Защо шизофреникът-бияч е на свобода? Лудницата – от отворен тип!

Прокуратурата: Ще изчакаме становището на вещите лица
17 май 2017 14:15, Анисия Иванова
110

Центърът за психично здраве – Бургас, където е пребивал биячът на възрастната жена, е от отворен тип. Това каза пред Bulgaria ON AIR Йовита Григорова, говорител на Апелативната прокуратура в града.

"Това означава, че хората, които се лекуват в него, имат право свободно да се придвижват", обясни тя и потвърди, че заподозреният е страдал от шизофрения.

Още по темата

По думите й прокуратурата в Бургас ще изчака становището на вещите лица, които трябва да се произнесат за степента на вменяемост на мъжа. От заключението им ще стане ясно дали той може да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Както Dnes.bg съобщи, скандалът е станал на 9 май следобед на автобусна спирка в бургаския квартал "Изгрев", когато пенсионерката е нападната безпричинно в гръб от млад мъж.

След ритника нападателят - 26-годишният Живко Кючуков, се връща няколко пъти заканително и с крясъци при жертвата си.

Според медицинската експертиза възрастната жена (72-годишната Виолета К.) е със счупен таз.

По случая са разпитани множество свидетели – очевидци. Образувано е досъдебно производство за хулигански подбуди на мъжа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 75 години комунизъм побъркаха народа комунистите!
39
1
 
29
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Но пък ако "не може да се подведе под отговорност" то да му зачислим пистолет, патрони, бухалка и сабя, а и да не забравим - пенсия. Защо да се мъчи човека? Нека трепе, нека се учи, я? Ние общество ли сме, какво? Лудница от отворен?!? тип? Яко. Честно казано като чета "новините" ме обхваща яка депресия. Явно гаврата с жертвите на насилие в България е доведена до съвършенство. Питайте после, защо рано или късно ще започнат саморазправи.
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайто ми го тоя един път да го ритна да му счупа тазовете пък после го вскарвайте и у лудницата ако щете. Bече го знаем кой нема го скриете който не е човек ще умре като нечовек
37
9
 
20
 
! Отговори
мислете преди 6 години
Агресията при шизофренията се отключва при комуникация и зрителен контакт. Ако жената е направила забележка, това е отключило агресията. Казвам го само, за да сте предупредени - ако не можете да се защитавате, не предизвиквайте такива хора.
36
3
 
18
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Аре сиктир с вашата анти- евроатлантическа пропаганда. Невменяеми клоуни.Всяка свърза с инцидента статия някой трололо- австралопитек реве за евроатлантическите ценности. Аман!
35
1
 
25
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 6 години
С този *** трябва да се постъпи като с бясно куче!
34
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато преди 27 години казвах на много народ че ги чака много "хубаво" бъдеще никой не ми вярваше! Казваха ми че съм луд! Сега ги питам харесвали ви сЛободата и демони-крацията? Сигурно им харесва. Харесва им да не могат да си платят сметките и храната. Харесва им да рабятят за жълти тотинки. Харесва им да си имат луди по улиците и мутрета да ги маат с бухалките по пътищата. Харесва им да им вдигат тока водата храната билета винетките и всичко това да ги кара да се смеят от сърце. Вашта ***!
33
2
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Бе тоя като е изгорил бушоните от рано и да го гръмнат той няма да разбере нищо щом е луд, теглете му куршума и готово.
32
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой му е попечителя? По всяка вероятност му е родител. Как медиите още не са разбрали? Този хахо тренира, добре облечен е. Очевидно не работи. Да предположим ли, че семейството не е случайно? За психодиспансера намерихте инфо да пишете, а когато е извън лудницата къде се води, че е? Той не може сам да бъде разпитван, мама / тати трябва да присъстват на всички експертизи. Та кои са те?
31
7
 
15
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
до 25В живота съм срещал десетки псично болни. Никой не ми е посягал. Като дете се биех често, но като възрастен развих антивиктимно поведение. Никой не ме напада, защото никой с нищо не провокирам. Толерантност и уважение са алфата и омегата. Примитивните хора са агресивни. Жените вербално, а мъжете физически. "Устатите" жени в повечето случаи не осъзнават, че си играят с огъня. Конкретния случай е показателен.
30
0
 
12
 
! Отговори
pooo преди 6 години
Горкото жена ще се възстановява доста дълго време, а тоя *** нака да лежи в дрънголника.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникална държава!Този лудия сега да поеме разноските по лечението на клетата женица,включае и последващата рехабилитация.А за сеирджиите на спирката-явно са с по-лека диагноза от извършителя.
28
0
 
1
 
! Отговори
слона преди 6 години
До БХКние *** *** не номинираме.
27
1
 
12
 
! Отговори
Оправление преди 6 години
Прикриватурата...
26
1
 
35
 
! Отговори
аз преди 6 години
всеки наркоман го водят шизофреник
25
8
 
16
 
! Отговори
varg преди 6 години
Нали искахте демокрация бе кво ревете сега ?
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стреляш по хората - изпаднал си в леко неразположение амокРиташ бабички надрусан - психично болен, шизофреник за зъжаление Нека купим тълковни речници на еуро толерастите!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УнуфриАма ти наистина си Унуфри. Не виждаш ли че пише ПСИХИЧНО БОЛЕН, той и на теб ще ти скочи ако реши!
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почваме да берем вече плодовете на насадените евро-ценности преди 28г...
21
0
 
2
 
! Отговори
. преди 6 години
ПС: Болкара я разбират и лудите