Смела мадама гръмна натрапник, но… я чака затвор

Почерпеният й съселянин нахлул у дома й посред нощ, а тя го чакала с пушка
Обновена: 18 мар 2017 08:04 | 18 мар 2017 07:43,
253
Смела мадама гръмна натрапник, но… я чака затвор
Снимка: "Монитор"

Жена на 42 години простреля с въздушна пушка натрапник, нахлул посред нощ в дома й в село Долно Сираково.

Заради това смелата мадама обаче може да се окаже в затвора или най-малкото да бъде наказана с поправителен труд.

27-годишният й съселянин отдавна се закачал с жената, която живеела сама в селото. Въпреки че досега не го огрявало мераклията решил да се пробва отново, пише "Монитор". Този път преди това мина през местната кръчма за кураж.

След това прескочил оградата на своята съселянка. Жената била известна с това, че хич не си поплюва. Когато почерпеният мераклия прекрачил прага й тя вече го чакала със заредена въздушна пушка. Извикала му да се маха, но това не помогнало. Като видяла, че няма как да го спре, тя стреляла.

За нещастие точно в този момент пияният ухажор се спуснал да отбие пушката от ръцете й.

Така лицето му се озовала точно пред цевта и сачмата го уцелила в окото.

Простреляният отишъл в спешното в Хасково. Медиците го обгрижили, но пациентът отказал да говори какво се е случило. За инцидента били увадомени полицаите, които набързо изяснили случая.

По ирония на съдбата бойната кака с пушката от Долно Сираково може да отиде в затвора за година или пък да бъде наказана с поправителен труд заради стрелбата.

"Защитавала се е, но явно е превишила условията за неизбежна самоотбрана", коментираха хасковски юристи с опит.

Полицаите са иззели пушката с протокол. Срещу защитаващата честа си дама е образувано досъдебно производство по чл. 133 от НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
43
 
! Отговори
................ преди 7 години
Може би е трябвало женицата да хвърли пушката и да да прогони *** с голи ръце ? За да угоди на правосъдието...още повече , че е в дома си. Какви ли щяха да бъдат последиците тогава ?
132
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато законите са такива, нормалните или ще емигрират или ще изчезнат.
131
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До съмнителна работа ? Какъв е калибърът и, колко е тежка съчмата, каква е скоростта и при дулния срез. Няма да цитирам марки, но това става при свръхзвукова скорост на съчмата, над 300 метра в секунда, или ако е много тежка съчмата.Има и такива, с голям калибър, с балонче въглероден двуокис, но струват над 1000 лева, и си е направо бойно оръжие, с калибър 9 мм съчма.Със 150 метра можеш да плашиш съседската котка от 15 метра, но и това е подсъдно.Въпрос на количество енергия, малкия.
130
2
 
52
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Бах ви у юристЕте ! какво значи превишила ? Кое е превишила.... Един престъпник влиза в дома и посред нощ и .... ! Тя със сигурност му е казала да се маха... Да ви е.. у юристите.
129
0
 
17
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Към този от Северозапада: амиименно там е разликата между лениновата "демокрация" и другата, американската например (тъпите и мръсни американци!).... При първата правата са абсолютно в ръцете на престъпниците, както толкова добре научихме това в България за всичките тези години! При втората - ако натрапникът е престъпил нежелан пределите на имота, или дома ти, може да правиш с него каквото искаш..... Кое е по-правилното??
128
1
 
10
 
! Отговори
На бас преди 7 години
"Каката"няма да отиде в затвора,сигурен съм!Това е новина тип"*** муха"
127
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според нашите закони жената е трябвало да му "пусне" за да няма проблеми.Това не е държава ,а помийна яма .
126
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей затова сме в това положение.
125
0
 
38
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Интересно, как би реагирала адвокатката, осъдила го, ако е в аналогична ситуация? Може би-няма да мърда и да се дърпа, за да не му повишава удоволствието от изнасилването? Ако го е съдил мъж, как би посъветвал да действа в подобна ситуация жена си, дъщеря си, майка си?Любопитно ми е професионалното мнение, ако потърпевшата е адвокат, или роднина на адвокат, какво я съветвате?Може да не ви се вярва,но Ленин е казал директно-условието да има демокрация е оръжието да е в ръцете на народа.
124
3
 
29
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Ето за това Кристо и вика тъпата България!
123
1
 
17
 
! Отговори
аа преди 7 години
Мда, 4-то мнение се изпари, цензурата работи ако се опита човек да изкаже мнение.
122
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те това е мизерията на нашите закони.Ще се опита да влезне или ще влезне в къщата ти и.....опитните адвокати ще казват че е превишила правата си.Че то какви права...да го остави да я сбори...така ли.Смяна на конституцията и нови закони които да защитават хората...Всеки ден едно и също...
121
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво да направи жената като не е тренирала самбо,айкидо и други бойни изкуства за самоотбрана,в селото такива курсове няма в града ли да ходи на обучение,а оня напира като разноглед и нечува стоп,е какво и остава-да звъни по телефон или да забие нож в гърба му на излизане,защитавала си е честта и на дома,а оня да гледа в посока друга де стъпва.
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До съмнителна работа ?!Силно се съмнявам, освен ако дъската не е някоя прогнила .Порасни.Нещата не са толкова елементарни.
119
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте да избирате депутати, които гласуват такива закони. Попитайте за подобен вариант в САЩ какъв ще е резултата!
118
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Защитавала се е, но явно е превишила условията за неизбежна самоотбрана"===Такива разтегливи и неясни фрази в законите са вредни. Какво означава това? Подобен текст може да се тълкува както дойде и всеки има своя интерпретация. Докато има подобни текстове, няма да има правосъдие. Запушете дупките в закона, иначе всеки, който се отбранява от нападение е виновен за това, че се е защитил.
117
0
 
46
 
! Отговори
от западна БГ преди 7 години
Предлагам петиция в защита на Жената. очевидно подкупните садий не им дреме
116
2
 
12
 
! Отговори
съмнителна работа ?! преди 7 години
До АнонименДо съмнителна работа ?!С китайската пушка за 30-тина лева, на снимката, вестник не можеш проби от 15 метра................Ами за твоя изнената пушката ми е точно китайска и от 15 - 20 метра пробивам дъска дебела 2 см. !
115
1
 
21
 
! Отговори
емиграция преди 7 години
Има една приказка.....,,Трай си , бабо ...,за да не те стига...." Да де, ...но нека да ми дойде такъв....Ще му пръсна вътрешностите.... За затвор....Ще си наема добър адвокат, па макар и къщата да си заложа.....После в ......старчески дом....Там да си пукна.....няма 20 г. да строя нещо, работейки в чужбина, а някъкъв неканеник да ми влиза.....
114
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 126: Не, шербет и рахат локум. Виж, ако беше в Турция, щеше да отнесе и кьотек, но нали тук има демокрация и евроатлантически ценности.