Даниел Митов се сдоби с обвинение в безстопанственост

Бившият министър отсече: Няма престъпление!
Обновена: 9 май 2017 16:26 | 9 май 2017 15:50, Веселина Йорданова
29
Даниел Митов се сдоби с обвинение в безстопанственост
Митов с адвоката си Ина Лулчева. Снимка: БТА

Бившият министър на външните работи Даниел Митов беше обвинен в безстопанственост. Той се яви в столичното следствие, където престоя около 30 минути, предаде БТА.

Още по темата
Пред журналисти Митов коментира, че в случая нямало извършено престъпление, а целта била да е "поредният от група министри, който трябва да се види, че влиза и излиза" в следствието.

Митов беше обвинен, че е подписал договори, свързани с пътувания на служители на МВнР.

Според държавното обвинение, сключвайки споразумения към договор с МЗХ, Даниел Митов е задължил МВнР да преведе на търговско дружество 700 000 лева чрез МЗХ.

Ексминистърът не предвидил контрол по изпълнението на ценовото предложение по така сключените споразумения, според прокуратурата. Става дума за периода 15.01.2016 г. до 31.07.2016 г.

От това са последвали значителни щети за МВнР в размер на 494 458,04 лева.

Даниел Митов е с мярка за неотклонение "подписка“.

По същото наказателно производство на 4 май обвинение беше предявено и на бившия заместник-министър на външните работи Христо Ангеличин. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
ЛОШО преди 6 години
Явно Цацаров и Прокуратуратан си измислят престъпления за да им върви Бизнеса .Нито едно повдигнато в Съда Обвинение няма , откакто Цацаров е Главен Прокурор .Хвърля брашно Прави Мъгла .
23
0
 
4
 
! Отговори
Кажете преди 6 години
Коя е фирмата в крайна сметка.
22
0
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Е къде отишли парите за пенсии.Кат гледам на всички величия все едни и същи лица им са адвокатит.Не ми се вярва да ги осъдят след като при толкова дела за толкова години Цветанов слава богу все още не е осъден и не е в затвора .
21
0
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Тиквун симулира правосъдие...
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7.62x39mm
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се вкара някой в затвора тогава да се тръби ,а сего какво вдигане на пушилка ,колко работи Цацаров и колко некадърно работи в края на краищата ,защото щом не може да ги вкара в затвора значи е некадърен ! Всичко е взето като решение да се демонстрира румънски модел от светая ,светих -тройката Баце,дебелянчо и цацата !Обаче румънси модел но побългарен по мафиотски !
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб си режат опашката. Ама трябва да започнат от главата.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прах в очите и нищо повече, симулиране на дейност, викат ги, приказват си, черпят ги кафе и после ги пускат по живо по здраво, румънския модел но по български!
16
1
 
19
 
! Отговори
тя преди 6 години
До12 Как ще осъдят поне един от "висшите ешалони" , ми той ще поведе "крак" и "кълбото ще почне да се "разплита!
15
0
 
31
 
! Отговори
тя преди 6 години
На корупцията , вече "безстопанственост" ли му викате!?
14
1
 
30
 
! Отговори
Мачете преди 6 години
Ей тоя ко го осъдят и го пратят в затвора,ще гласувам за който кажат!Частно ви казвам,ей тоя п..ендел и оная безпооловата от ирландия пастирка казвам ви...колената ми изтръпват като ги видя..а това не е на хубаво...
13
0
 
29
 
! Отговори
немския адвокат на Ц преди 6 години
По същия начин по една телевизия обясняваше и Лазар Лазаров/за 51-то млн. за АМ Марица/,как парите са откраднати законно в съответствие със Закона за обществените поръчки.
12
0
 
27
 
! Отговори
dmx преди 6 години
А, представяте ли си някой от бившите министри да каже - абе, аз всъщност съм за затвора.
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симулиране на дейност от Цацаратурата. В историята ни след 89 има ли поне един от висшия ешалон на властта да е осъден ефективно?
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За предателите на родината присъдата е само една!
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдеее де, хайде и с приссъда да се сдобие !!!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I kakvo ot tova nischto nama da islede kontrol na radi naidenov viena berlin. Staga se sa bern komuneto deto mu otkri lagerite v bg da tova e poslanik komuneto kalfin koi go proveri nikoi prah v o4ite na horata samo taja novata ministerka aber di nama ot van6na diplomazia kato nadeto mihailova oschte posrannik v ankara vinovna sa hausa po isnorite i saschto ne ja vraschtat Nadeto daschnata na kostov i p stojaniv drugarka
7
9
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
предателите на всеки нормален човек казват предател.нищо де.
6
4
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Къдравата Сю да вземе да проведе един...обучителен курс на новата външна министърка.Да я научи от къде се...влиза и от къде се излиза в министерството;друго не й...трябва.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е РУМАНСКИЯ МОДЕЛ : ТОВА СЕ СЛУЧВА С ТЕЗИ ,КОИТО СА БИЛИ СЪЮЗНИЦИ НА ГЕРБ. ИНТЕРЕСНО КАК ОБВИНЯЕМИ СА САМО ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК ....ТИЯ КРАДЦИ ОТ ГЕРБ КАК ПЪК СА ТОЛКОВА ЧИСТИ ?ЛИЛЕНЦЕТО ПАВЛОВА ПРЕЗ ,КОЯТО МИНАВАТ 90% ОТ ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В КОИТО УЧАСТИЕ ПОЧТИ ВЪВ ВСИЧКИ ИМА И ДЕБЕЛЯНЧО -ЧИСТИ КАТО МОМИНА СЪЛЗА ! Е ЗАТОВА БОЙКО И ЦАЦАТА СЕ СРЕЩАТ ВСЯКА СЕДМИЦА ДА ОБСЪДЯТ КОГО ДА УДАРЯТ ПО РУМЪНСКИЯТ МОДЕЛ /ХА ,ХА, ХА-РУМЪНСКИ МОДЕЛ ПО БОЙКОВКИ /