Рожден ден, водка, дрога и... Светослав пробвал шута си в метрото

Ритачът от Берлин призна вина пред съда: Искрено съжалявам!
27 юни 2017 07:00,
79
Рожден ден, водка, дрога и... Светослав пробвал шута си в метрото
Кадър: YouTube

Светослав Стойков, българският гражданин, който ритна в гръб без причина жена в берлинското метро миналата година, направи пълни признания пред съда.

Делото срещу него започна отново, след като преди 10 дни се провали заради една от съдебните заседателки.

Адвокатите на Стойков я обвиниха в липса на обективност заради нейни расистки коментари в интернет и помолиха да бъде сменена.

Още по темата

"Аз извърших това престъпление и искрено съжалявам за него. Не помня как и защо е станало, през въпросната вечер бях под влиянието на алкохол и наркотици", заяви Стойков още с откриването на процеса.

Признанието той направи писмено и помоли адвокатът му да го прочете. Стойков поиска да се извини и лично на жертвата – 26-годишна украинка.

"Съчувствам й много и искам да й се извиня сега пред всички и ако може и лично", посочи Стойков, цитиран от "24 часа". Той заяви, че не помни нищо от случката и разбрал за нея, едва когато майка му и сестра му го разпознали на видеокадрите, разпространени от берлинската полиция.

"Когато се разпознах, изпаднах в шок", заяви още той. В деня на нападението Светослав бил силно раздразнителен, скарал се с жена си, която не желаела той да се среща с големия си брат Стойко. С него по-късно той е заснет как рита жена в метрото.

Светослав имал любовна връзка с балдъзата на брат си и съпругата му Цветанка разбрала за това. Забранила му да се вижда със Стойко. Когато разбрала, че въпреки това двамата ще излязат заедно вечерта, се скарала с него по телефона. Според нея това е станало малко преди нападението.

Самата Цветанка Миткова също свидетелства пред съда. След нея показания даде и 18-годишният му брат Саби – също част от компанията в нощта на 27 октомври.

Двамата разказаха, че Светослав е претърпял тежка автомобилна катастрофа през 2008 година и е бил опериран в областта на главата два пъти. Белезите от операцията се виждат ясно и затова той носи винаги шапка. От тогава поведението му рязко се променило, станал агресивен и започнал да злоупотребява с наркотици и алкохол, разказа през сълзи Цветанка.

След атаката в метрото Светослав и съпругата му заминали за Марсилия, за да работят. Там видели видеокадрите, с които бе издирван Стойков. Той решил да се върне в Берлин, за да се предаде, но го арестували още в автобуса, разказа съпругата му.

Братът на Светослав Саби пък даде повече яснота за случилото се въпросната нощ. Той се срещнал със Светослав и Стойко, както и с един техен братовчед при една от общо двете сестри на фамилията. Детето й празнувало четвърти рожден ден и те се почерпили. Изпили две бутилки водка, уиски, бира, консумирали кокаин и хашиш. После продължили да се забавляват в различни заведения в Берлин. След това 18-годишният твърди, че не помни как се е стигнало до ритника в метрото.

Делото продължава. На следващото заседание показания ще даде жертвата – 26-годишна украинка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога употребата на наркотици и алкохол е днижаващо вината обстоятелство?
11
0
 
26
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Види ли дебелия шведът веднага сменя тактиката и започва да се извинява и да лъже , но съдът не бива да допуска снизхождение. Подбудите за тази жестокост са чисто расистки и той трябва най-сурово да бъде наказан.
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тежки времена настават за тез дето нищо не употребяват.
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бетер българска работа! Цял свят пропищя от това диво балканско племе!
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За адвокатът му е ясно,че е гнусен извратеняк.То само като го види и чуе човек му става ясно всичко.Искал смяна на една от съдебният състав щото една женица писала преди 5 години във фейсбук че на такива като тия парцали на снимката трябва да им бъде забранено завинаги да влизат в Германия и тя лайкнала това.
7
0
 
25
 
! Отговори
TEHKO преди 6 години
Това не си е работа да си такава ми.шка! Щял да се връща с автобуса до Берлин, за да се предаде!? Е нали не помнил нищо?! Бил под влиянието на алкохол и наркотици? То с това всеки *** се оправдава. Иначе след ритника в гръб се правеше на голям п.ич. ЗАТВОР!
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стратегията на Адвокатите е да го изкарат едно объркано, невинно момче - жертва на катастрофа, да предизвикат съжаление. Той не бил виновен а наркотиците, алкохола, секса. ДАНО СЪДИЯТА НЕ СЕ ВЪРЖЕ И ГО ОСЪДИ ЖЕСТОКО!
5
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми като го гледам тоя е бг мексиканец от стара талибанска фамилия..Цялото му семейство е такова.Добре,че не я е убил с брадвата.В САЩ куките щяха да го застрелят и всички щяхме да заживеем в един по-хубав свят.Продължава да лъже.Няма човек който да изпие 2 литра водка и уиски (3 бутилки) и да пуши хашиш плюс трева и да може да ходи.Просто парцала е решил да крещи мърсотии след красиво момиче оная не му е обърнала внимание и той и е счупил ръката.Дано му дадат поне 10 години затвор.
4
0
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Годзилника....низ от лични проблеми, и "катастрофи" ....една трагедия - като в турски сериал! Както е тръгнало - ще се наложи немците да му платят обещетение "за нерабиране". Този специфичен етнос ако ви поздрави с "добър ден" погледнете дали слънцето е изгряло...и дръжте ръцете на джобовете си! Заавлията - той е страдал...а вие сега го съдите!Жена му Цветанка не му давала да се вижда със семнайсетия си бра'тчед....трагедия!
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се тоя *** да получи възможно по-тежка присъда, поне едни 15 години да рита стената в затвора!Добре че са го пипнали в Германия, че ако беше в България, до сега да беше пуснат срещу подписка...
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чист българин. "Бъдеще за България" ако помните тази фондация - тя отгледа него и подобните нему. Не в прекия смисъл...
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте му една футболна топка на това момче.