Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри
4 сеп 2017 09:07,
105
Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?
Снимка: flickr

Детска или мъжка е ръката, произвела смъртоносен изстрел в пазарджишкото село Виноградец. Четвърти ден криминалистите нямат отговор.

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри. Със сигурност детето е държало пистолета "Глок", с който бе застрелян 47-годишния собственик на ресторант "Градина" Наско Тонкев.

Още по темата

Засега обаче не може категорично да се каже дали детето е натиснало спусъкът, тъй като още не е готова балистичната експертиза, която да изясни траекторията на смъртоносния куршум, признават разследващи пред "Труд".

Не е изоставена и не е отпаднала напълно и другата версия – за прикриване на престъпление, извършено от собственика на пистолета – председателят на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

В събота чичото на детето бе освободен от полицейския арест, без повдигнато обвинение дори само за това, че е дал оръжието си на малкия Юри.

Същият ден от ГЕРБ изключиха за пореден път Влайков, а от Изпълнителната комисия обявиха, че снемат политическото си доверие и го призоваха незабавно да напусне местния парламент в Септември.

Вчера наблюдаващият случая прокурор е внесъл в Окръжния съд-Пазарджик искане за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на Лазар Влайков във фаталната нощ на 31 август срещу 1 септември.

Така ще се докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и магистрата от Районна прокуратурата в Пазарджик Иван Кацаров.

Близките на убития Тонкев твърдят, че малко след убийството Влайков се е обаждал за съвети на прокурора.

Дъщерята на жертвата твърди, че Влайков е стрелял по баща й, а не шестгодишното дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
20
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Комунистите само крадяха а ГЕРБ започна и да убива,явно в тяхната партия е пълно с *** и криминални типове.
17
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за детенцето, съсипали са му живота пияните ***..ци. Разбира се, че са виновни тези около него, най - вече собственика на оръжието. А това, че са го пуснали без да го обвинят е груба грешка, трябвало е да му повдигнат поне работно обвинение. Вероятно до ден - два ще се коригират.
16
1
 
43
 
! Отговори
един от стадото преди 6 години
А защо след като има свидетели и то няколко, че гербистът е стрелял, то защо той не е в ареста? Все пак това е станало пред очите на всички, те са видели че господин гербистът е стрелял, защо полицията и прокуратурата не са го арестували?
15
1
 
35
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
абсурдна, първобитна държава!
14
1
 
47
 
! Отговори
az преди 6 години
Не са взели натривки от ръката на Лазар, а само от детето ????Като знам какви са корумпирани в лабораториите и те хляб ядат де.Накрая ще се окаже, че Лазар е стрелял ама той е стрелял нагоре във въздуха, а детето е тичало наоколо и се е спънало и е паднало върху Лазар и така се е променила траекторията на куршума.Децата на 6 гд. не си лягат до 22часа, по принцип ?
13
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 4 дни, полицията установи, че със сигурност някой е стрелял...
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ръката е подсъдима! Само трябва да се намери човек на който принадлежи, или това няма значение?
11
6
 
48
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ- помияр преди 6 години
Който е държал пистолет GLOK .45 знае, че той тежи 2 кг., а спусъка е много твърд.. ..невъзможно е дете да произведе изстрел!!! Типично по ГЕРБерастки убиеца се опитва да натопи едно невинно дете!!!! Както на Бай СУДЖУК винаги му е виновен.....Орешарски!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
10
44
 
3
 
! Отговори
гербист-общинар преди 6 години
Хайде стига сме ровили старите истории и сме ги претопляли. Ккавото било - било, случил се инцидент, сучва се и пак ще се случва. Ние нямаме нужда от ровене, а нека да гледаме напред и да се захващаме за робота, за да вървим попътя на прехода и реформите, един и тук да стане живота поне като в Румъния. Така че, нека да гледаме напред.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да убием по десет гербера за всеки убит от тях българин!
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАК ДОБРЕ, ЧЕ НЕ ОБВИНИХА НЯКОЕ БЕБЕ :DАБСОЛЮТНИ ЛЪЖЦИ СА ОТ ПРОКУРАТУРАТА И ТОВА НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО НО ТУК ИМА ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР, ЗАЩОТО Е ОТ ГРОБ ПАРТИЯТА!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Два килограма е тежестта на спусъкът на този пистолет.
6
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГО ЛЪЖЕТЕ ТУКА БЕ!!!!НИЩО НЕ Е ОТКРИТО!!!НЯМА И ЕДИН ОТПЕЧАТЪК ПО ПИСТОЛЕТА ОТ ДЕТЕТО!!!!А ПРОКУРАТУРАТА НЕ ЗАДЪРЖА ИЗОБЩО ГЕРБАДЖИЯТА КОЙТО Е НАЙ-МАЛКОТО СЪУЧАСТНИК В НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО !!!!ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СИ МЪЛЧИМИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ МЪЛЧИМИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО ЦЕЦКА И ТЯ МЪЛЧИПРЕМИЕРО И ТОЙ МЪЛЧИ
5
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И детска да е била ръката,зад нея стои мъжката ,която е позволила детската да вземе пистолета.Според мен последствията трябва да ги понесе изцяло "мъжката ръка".
4
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от гербаджията взехте ли натривки или го пуснахте да си ходи и ще работите по скалъпването на версията, че е било детето?
3
2
 
53
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
ГЕРБЕРАСТИТЕ избиват българския народ и обвиняват....невинни деца!!!! По съвет на Окръжния прокурор на Пазарджик ( корумпиран ГЕРБераст) убиецът Влайков натопява детето и пак ще се измъкне!!!! Това е положението в " европейската държава" ГЕРБеристан....ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
2
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
!? Даже не му повдигнали обвинение, представете си какъв див запад е из страната
1
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как кой - герберасткият престъпник, който бе толкова нагъл, че обвини 6-годишно дете.