ирония на съдбата бойната кака с пушката от Долно Сираково може да отиде в затвора за година или пък да бъде наказана с поправителен труд заради стрелбата.

"Защитавала се е, но явно е превишила условията за неизбежна самоотбрана", коментираха хасковски юристи с опит.

Полицаите са иззели пушката с протокол. Срещу защитаващата честа си дама е образувано досъдебно производство по чл. 133 от НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
47
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
"Защитавала се е, но явно е превишила условията за неизбежна самоотбрана", коментираха хасковски юристи с опит."Не ги знам тези хасковски юристи с опит, но Наказателният кодекс казва: (3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.
152
1
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Инженер Ще ти цитирам буквално какво ми каза бивш полицай, от криминална полиция."Идва ноща у вас, напада те, бута те на пода, с коляно е стъпил на гърдите ти, допира нож до шията ти, потича кръв , и чак тогава ти може да се отбраняваш, ако разбира се, в ръка имаш също нож.И пак не е гаранция, че ще го осъдят.Винаги може да каже, че ти си го поканил, за да му направиш постановка и да го убиеш, такъв е закона!" А закона го пишат хора, като Баце, Нинова, Доган,Местан, не извънземните.
151
0
 
36
 
! Отговори
... преди 7 години
АКАМ ВИ ВЪРХУ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! ВСИЧКАТА ТАЯ МЪ.РШ.А, КОЯТО СЕ НАИРЧА СЪДИЯ И СЕ ОПРАВДАВА, ЧЕ ЗАКОНИТЕ СА ТАКИВА Е ЗА ГРОБА.ИЛИ ПРОМЕНЯШ СИСТЕМАТА ИЛИ ИЗЛИЗАШ ОТ НЕЯ! НЕ СТАВАШ КРАДЛИВА ГАД, КОЯТО УНИЩОЖАВА ЧОВЕШКИ СЪДБИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!
150
0
 
46
 
! Отговори
111 преди 7 години
съдията, които посмее да осъди тази жена, трябва да го обесят.
149
0
 
54
 
! Отговори
тора бора преди 7 години
Е как ще е превишила неизбежната самоотбрана, като престъпникът е млад мъж и е ясно, че е много по-силен от нея!!! Жената в случая е изцяло обречена да бъде или жертва, или подсъдима ! С голи ръце тя няма шанс срещу нереза! А преживеният стрес, някой да ти нахлуе посред нощ в къщата?!От стрес дългогодишни дипломати не осъзнават какво прибират в чантата си, какво остава за обикновените хора?!
148
0
 
59
 
! Отговори
готин преди 7 години
мн стабилна мадама, ако я съдят сме гола вода държава
147
0
 
49
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
А какво е трябвало да направи,може би да изчака пияния нерез да и вземе пушката, да се изгаври с нея и после да я убие.И тогава ще го осъдят на няколко години затвор,а това,че е бил пиян ще бъде смекчаващо вината обстоятелство.Новото НС да приеме закон за неприкосновеността на нашия дом.В Германия ако някой нахлуе в дома ви може да сртеляте,без да бъдете наказани.Тук законите са врата у поле,където ги има и всеки може да намери вратичка да се измъкне.
146
11
 
7
 
! Отговори
??? преди 7 години
До JokoТи не си разбрал...списвача на статията искал да каже юруспия ама написал юрист
145
0
 
31
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 7 години
При насочено оръжие посегнал за нападение,и пострадал.По закон,след като получи мед. помощ,трябва да се яви пред прокурор,за много тежко престъпление.А потърпевшата има безотказно право на огнестрелно оръжие,при поискване на разрешително за такова.Ако ли не, ,,Наказателният Кодекс'' в ,,Печката''.А БГ. ..законотворителите в панделата при ,,Мечката''
144
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи за нахлуване в чужд дом няма наказание, а за самоотбрана се полага затвор?баси ***, в която живеем!
143
0
 
35
 
! Отговори
Динко преди 7 години
Искам името на прокурора който евентуално ще осъди защитаващата се жена , А къде е полицията ? Яде понички и пие кафе с някой от "другата" страна.
142
0
 
32
 
! Отговори
предложение преди 7 години
Пукаш натрапника, слагаш му нож в ръката и .... неизбежна самоотбрана. Иначе ши.баните ни адвокати и прокурори не дават да се смени закона и ВСЕКИ ВЛЯЗЪЛ НЕЗАКОННО В ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ ДА МОЖЕ ДА ГО ПРЕТРЕПЕШ. Защо ли ?!?
141
0
 
56
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Е, няма такава държава! Сама жена, срещу 27 годишен насилник, нахлул в собствения и дом. Искам да попитам, какви са условията на неизбежна самоотбрана, щом като той не е послушал предупрежденията и се е нахвърлил срещу нея? Може би трябва да се бие с голи ръце???
140
0
 
44
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Младеж А ако това бе ***, така ли ще мислиш? Щом е преценила, че трябва да стреля, явно не е бил подходящия за нея човек.
139
0
 
45
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
Превишено ниво на неизбежна отбрана, дрън-дрън! В САЩ като влезе някой неканен в къщата ти, си го гърмиш на общо основание. Да ви пикая на държавата!
138
52
 
3
 
! Отговори
Младеж преди 7 години
Е какво пък толкова тя на 42 години, той на 27, какво толкова ако му бе пуснала малко? На тая възраст сигурно жената вече няма много кандидати.....
137
1
 
37
 
! Отговори
ПИПИ преди 7 години
Значи този дето умишлено се качил пиян в колата и отнел 3-ри човешки живота ще лежи 4-ри години а тази жена се самоотбранява в собствения си дом и няма мъртъв тя също ще лежи в затвора пък и тя е на 42 той какво търси при нея .
136
0
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Митко Казваш, демокрация от Американски тип? А защо не я въведоха до сега у нас?Или поне не либерализираха законите за носене и притежаване на оръжие, за самоотбрана?Тези закони, по време на мутренските години ги направиха, нямаха ли време да ги либерализират до сега? Или-народът не е дозрял за това? За да гласува, и да вкара поредното недоразумение в политиката и властта -може, а да има оръжие-не, така ли? Мисля, че първото даже е и по-опасно, съдейки по резултатите.
135
1
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Митко Мите, много добре си го е казал, човекът. И е правилно.Друг е въпросът, че от страх у нас това няма да го реализират нито БСП, които предполагам, визираш, нито Герб, нито даже Патриотите.Страх ги е. От любовта на народа.За това-гледат да го тъпкат всички, с всички средства.За да е безсилен за съпротива, за каквото и да било.Защо Герб не въоръжи народа, защо СДС, НДСВ, Реформаторския блок не го въоръжи, защо млъкнаха на тая тема и патриотите? За това нормалните и младите бягат от тук.
134
0
 
36
 
! Отговори
Jon преди 7 години
Хубаво го е гръмнала ама трябвало да е с бреннеке.